SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V razmerju med Janšo in Golobom je prišlo do velike spremembe

10

termometer

Janez Janša. Robert Golob | Podpora SDS se je povečala za tri, Gibanju Svoboda pa padla za 2,1 odstotne točke. | Foto: STA
Podpora SDS se je povečala za tri, Gibanju Svoboda pa padla za 2,1 odstotne točke. Foto: STA

SDS Janeza Janše je povečala prednost pred Gibanjem Svoboda Roberta Goloba za skoraj petkrat, in sicer z 1,3 na 6,4 odstotne točke, je pokazala zadnja raziskava agencije Parsifal. Med opredeljenimi anketiranci je SDS tokrat podporo napovedalo 32,4 odstotka, Gibanju Svoboda pa 26 odstotkov vprašanih.

Robert Golob. Janez Janša. Novice Janša ali Golob: raziskava pokazala, kdo bi zmagal, če bi bile volitve ta konec tedna

Kot je razvidno s spodnje grafike, kjer so zajeti zgolj opredeljeni anketiranci, kar omogoča primerjavo z volitvami, se je v primerjavi z zadnjo meritvijo moči strank, ki smo jo objavili včeraj, podpora SDS povečala za tri, Gibanju Svoboda pa padla za 2,1 odstotne točke. Podpora stranki SD Tanje Fajon, ki je še naprej tretja, je medtem padla za 1,8 odstotne točke na devet odstotkov.

Stranki Levica in Povežimo Slovenijo izenačeni

Četrta je NSi Mateja Tonina, ki je s 5,2 zrasla na 5,4 odstotka. S 4,3 odstotka bi se v parlament prebila le še Levica Luke Mesca, ki ji je podpora zrasla za 0,3 odstotne točke.

s | Foto:

Gibanje Povežimo Slovenijo, SAB Alenke Bratušek, LMŠ Marjana Šarca, SNS Zmaga Jelinčiča in DeSUS Ljuba Jasniča so po tokratni meritvi ostale zunaj parlamenta.

Kakšni so deleži posameznih strank z upoštevanjem vseh anketirancev, tudi tistih, ki ne bi šli na volitve ali pa še ne vedo, koga bi volili, si lahko ogledate v spodnji grafiki.

s | Foto:

Med anketiranci, ki bi se zagotovo udeležili volitev, takšnih je bilo 475, vodi SDS, sledijo pa ji Gibanje Svoboda, SD in NSi. 

s | Foto: V spodnji grafiki si oglejte primerjavo s predzadnjo Parsifalovo raziskavo, ki smo jo objavili v soboto. Spremembe so izražene v odstotkih, in ne odstotnih točkah. 

Peter Jančič Siol Plus Ne bojte se Rusov

Obeta se višja volilna udeležba kot na zadnjih volitvah

Naslednjih parlamentarnih volitev se namerava zagotovo udeležiti 64,7 odstotka anketirancev, je še pokazala Parsifalova raziskava. To je več kot na zadnjih parlamentarnih volitvah, ko je bila volilna udeležba 52,6-odstotna.

s | Foto:

Osnovni podatki o Parsifalovi raziskavi: s | Foto: Dodatne podatke o izvedbi raziskave si preberite tukaj.
s Novice Robert Golob in 15 odstotkov: posnetek iz Bosne, ki je izginil za več kot desetletje #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin