Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2016,
17.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Natisni članek

Slovenski avto leta 2017

Četrtek, 3. 11. 2016, 17.27

6 let, 6 mesecev

KATERI AVTOMOBIL VAS JE LETOS NAJBOLJ PREPRIČAL

Slovenski avto leta 2017 – izberite finaliste in se potegujte za nagrade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

2

Slovenski avto leta 2017 | Foto Slovenski avto leta

Foto: Slovenski avto leta

Čas je, da z vašo pomočjo, cenjene bralke in bralci, znova določimo zmagovalca izbora Slovenski avto leta. Kateri avtomobil bo lovoriko odpeljal letos? Kateri izmed letošnjih novih avtomobilov je najbolj prepričal vas? Vaši glasovi so pomembni, saj boste prav vi določili pet finalistov. Glasujte in se potegujte za lepe nagrade.

Letos nas vse skupaj znova čaka težko delo. Izbira je bogata, na seznamu je kar 24 modelov …

Na seznamu avtomobilov, ki sodelujejo v izboru za slovenski avto leta 2017, je 24 modelov, ki so jih letos prvič začeli prodajati na slovenskem trgu.

Po nekoliko spremenjenih pravilih se v finale po novem lahko uvrstijo modeli avtomobilov z najmanj 25 registriranimi vozili do 30. novembra 2016.

Ne pozabite, da prav vaš glas odloča, kdo si zasluži veliki finale!

Slovenski avto leta 2017 | Foto: Slovenski avto leta Foto: Slovenski avto leta Skupaj z vami, ki s svojimi odločitvami aktivno oblikujete slovenski avtomobilski trg in neposredno vplivate na kakovost voznega parka naših cest, torej začenjamo torej prvi del letošnjega izbora Slovenski avto leta, izbor finalistov, kjer štejejo prav vaši oziroma zgolj vaši glasovi. Preden izberete svojega favorita, za katerega menite, da si zasluži vaš glas za uvrstitev v veliki finale, predlagamo tehten razmislek, saj je letošnji nabor kandidatov zelo pester, konkurenčen in tehnološko prepričljiv.

Ne pozabite, da so pri nazivu slovenski avto leta pomembne ključne vrednote dobrega avtomobila. Slovenski avto leta naj bo avtomobil, ki je prepričljiv v vseh pogledih: varen, vozno zmogljiv, uporaben, čist, varčen, tehnično dovršen, oblikovno vrhunski in primeren slovenski kupni moči. Ne pozabite torej, da prav vaš glas odloča, kdo si zasluži veliki finale!

Avtomobilski novinarji bomo že petindvajsetič natančno ocenili finaliste, ki jih boste izbrali, in med njimi določili zmagovalca ...

zbor Slovenski avto leta 2017 organiziramo: Motorevija AMZS, RTV Slovenija (radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost), Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Siol.net - portal Avto-moto in Avto magazin. Vsi sodelujoči mediji so enakopravni. | Foto: Slovenski avto leta zbor Slovenski avto leta 2017 organiziramo: Motorevija AMZS, RTV Slovenija (radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost), Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Siol.net - portal Avto-moto in Avto magazin. Vsi sodelujoči mediji so enakopravni. Foto: Slovenski avto leta

Tudi v vseh avtomobilskih uredništvih sodelujočih medijev bomo avtomobile, ki nam jih boste v finalno oceno poslali s svojimi glasovi, ocenili v skladu z merili izbora. Ta so: oblika avtomobila, vozne zmogljivosti in lastnosti, funkcionalnost, gospodarnost, varnost, cenovna umestitev, primernost za slovenski avtomobilski trg.

Na koncu, v velikem finalu, svojo besedo dodamo še mi, avtomobilski novinarji. Poleg uredništva Avtomota na Siol.net še kolegi iz uredništev Avto Magazina, Motorevije, Evo dnevnikov Delo, Dnevnik, Slovenske novice in Večer ter TV-oddaje Avtomobilnost kot predstavnika RTV Slovenija ob radiu Val 202. Novinarji sedmih sodelujočih medijskih hiš bomo torej letos znova sodelovali v izboru.

Z malo sreče vam bo vaš glas prinesel tudi eno izmed lepih nagrad, ki bodo izžrebane v finalu izbora

Slovenski avto leta 2017 | Foto: Slovenski avto leta Foto: Slovenski avto leta

Glasujte in izberite avtomobil, ki si po vašem mnenju zasluži biti v finalu izbora Slovenski avto leta 2017!

Nagradno glasovanje traja do vključno 18. decembra 2016. Vsak teden lahko glasujete le enkrat. Avtomobil, ki v posamezni redakciji dobi največ glasov, dobi šest točk, drugi štiri točke, tretji tri točke, četrti dve točki, peti eno točko. Avtomobil, ki v vseh redakcijah zbere največ točk, se prvi uvrsti v finale in s tem dobi prvih šest točk. Drugi avtomobil dobi štiri točke, tretji tri, četrti dve in peti eno točko.

V vsakem mediju bralci ali poslušalci glasujejo posebej. Avto, ki dobi v posameznem mediju največ glasov, dobi šest točk, drugi štiri, tretji tri, četrti dve in peti eno točko. Glasovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev traja do vključno 15. decembra 2016. Šteje se, da je glasovnica veljavna, če v posamezno uredništvo prispe do 19. decembra 2016.

V finale se uvrsti pet avtomobilov. Avto, ki v posameznem uredništvu prejme največ glasov, dobi šest točk, avto, ki je na drugem mestu po številu glasov, dobi štiri točke, avto, ki je na tretjem mestu, dobi tri točke, avto, ki je na četrtem mestu, dobi dve točki, in avto, ki je na petem mestu, dobi eno točko.

Ne spreglejte