SiolNET. Novice Črna kronika
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tragedija: v gorah se je smrtno ponesrečil bohinjski župnik

10

termometer

GRS gorsko reševanje | V petek se je na območju gore Ogradi v Občini Bohinj smrtno ponesrečil slovenski duhovnik, ki je svoje poslanstvo opravljal v župniji Srednja vas v Bohinju. | Foto: Mediaspeed
V petek se je na območju gore Ogradi v Občini Bohinj smrtno ponesrečil slovenski duhovnik, ki je svoje poslanstvo opravljal v župniji Srednja vas v Bohinju. Foto: Mediaspeed

Kot smo poročali že včeraj, je na območju gore Ogradi v Občini Bohinj, okoli 13. ure s stene zdrsnil planinec, ki padca 120 metrov v globino žal ni preživel. Kot poroča Radio Ognjišče gre za župnika župnije Srednja vas v Bohinju.

"Okoliščine kažejo, da je planinec, slovenski državljan, zdrsnil z Ogradov, čez steno, in padel približno 120 metrov globoko ter se pri tem smrtno ponesrečil," so sporočili iz Policijske uprave Kranj. 

visokogorje Sportal Smrti v gorah kličejo po izjemni previdnosti, družbena omrežja jemljite z rezervo

Primerno opremljen, hodil je sam

Vremenske razmere na kraju nesreče so bile ugodne. Planinec je bil za hojo primerno opremljen, hodil je sam. Tuja krivda je po do zdaj zbranih obvestilih izključena, so še sporočili iz policije.

Pokojni duhovnik Matjaž Zupan je nazadnje služboval v župniji Srednja vas v Bohinju. | Foto: G. J. Pokojni duhovnik Matjaž Zupan je nazadnje služboval v župniji Srednja vas v Bohinju. Foto: G. J.

Kot je pozneje poročal Radio Ognjišče, gre za 52-letnega duhovnika Matjaža Zupana, župnika župnije Srednja vas v Bohinju. Zupan je bil duhovnik 18 let, kaplanska leta pa je preživel v župniji Železniki in v Trnovem v Ljubljani. Kot župnik je 14 let deloval v župniji Suha pri Škofji Loki in dobro leto v Srednji vasi v Bohinju, še poroča Radio Ognjišče.

Umrlega pohodnika je v dolino prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z združeno ekipo HNMP-GRS na Brniku in dežurnim letalcem reševalcem GRS, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Preberite še:

Gašper Ahačič Sportal Tragedija na Matterhornu: smrt Slovenca, ki so ga številni spremljali prek družbenih omrežij Nanos Novice Oživljanje na Nanosu neuspešno, umrl je 58-letni moški Možganska kap Novice To je tretji najpogostejši vzrok smrti pri Slovencih #video avto na strehi Novice Absurdno pijan sedel za volan. Končal je na strehi. klif Mesečev zaliv reševanje 140921 Novice Zahtevno reševanje moškega, ki je zdrsnil s klifa v Strunjanu #foto Rešilec Novice Pogrešano mlajšo osebo so negibno ob motorju našli svojci
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin