SiolNET. Novice Lokalne volitve
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenjegraška lista za mesto in vas se zavzema za trajnostno rabo prostora

0,01

termometer

Slovenj Gradec | Na listi se sprašujejo, ali je južna slovenjgraška obvoznica, ki naj bi pretežno reševala tranzitni promet iz Mežiške doline proti središču države, sploh potrebna, saj menijo, da je treba najprej rešiti generatorje prometa v mestnem jedru. Za ureditev cest na podeželju pa predlagajo podelitev koncesije. | Foto: STA
Na listi se sprašujejo, ali je južna slovenjgraška obvoznica, ki naj bi pretežno reševala tranzitni promet iz Mežiške doline proti središču države, sploh potrebna, saj menijo, da je treba najprej rešiti generatorje prometa v mestnem jedru. Za ureditev cest na podeželju pa predlagajo podelitev koncesije. Foto: STA

Slovenjegraška lista za mesto in vas je predstavila kandidatno listo in program, s katerim nagovarja volivce. Svoje temeljno poslanstvo lista vidi v opozarjanju na pomen trajnostnega prostorskega umeščanja projektov. V listi se sprašujejo, ali je južna slovenjgraška obvoznica sploh potrebna, za vzdrževanje cest na podeželju bi podelili koncesijo.

Slovenjegraška lista za mesto in vas se na nedeljske lokalne volitve podaja s polno, 25-člansko listo kandidatov za mestne svetnike, na listi so štirje obstoječi svetniki.

Prioritete slovenjgraške liste so povezane s prostorskim razvojem mesta

"Prioritete liste so povezane s prostorskim razvojem mesta, pri čemer se v določenih točkah malo razhajamo z občinsko upravo. Ta bi rada mestni obroč naredila z obvoznicami in pozidala najboljša kmetijska zemljišča," je med drugim dejal kandidat liste za mestnega svetnika Simon Smolak, ki je bil pred štirimi leti za mestnega svetnika izvoljen na Listi Marjana Šarca.

Tolmin Novice V Tolminu bodo dobili novega župana ali županjo

Sprašuje se, ali je južna slovenjgraška obvoznica, ki naj bi pretežno reševala tranzitni promet iz Mežiške doline proti središču države, sploh potrebna, saj meni, da je treba najprej rešiti generatorje prometa v mestnem jedru. Za ureditev cest na podeželju pa predlagajo podelitev koncesije.

Lista bo kot do zdaj podpirala dobre projekte

Glede sodelovanja z županom Tilnom Kluglerjem, ki je edini kandidat za župana na volitvah, pa je Smolak dejal, da bo lista tako kot do zdaj tudi v prihodnje podpirala po njihovem mnenju dobre projekte in opozarjala, kadar se s predlogi ne strinja.

Za člane mestnega sveta bodo volivci v slovenjgraški občini v nedeljo lahko izbirali med kandidati osmih strank oz. list.

Lidija Divjak Mirnik Novice Kandidatki za županjo Maribora ponoči ukradli stojnico Igor Zupančič_1200x800 Novice Igor Zupančič: Rad imam Škofljico in to dokazujem ne z besedami, temveč z dejanji Bojan Šrot Novice Županske volitve v senci predsedniških: je po 24 letih čas za spremembo? Berto Menard Novice V Logatcu štirje izzivalci zdajšnjega župana Menarda Matej Tonin Novice NSi z županskimi kandidati med drugim v Ljubljani in Mariboru Ivan Žagar Novice V Slovenski Bistrici se bodo zdajšnjemu županu zoperstavili trije kandidati

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin