Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2022,
8.38

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,66

78

Natisni članek

Volitve 2022 GEN-I premoženje dohodnina konflikt interesov podjetje financiranje Vesna Vuković denar Robert Golob

Sreda, 13. 4. 2022, 8.38

2 leti

GEN-I noče razkriti, kako je Golob biznisiral z novinarko Vukovićevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,66

78

Vesna Vuković, Robert Golob | Ker GEN-I, Golob, ki danes vodi stranko Gibanje Svoboda, in Vukovićeva nočejo pojasniti poslov, še vedno ni znano, koliko denarja točno je bilo nakazanega, v katerem obdobju in za kakšen namen. | Foto Matej Leskovšek/STA

Ker GEN-I, Golob, ki danes vodi stranko Gibanje Svoboda, in Vukovićeva nočejo pojasniti poslov, še vedno ni znano, koliko denarja točno je bilo nakazanega, v katerem obdobju in za kakšen namen.

Foto: Matej Leskovšek/STA

"Družba GEN-I, d. o. o., ne razkriva pogodb in poslov, ki so označeni kot poslovna skrivnost in ki so bili sklenjeni v času, ko družba GEN-I, d. o. o., ni bila poslovni subjekt pod prevladujočim vplivom oseb javnega prava in torej ni bila zavezanec po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja (ZDIJZ). Podjetje GEN-I je sicer zavezanec za ZDIJZ šele od spremembe lastniške strukture v letu 2021," so nam sporočili iz družbe GEN-I, ki naj bi pod vodstvom Roberta Goloba podjetju novinarke Necenzurirano Vesne Vuković nakazalo več kot sto tisoč evrov.

Vesna Vuković
Novice Afera Vuković: Gorenje sporočilo nove podrobnosti

Ker GEN-I, Golob, ki danes vodi stranko Gibanje Svoboda, in Vukovićeva nočejo pojasniti poslov, še vedno ni znano, koliko denarja točno je bilo nakazanega, v katerem obdobju in za kakšen namen.

Gorenje priznalo plačevanje novinarke

Spomnimo, Vukovićeva je svoje podjetje, v katerem je imela stoodstotni lastniški delež, ustanovila 13. septembra 2017. 18. marca 2019 je podjetje v celoti prodala Mitji Zorku, do 10. maja 2021 pa je ostala še direktorica podjetja

Podjetje SEE M. & C. naj bi za svetovalne storitve prejemalo nakazila najmanj štirih podjetij. Iz Gorenja, ki je zasebno podjetje v kitajski lasti, so nam potrdili, da so s podjetjem Vukovićeve sodelovali v različnih obdobjih od leta 2017 do 2019, torej v času iskanja strateškega partnerja, pred in med prevzemnim postopkom ter takoj po njem. Na vprašanje, koliko denarja so nakazali podjetju SEE M. & C, niso odgovorili.

Več kot sto tisoč evrov naj bi podjetju SEE M. & C nakazalo tudi podjetje GEN-I. Erar sicer podatke o nakazilih GEN-I objavlja šele od novega leta. Kot je razvidno, je bilo tako januarja letos opravljeno nakazilo v višini 3.660 evrov, ki ga je podjetje SEE M. & C., d. o. o., tudi prejelo.

Vesna Vukovič. Primož Cirman.
Novice Društvo novinarjev o aferi Vuković: Konflikte interesov je treba razkriti
Robert Golob
Novice Daleč najboljše plačan politik skriva svoje prihodke
Golob, iz principa, Delo | Foto: DELO Foto: DELO
Golob: Iz principa na bom razkril dohodninske napovedi 
Golob, ki je kot predsednik uprave GEN-I leta 2020 prejel 214 tisoč evrov neto prihodkov, pri čemer bruto znesek njegovih prihodkov ni znan, niti ni jasno, ali je imel še kakšne druge vire zaslužka, poleg poslov z Vukovićevo noče razkriti niti dohodninske napovedi. Na enem izmed predvolilnih soočenj je, kot so poročali pri Delu, Goloba k razkritju svojih prihodkov pozval tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs

"Je mogoče minister Aleš Hojs pozval svojega šefa (Janeza Janšo, op. p.), da pošlje izvor premoženja? Moja dohodninska napoved je popolnoma identična temu, kar smo že zdavnaj razkrivali v letnih poročilih. Nobene razlike ni. Gre za osebni podatek in mimogrede – gre za zlorabo pooblastil policijskega ministra, s katerim kolaborira uredništvo javne RTV na način, da bi prvi pridobil osebne podatke političnega konkurenta. Gre za princip – ker je to policijska država in ne bom dovolil, da se javni servis zlorablja v imenu ene stranke," je za Delo dejal Golob.
Robert Golob
Novice Kaj ima Robert Golob z ženinim otroškim vrtcem in kako je prišel do 206 tisoč evrov? #video
Novice Golobov človek v Bosni skrival, da sledi vodijo v Slovenijo #video
ura moči
Novice Ura moči o posnetku, ki razkriva balkanske posle Roberta Goloba #video
Janez Janša. Robert Golob
Novice V razmerju med Janšo in Golobom je prišlo do velike spremembe
Peter Jančič
Mnenja Ne bojte se Rusov
Ne spreglejte