Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
15. 12. 2016,
10.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Seat Autobest

Četrtek, 15. 12. 2016, 10.37

6 let, 6 mesecev

Izbor Autobest 2017: najboljši evropski avtomobilski nakup za 20 tisočakov

Autobest 2017: Seat ateca je najboljši "ljudski" avtomobilski nakup Evrope

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Autobest 2017 zamgovalec: Seat ateca | Foto Vinko Kernc in Autobest

Foto: Vinko Kernc in Autobest

Seat je dvignil prvo novoletno avtomobilsko lovoriko. Žirija izbora Autobest 2017 je prvega športnega terenca te znamke, ateco, razglasila za najboljši evropski "ljudski" nakup Evrope. Ateca je zbrala 72 glasov več kot peugeot 3008. Na tretje mesto pa so žiranti postavili toyoto C-HR. Prvič so vsa tri mesta zasedli športni terenci, kar jasno kaže, da je ta avtomobilski razred v vzponu.

Pomembna zmaga Seata v najbolj zaželenem avtomobilskem segmentu

Gre za pomembno zmago Seata, saj je ateca prvi športni terenec te znamke. | Foto: Vinko Kernc in Autobest Gre za pomembno zmago Seata, saj je ateca prvi športni terenec te znamke. Foto: Vinko Kernc in Autobest Zbirka točk 31 žirantov, avtomobilskih novinarjev iz vse Evrope, med katerimi je tudi naš slovenski kolega Vinko Kernc, kaže naslednji vrstni red: s 1.672 točkami je na prvem mestu Seat ateca, na drugem je peugeot 3008 z natanko 1.600 točkami. Sledijo toyota C-HR s 1.469, citroën C3 s 1.406 in kia niro s 1.293 točkami. Pri kar 19 žirantih je ateca dobila največ točk, pri treh pa si je delila prvo mesto. A kot kaže končni rezultat, je šlo dokaj na tesno z največjim tekmecem, novim peugeotom 3008.

Najbrž je treba poudariti odsev tokratnih finalistov: kar štirje od petih so bili iz razreda športnih terencev, kar je jasen odraz trenutnih trendov v avtomobilski industriji, dva pa sta na voljo s hibridnim pogonom, ki utegne prevzeti marsikaterega dosedanjega kupca avtomobila z dizelskim pogonom.


Seat ateca – na internetu že blesti, na cesti in onstran nje pa obeta veliko

Seatov slovenski načrt: Do leta 2020 skok do petodstotnega tržnega deleža v Sloveniji

Autobest 2017: pet avtomobilov finalistov in štirje prejemniki drugih priznanj izbora Autobest


Seat Ateca: do lovorike Autobest 2017 s 1.672 točkami | Foto: Vinko Kernc in Autobest Seat Ateca: do lovorike Autobest 2017 s 1.672 točkami Foto: Vinko Kernc in Autobest

Peugeot odnesel priznanje za svoj i-Cockpit, priznanje za varnost podelili organizaciji Euro NCAP

Peugeotov i-Cockpit druge generacije z digitalnimi merilniki | Foto: Jure Gregorčič Peugeotov i-Cockpit druge generacije z digitalnimi merilniki Foto: Jure Gregorčič Hkrati z rezultati glavnega priznanja pa so znani še trije dobitniki. Priznanje Smartbest 2016 je prejel Peugeotov i-Cockpit druge generacije z digitalnimi merilniki, ki so, razen v osnovni različici, serijski na modelu 3008, kar pomeni, da se digitalni merilniki morda že selijo v avtomobile, ki niso najvišjega cenovnega razreda.

Safetybest 2016 gre v roke organizacije Euro NCAP, in sicer za doprinos te neprofitne organizacije k (predvsem serijski) varnosti avtomobilov.

Alejandro Agag, direktor holdinga Formula E, je prejemnik priznanja Sportbest 2016, in sicer za zasluge pri vodenju tega tekmovanja do velike prepoznavnosti v svetu.

Žirija Autobest pa se letos ni odločila podeliti priznanja Technobest, ki išče prebojne rešitve na področju klasične avtomobilske tehnike. Znane pa so tudi podrobnosti glede podelitve: ta bo potekala 2. februarja 2017 v Lizboni.


Nagradno glasovanje izbora Slovenski avto leta 2017: Ste se že odločili kateri izmed 23 avtomobilov si zasluži veliki finale?

Ne spreglejte