SiolNET. Novice Svet
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Načrtujete izlet v Avstrijo? To morate upoštevati.

0,43

termometer

Dunaj advent
Od ponedeljka bo za prehod meje z Avstrijo obvezno tako imenovano pravilo 2,5G, ki pomeni, da mora imeti oseba potrdilo o cepljenju proti covid-19, prebolelosti ali negativnem izvidu testa PCR. Foto: Sebastian Toth

Avstrija zaradi zaostrenih epidemioloških razmer zaostruje pogoje za vstop v državo. Od ponedeljka bo za prehod meje obvezno tako imenovano pravilo 2,5G, ki pomeni, da mora imeti oseba potrdilo o cepljenju proti covid-19, prebolelosti ali negativnem izvidu testa PCR. Antigenski testi in testi na protitelesa ne veljajo več. Izjema so dnevni migranti.

Za dnevne migrante, med katere spadajo tisti, ki prečkajo mejo zaradi službe, šole, študija in družinskih razlogov, velja pravilo 3G, ki vključuje tudi testiranje z antigenskimi testi pri uradnih izvajalcih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skrajšana veljavnost testa PCR, hitrih antigenskih testov in potrdila o cepljenju

Kljub temu se režim prehajanja meje nekoliko zaostruje tudi za dnevne migrante. Do zdaj sedemdnevna veljavnost testa PCR se skrajšuje na 72 ur. Antigenski hitri testi bodo po novem namesto dozdajšnjih 48 ur veljavni le še 24 ur. Izjema so posebna potrdila, ki jih imajo šolarji in ki vključujejo tudi rezultate testiranja v šolah.

Tako kot sicer v Avstriji se tudi za tiste, ki vstopajo v državo, veljavnost potrdila o cepljenju skrajšuje z enega leta na devet mesecev. Za to prilagoditev velja prehodno obdobje do 6. decembra.

Oblasti v Avstriji so spremembe glede prehajanja meje sprejele v torek, veljati pa začnejo v ponedeljek.

Avstrija zaprtjre Novice Avstrija za necepljene zaprla javno življenje, v Berlinu le še pogoj PC Avstrija. Bolnišnica. Novice V Avstriji od jutri velika sprememba: zaprtje države za necepljene Avstrija. Bolnišnica. Novice V Avstriji znova rekordno število novih okužb s koronavirusom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin