Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
21. 12. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

3

Natisni članek

Kia Renault Alfa Romeo Volkswagen Peugeot Slovenski avto leta 2017

Sreda, 21. 12. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Slovenski avto leta 2017: to so finalisti izbora za avtomobilskega kralja Slovenije

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

3

Bralci, gledalci in poslušalci sedmih slovenskih medijev so v finale jubilejnega izbora Slovenski avto leta 2017 uvrstili peugeota 3008, alfo romeo giulia, volkswagen tiguana, renaulta megane in kio sportage. Finalni izbor bo na sporedu v sredini januarja prihodnje leto.

Izbor Slovenski avto leta poteka že vse od leta 1993. Takrat so v njem sodelovali trije, danes pa že sedem medijev. Neposredno vlog pri izboru finalistov imajo sicer bralci, gledalci oziroma poslušalci. | Foto: Slovenski avto leta Izbor Slovenski avto leta poteka že vse od leta 1993. Takrat so v njem sodelovali trije, danes pa že sedem medijev. Neposredno vlog pri izboru finalistov imajo sicer bralci, gledalci oziroma poslušalci. Foto: Slovenski avto leta Četrt stoletja izbora Slovenski avto leta

Izbor Slovenski avtomobil leta je letos izpeljan že petindvajsetič. Od leta 1993, ko je potekal prvič in za krstnega zmagovalca izbora avtomobila po meri Slovencev okronal BMW 3 compacta, se je avtomobilska industrija močno spremenila.

Pred četrt stoletja ni še nihče govoril o crossoverjih in športnih terencih, ki danes dajejo ton svetovni in še posebej evropski avtomobilski industriji. Ta seveda odraža zahteve, pričakovanja in želje kupcev, torej voznikov in te trende povzema tudi seznam šestih finalistov izbora Slovenski avto leta 2017. Kar polovica finalistov so namreč crossoverji oziroma športni terenci. Odločitev v finalu bo vsekakor težka.

Finaliste izbora je tudi letos določil glas ljudstva

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim bralcem, ki so tudi letos v velikem številu na Siol.net oddali glasove in poskrbeli za prvo dejanje izbora. Finaliste namreč določa glas ljudstva, torej bralci, poslušalci in gledalci sedmih različnih slovenskih medijev. Glede na prejete glasove je šest finalistov tudi že dobilo prvi komplet točk finalnega izbora, ki bo izpeljan v sredini januarja prihodnje leto. Med prvo šesterico bi se uvrstil tudi audi Q2, a jih do zdaj v Sloveniji niso registrirali vsaj 25, kolikor je spodnja meja po kriterijih izbora za uvrstitev v finale.

Točke bralcev za finalni izbor Slovenski avto leta 2017

 

Št. točk za finale

Peugeot 3008

6

Alfa romeo giulia

4

Volkswagen tiguan

3

Renault megane

2

Kia sportage

1

Bralci Siol.net ste v skupnem izboru prispevali največ glasov in za to sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo. Vrstni red avtomobilov po izboru naših bralcev je bil: peugeot 3008, renault megane, volkswagen tiguan, alfa romeo giulia, audi Q2, renault talisman ...

Za najboljši avtomobil je žirija na lanskem izboru s precejšnjo prednostjo izbrala novo opel astro. | Foto: Za najboljši avtomobil je žirija na lanskem izboru s precejšnjo prednostjo izbrala novo opel astro.

 

Trije crossoverji proti privlačni alfi in tradicionalno uspešnemu renaultu

V finalu se nam prav gotovo obeta zanimiv obračun raznovrstnih, a obenem izenačenih tekmecev. Alfa Romeo ima finalista prvič po letu 2011 in nova giulia se bo pomerila tako s trojčkom trendovskih crossoverjev oziroma športnih terencev ter renault meganom, tradicionalno priljubljenemu avtomobilu spodnjega srednjega razreda na slovenskem avtomobilskem trgu.

Lani je laskavi naslov slovenski avto leta pripadel opel astri, sicer pa so med znamkami v 25 letih najuspešnejši Volkswagen z osmimi naslovi. Med temi je bil v polovici primerov za naslov zaslužen golf.

Ne spreglejte