Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
5.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

4

Natisni članek

SUV Avtomoto Družinski Avtomoto Volkswagen

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 5.31

6 let, 7 mesecev

Test nove generacije modela

Test: Volkswagen tiguan 2,0 TDI 4motion – samozavest serijsko, a pot proti vrhu ne bo lahka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

4

Volkswagen tiguan - fotogalerija testnega vozila | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Tiguan je trenutno zagotovo eden najzanimivejših volkswagnov na slovenskih cestah, ki ima med drugim tudi nalogo povrnitve zaupanja v logotip VW. Ni poceni, a ponuja veliko. Razredna merila postavlja visoko, a tam zunaj ima resne konkurente, ki mu parirajo bolje kot kadarkoli. Je eden najmočnejših favoritov za naslov razrednega prvaka v prvenstvu SUV, ni pa edini.

Poudarki:

Tehnični podatki, vaše mnenje, video, pikolovci in cena ter servisi.

V 2.150 evrov vrednem paketu business v avtomobil pridejo še navigacija PRO, vzvratna kamera in odlični žarometi LED plus, pri najvišji stopnji opreme pa tudi zadnje luči serijsko svetijo v tehniki LED.  | Foto: Klemen Korenjak V 2.150 evrov vrednem paketu business v avtomobil pridejo še navigacija PRO, vzvratna kamera in odlični žarometi LED plus, pri najvišji stopnji opreme pa tudi zadnje luči serijsko svetijo v tehniki LED. Foto: Klemen Korenjak Novi tiguan je dober, prostoren, praktičen in tehnično napreden avtomobil. Razvili so ga na vrhuncu Volkswagnove moči, pred rezervacijo milijard za poplačilo posledic goljufije, kar se mu pozna pri vožnji, udobju in opremi. Z dobrimi 40 tisočaki, kolikor je stal v testni različici s paketom opreme highline, nikakor ni poceni, a za vloženi denar ponuja konkurenčno vsebino: tehniko, varnost, prostor in vozniško prepričljivost. Je športni terenec, ki ga tekmeci in kupci ne morejo prezreti.   

Največji odklon od prejšnje generacije ponuja v izdatnejši umetni inteligenci, bolj možatem videzu ter občutnem prostorskem prirastku v potniški kabini in prtljažniku, kar hkrati pomeni tudi več praktičnosti. Poleg naštetega zna pametno obvladovati še vleko težke prikolice (do 2,5 tone).

Pod črto avtomobil nikakor ne razočara in pravzaprav v marsičem še vedno izstopa. Ni pa edini. Kljub njegovi serijski samozavesti pot proti vrhu ne bo lahka in nikakor ne več - čeprav gre za med Slovenci priljubljenega volkswagna - samoumevna. Ima pa velik potencial nove uspešnice.  | Foto: Klemen Korenjak Pod črto avtomobil nikakor ne razočara in pravzaprav v marsičem še vedno izstopa. Ni pa edini. Kljub njegovi serijski samozavesti pot proti vrhu ne bo lahka in nikakor ne več - čeprav gre za med Slovenci priljubljenega volkswagna - samoumevna. Ima pa velik potencial nove uspešnice. Foto: Klemen Korenjak Vozne lastnosti so zaradi natančnega podvozja in učinkovitega blaženja ter elektronsko podprtega štirikolesnega pogona 4motion zelo prepričljive tako na mokrem kot suhem asfaltu, pa tudi na makadamu in drugih podlagah z manj oprijema. Voznik lastnosti pogona na zahtevo povsem preprosto spreminja oziroma prilagaja s stikalom. To omogoča prednastavljene bližnjice različnih odzivov pogona glede na stanje podlage pod kolesi. Neutrjenih terenov se tiguan preizkušeno ne boji. Zmore precej, a brez reduktorja ima omejitve in nikakor ni kleni terenec. Tudi ne želi biti.

Stari znanec, dizelski TDI-stroj s 110 kilovati, je z vidika celote najbolj povprečen element novega tiguana, ki pa ima ob sebi nadpovprečnega partnerja v podobi zgledno delujočega sedemstopenjskega menjalnika DSG.

Motor: 2-litrski 110-kilovatni turbodizelski TDI
Poraba na testu: 7,2 l/100 km
Cena testnega vozila: 41.755 evrov

Vstopite v Volkswagnovo spletno garažo ...

Klasična Volkswagnova podoba deli mnenja

Krajši previsi, široka ramena, samozavesten pogled, ostre meje med prehodi karoserijskih površin, velika kolesa in robustna drža 20 centimetrov nad asfaltom so novega tiguana naredili možatega avanturista. Saj ne, da ni več vljuden in sijoč, ampak v njem je kljub na videz razmeroma zadržanemu oblikovanju nekaj tiste prvinske moške privlačnosti. Po videzu in tehniki je ravno prav robusten, da bo znal nagovoriti pleme alfa samcev, hkrati pa še vedno dovolj eleganten in digitalno napreden ter predvsem praktičen, da bo še vedno znal biti simpatičen tudi damam. | Foto: Klemen Korenjak Krajši previsi, široka ramena, samozavesten pogled, ostre meje med prehodi karoserijskih površin, velika kolesa in robustna drža 20 centimetrov nad asfaltom so novega tiguana naredili možatega avanturista. Saj ne, da ni več vljuden in sijoč, ampak v njem je kljub na videz razmeroma zadržanemu oblikovanju nekaj tiste prvinske moške privlačnosti. Po videzu in tehniki je ravno prav robusten, da bo znal nagovoriti pleme alfa samcev, hkrati pa še vedno dovolj eleganten in digitalno napreden ter predvsem praktičen, da bo še vedno znal biti simpatičen tudi damam. Foto: Klemen Korenjak

Menimo, da bo z novo podobo tiguan vseeno več pridobil, kot bi mu kdo na ta račun utegnil priznati. | Foto: Klemen Korenjak Menimo, da bo z novo podobo tiguan vseeno več pridobil, kot bi mu kdo na ta račun utegnil priznati. Foto: Klemen Korenjak Podobo tiguana definira predvsem bolj robusten, mišičast videz s poudarjeno širino. Ob pogledu nanj bodo predvsem tisti, ki Volkswagnu očitajo uniformirano oblikovanje brez posebne drznosti (do neke mere imajo povsem prav), verjetno ostali povsem hladni. Na prvi pogled res ni nič posebnega.

Na videz res daje vtis precej povprečnega oblikovanja, a v resnici je to dobro premišljeno, na varni strani stroškov in širine okusov. Njegova nova podoba ima po našem mnenju dve ključni prednosti. Prva je malce šovinistična, saj je avtomobil bolj možat, kar kliče po akciji. Druga je minimalističen pristop. Ta mu daje več odpornosti proti zobu časa. Brez nepotrebnega kiča se pač avtomobil na videz dejansko stara počasneje. Če ga opranega pogledate res pozorno, bi bilo krivično, če mu ne bi priznali nekaj precej elegantnih potez, ki so tudi posledica oblikovanja po načelu manj je več in želje po premium avtomobilskih vrednotah. Še kako pa drži, da imajo vsake oči svojega malarja. Menimo, da bo z novo podobo tiguan vseeno več pridobil, kot bi mu kdo na ta račun utegnil priznati.

Pregledna in prostorna kabina z elementi enoprostorskih trikov

Ko človek prvič odpre vrata in sede v novega tiguana, je hitro jasno, da gre za dober avtomobil. Sedeži so odlični, čeprav na prvi pogled niso nič posebnega. Pot na njih bo lahko preklemano dolga, pa ne boste občutili tistih značilnih bolečinskih klicev v nogah in hrbtu. Del serijske opreme highline je samodejna klimatska naprava s triconskim uravnavanjem temperature, protialergijskim filtrom in dodatno krmilno enoto želene temperature zadaj. | Foto: Klemen Korenjak Ko človek prvič odpre vrata in sede v novega tiguana, je hitro jasno, da gre za dober avtomobil. Sedeži so odlični, čeprav na prvi pogled niso nič posebnega. Pot na njih bo lahko preklemano dolga, pa ne boste občutili tistih značilnih bolečinskih klicev v nogah in hrbtu. Del serijske opreme highline je samodejna klimatska naprava s triconskim uravnavanjem temperature, protialergijskim filtrom in dodatno krmilno enoto želene temperature zadaj. Foto: Klemen Korenjak

Med enoprostorskimi triki velja omeniti tudi 18-centimetrski vzdolžni pomik zadnje klopi. | Foto: Klemen Korenjak Med enoprostorskimi triki velja omeniti tudi 18-centimetrski vzdolžni pomik zadnje klopi. Foto: Klemen Korenjak Pohvalo si zasluži še za preglednost in širino, ki ni le optični trik zunanjosti, ampak dejansko prepriča s prostornostjo na vseh sedežih. Med enoprostorskimi triki je tudi 18-centimetrski vzdolžni pomik zadnje klopi. Je eden redkih v svojem razredu, ki to praktično rešitev ponuja v serijski opremi. Ko bodo zadaj sedeli mlajši, manjši potniki, se s to funkcijo lahko poveča osnovno prostornino prtljažnika. Če klop pomaknete povsem nazaj, tudi tisti najvišji ne bodo nervozno za sedež tlačili nog, saj prostora za kolena zlepa ne zmanjka in tudi v višini ramen prostor diha. Da, tudi na sredinskem sedežu se da peljati razmeroma prepričljivo. Plus pa mu pripišemo še za lahko dostopna sidrišča isofix na zadnji klopi.

Volkswagen tiguan - fotogalerija testnega vozila | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Pri tem velja omeniti še udobno vstopanje in izstopanje iz avtomobila. To postavko bodo cenili vozniški seniorji.

Prtljažnik je v osnovni prostornini velik, lahko dostopen in hitro povečljiv. Zadnja naslonjala padejo s potegom vzvoda za podiranje kar iz prtljažnika. Za praktično dvojno dno je treba pripraviti dodatnih 170 evrov, kar je smiselno doplačilo, ker tudi pri podrti zadnji klopi omogoča ravno površino.

Brez težav pa bi se za slabih 725 evrov na primer odpovedali funkciji easy open. Gre za prostoročno odpiranje prtljažnih vrat z brco pod zadnji odbijač. Zadeva je glede na to, kolikokrat vam bo dejansko prišla prav, preprosto predraga.

Delovnemu prostoru voznika ni kaj dosti očitati. Vsa ključna stikala so razporejena zelo pametno in smiselno. Sklop digitalnih merilnikov (del serijske opreme highline) je popolnoma prilagodljiv in izdatno založen s številnimi informacijami, tudi z veliko karto navigacije med merilnikoma hitrosti in vrtljajev. Ti merilniki in velik (osempalčni) ter na dotik hitro odziven osrednji zaslon dajo vtis premium vozila, ki pa ga zmoti obroba črnega sijočega klavirskega lakiranja. Na tem za naš okus kičastem in nepotrebnem dodatku se vidi vsak prstni odtis in prah. | Foto: Klemen Korenjak Delovnemu prostoru voznika ni kaj dosti očitati. Vsa ključna stikala so razporejena zelo pametno in smiselno. Sklop digitalnih merilnikov (del serijske opreme highline) je popolnoma prilagodljiv in izdatno založen s številnimi informacijami, tudi z veliko karto navigacije med merilnikoma hitrosti in vrtljajev. Ti merilniki in velik (osempalčni) ter na dotik hitro odziven osrednji zaslon dajo vtis premium vozila, ki pa ga zmoti obroba črnega sijočega klavirskega lakiranja. Na tem za naš okus kičastem in nepotrebnem dodatku se vidi vsak prstni odtis in prah. Foto: Klemen Korenjak

Video: Za električno kljuko še vedno potrebujete rokavice

Volkswagen tiguan - fotogalerija testnega vozila | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Testni tuguan je lahko vlekel do 2,5 tone težko prikolico. Za tovarniško vgrajeno vlečno napravo je treba pripraviti 932 evrov, a ta nakup, če nameravate vleči prikolico, vsekakor priporočamo zaradi priročnejše uporabe in kakovosti, vključno z enoto električno napeljave. Električno stikalo kljuko spusti izpod odbijača, a jo je treba na roke zatakniti v končni položaj.

Potrebovali boste tudi dodatni adapter za priklop elektrike, če na prikolici nimate 13. polnega vtikača. Je pa na kljuki mogoče preveriti, s kakšno težo prikolica pritiska nanjo. Tiguan sicer aktivno obvladuje vleko, saj s svojo stabilizacijsko elektroniko skrbi tudi za stabilno vožnjo prikolice, za doplačilo pa si je mogoče omisliti še aktivnega pomočnika za vzvratno vožnjo, ki sam vrti volan, da gre prikolica v želeno smer.

Video: Na progi za motokros smo preverili terenski potencial tiguana 

O štirikolesnem pogonu smo precej zapisali v okviru domače predstavitev, ko smo s tiguanom na letnih gumah običajnega profila brez težav rili po kar resnem blatu. Tokrat smo preizkusili še podporne vozniške sisteme za varno premagovanje strmine, tako pri speljevanju kot pri spuščanju po strmini. Meje terenske telovadbe ima za športnega terenca, tako kot na primer hyundai tucson, postavljene precej visoko. Sistem za spuščanje po strmini deluje na primer tudi pri vzvratni vožnji. Če se zaplezate, to pride še kako prav.

Asfaltni prvak

Oprijem zna poiskati tudi v precej resnih razmerah. Kot glavno orožje za spopad z različnimi razmerami pod kolesi ima voznik ob ročici menjalnika vrtljivo stikalo sistema 4motion active control. S tem lahko povsem preprosto med vožnjo elektroniki da dodatna navodila za bolj učinkovit prenos vlečene sile na podlago. Treba pa je poudariti, da kljub visoko postavljenim mejam in elektronski zapori diferenciala (XDS+) tiguan ne spada v razred klenih terencev. Nima reduktorja. | Foto: Klemen Korenjak Oprijem zna poiskati tudi v precej resnih razmerah. Kot glavno orožje za spopad z različnimi razmerami pod kolesi ima voznik ob ročici menjalnika vrtljivo stikalo sistema 4motion active control. S tem lahko povsem preprosto med vožnjo elektroniki da dodatna navodila za bolj učinkovit prenos vlečene sile na podlago. Treba pa je poudariti, da kljub visoko postavljenim mejam in elektronski zapori diferenciala (XDS+) tiguan ne spada v razred klenih terencev. Nima reduktorja. Foto: Klemen Korenjak Na cesti se tiguan pelje zelo dobro. Avtomobil je odlično vodljiv, stabilen in lega je zares zanesljiva tudi pri visoki dinamiki nizanja zavojev in hitrih spremembah smeri. Voznik v vsakem trenutku dobi dovolj informacij izpod koles. Karoserijskih nihanj je zelo malo. Pravzaprav je prav z voznimi lastnostmi tiguan letvico postavil najvišje in ne čudi nas, da avtomobili zmaguje na številnih primerjalnih testih. Je pa res, da je vzmetenje nekoliko bolj čvrsto, a še vedno učinkovito prestreza udarce s podlage.

Svoje k celovitemu voznemu paketu doda še prilagodljivo uravnavanje podvozja (DCC) z izbiro voznega profila. 

Prilagodljivo uravnavanje podvozja (DCC) z izbiro voznega profila.  | Foto: Klemen Korenjak Prilagodljivo uravnavanje podvozja (DCC) z izbiro voznega profila. Foto: Klemen Korenjak Na asfaltu velja omeniti še dva serijska aktivna voznikova pomočnika, ki prideta z opremo highline. Po uglajenosti delovanja moramo izpostaviti aktivni radarski tempomat, ki ga Volkswagen že kar precej časa ponuja tudi v drugih modelih. Zadeva torej ni nova, a si pohvalo zasluži z vidika zanesljivosti in udobja. Z njim tiguan zelo prepričljivo in povsem brez nervoze sam sledi prometnemu toku ter po potrebi tudi zanesljivo ustavi (v kombinaciji z menjalnikom DSG) in spet spelje.

Z vidik njegovega delovanja je jasno, da je avtomobil sposoben učinkovito preprečiti nalet s sistemom front assist, ki ima dodano funkcijo zaviranja v sili pri nižjih hitrostih v mestu in se odziva tudi na pešce.   

Stikalo 4motion active control: voznik izbira med štirimi voznimi profili: snow, offroad, offroad individual in onroad. Sistem sodeluje z asistenco za nadzorovani spust, asistenco za speljevanje navkreber, elektronskim stabilizacijskim programom in elektronsko zaporo diferenciala.  | Foto: Klemen Korenjak Stikalo 4motion active control: voznik izbira med štirimi voznimi profili: snow, offroad, offroad individual in onroad. Sistem sodeluje z asistenco za nadzorovani spust, asistenco za speljevanje navkreber, elektronskim stabilizacijskim programom in elektronsko zaporo diferenciala. Foto: Klemen Korenjak Cena testnega vozila: 41.755,63 EUR

Cena osnovne različice: 25.554 EUR (volkswagen tigua trendlina 2.0 TDI BMT 85)
Osnovna cena testnega vozila: 36.601,59 EUR (volkswagen tiguan hghline 2.0 TDI BMT 4Motion)

Dodatna oprema: 4.636,89 EUR
vlečna kljuka z električnim izvlekom: 932,78 EUR, dvižno prtljažno dno: 169,09 EUR, alarmna naprava: 320,45 EUR, easy open: 724,96 EUR, aluminijasta platišča nizza: 163,39 EUR, paket business: 2.150,13 EUR, električno poklopni zunanji ogledali: 176,09 EUR, barva: atlantsko modra kovinska: 517,15 EUR    
            
Redno servisiranje do 120 tisoč km: 2.563,45 EUR
15.000 km: 183,83 EUR / 30.000 km: 196,66 EUR / 45.000 km: 316,22 EUR / 60.000 km: 500,63 EUR / 75.000 km: 231,46 EUR / 90.000 km: 376,22 EUR / 105.000 km: 231,46 EUR / 120.000 km: 526,99 EUR

Podatke nam je priskrbela PR-služba slovenskega zastopnika.

Res mora biti TDI?

Menino, da je stroj v nosu najbolj povprečen del tega avtomobila.  | Foto: Klemen Korenjak Menino, da je stroj v nosu najbolj povprečen del tega avtomobila. Foto: Klemen Korenjak Še najbolj mešane občutke z glasnim in zlasti ob hladnem zagonu robatim delovanjem pusti dvolitrski TDI-stroj. Prožnosti mu ne gre očitati, a njegovih 150 "konjev" v tem avtomobilu dejansko ni najbolj iskrivih. Menino, da je stroj v nosu najbolj povprečen del tega avtomobila. Če samo pomislimo na to, kako tihi in mirno delujoči so novi Oplovi dizli, se ne moremo znebiti občutka, da je velecenjeni TDI vseeno malce zaspal na lovorikah, pa še afera Diselgate se mu je zgodila. Stroj v novem tiguanu sicer z njo nima nič, zatrjujejo v Volkswagnu.

Še vedno pa postreže z relativno ugodno porabo, ki bi v kombinacij z zares zgledno delujočim sedemstopenjskim menjalnikom DSG vseeno lahko bila kakšen deciliter nižja. Da gre pod sedem litrov, je treba voziti zmerno v voznem programu eco.

Nismo prepričani, da je prav ta motor optimalna izbira. Dvolitrski bencinski TSI s 132 kilovati je veliko bolj uglajen, in če z avtomobilom ne prevozite več kot 20 tisoč kilometrov letno, velja razmisliti o turbobencinski izkušnji. Prihaja pa še tiguan GTE, priključni hibrid. Tam pa prepričljivost tega TDI sploh zbledi.   

Za zahtevnejše uporabnike, ki zaradi poklica ali prostega časa z avtomobilom večkrat zavijejo na stranpoti brez asfalta, tiguan poleg štirikolesnega pogona za doplačilo 311 evrov ponuja paket offroad. To ne pretirano doplačilo za varnejšo telovadbo zunaj ceste ponuja dva centimetra višjo oddaljenost od tal, prilagoditve prvega odbijača in zaščito podvozja.  | Foto: Klemen Korenjak Za zahtevnejše uporabnike, ki zaradi poklica ali prostega časa z avtomobilom večkrat zavijejo na stranpoti brez asfalta, tiguan poleg štirikolesnega pogona za doplačilo 311 evrov ponuja paket offroad. To ne pretirano doplačilo za varnejšo telovadbo zunaj ceste ponuja dva centimetra višjo oddaljenost od tal, prilagoditve prvega odbijača in zaščito podvozja. Foto: Klemen Korenjak

Tekma za razrednega prvaka še nikoli ni bila tako ostra in izenačena

Volkswagen tiguan - fotogalerija testnega vozila | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Pod črto torej testni tuiguan nikakor ne razočara in pravzaprav v marsičem še vedno izstopa, najbolj z voznimi lastnostmi in zares uglajenim delovanjem večine elektronskih vozniških asistentov. Ni pa edini, ki to dela prepričljivo. Kljub njegovi serijski samozavesti zato pot proti vrhu ne bo lahka. Kupci bodo določili prvaka njegovega odličnjakov polnega razreda SUV.

Cene tiguanove sestrične seat atece se bodo pri nas začele pri 19.499 evrih (1.0 TSI Start-Stop ECOMOTIVE 85 kW). | Foto: Jure Gregorčič Cene tiguanove sestrične seat atece se bodo pri nas začele pri 19.499 evrih (1.0 TSI Start-Stop ECOMOTIVE 85 kW). Foto: Jure Gregorčič Nekoliko manjša in za mnoge morda bolj racionalna španska sestrična ateca je v štartu za vsaj tri tisočake cenejša, po njegovih sledeh bo nedvomno nevarno lomastil tudi novi Škodin kodiaq z dodatnimi centimetri ter s podčrtano prostornostjo (sedem sedežev), pametjo, konkurenčno ceno in praktičnostjo. Oba uživata tehnično podporo koncernskega razvoja, kar pomeni, da tehnično v bistvenih postavkah prav nič ne zaostajajta za tiguanom. Poleg tega Škoda v Sloveniji uživa veliko zaupanja in prodajne številke so iz leta v leto višje.

Brez pomisleka mu ob bok postavljamo še oba napredna, v evropskih razvojnih centrih spočeta korejca hyundaia tucsona in kio sportagea. Zlasti drugi je pri Slovencih zapisan zelo dobro. Oba imata svoje prostorske in tehnične adute ter ravno tako ne oklevata, če se zaplete pod kolesi. Oba sta praktično že izničila prednost domačega terena evropskih avtomobilskih znamk, kar se na žalost odraža tudi na ceniku. Z novo podobo, sedmimi sedeži in tradicijo pogona 4x4 pa iz ozadja napada še Nissanov x-trail.

Za pikolovce

Kot že neštetokrat: avtomobil, ki ima pripomočke za terensko vožnjo, mora imeti tudi pravo rezervno kolo. Opazili smo tudi, da senzor za prostoročno odpiranje prtljažnika deluje muhasto in hoče res natančen pomik noge pod odbijačem, da sprosti odpiranje vrat.

 

TEHNIČNI PODATKI: volkswagen tiguan highline 2.0 TDI BMT 4motion DSG
ZASNOVA: terenska vozila, športni terenec; 5 vrat, 5 sedežev
MOTOR: dizelski, tekočinsko hlajeni, 4-valjni, 16V; delovna prostornina: 1968 cm3; največja moč: 110 kW od3500 do 4000 vrt/min, največji navor: 340 Nm pri 1750 - 3000 vrt/min
PRENOS MOČI: elektronsko nadzorovan štirikolesni pogon 4 motion, elektronska prečna zapora diferenciala (XDS); 7-stopenjski DSG menjalnik z dvema sklopkama; pnevmatike: 235/55 R 18
MERE in MASE: dolžina: 4486 mm, širina: 1839 mm, višina: 1632 mm; medosna razdalja: 2681 mm; najmanjša oddaljenost od tal: 200 mm; krog obračanja: 11,5 m; masa praznega vozila: 1673 kg, največja dovoljena masa: 2330 kg; največja dovoljena masa priklopnika: 750 kg (lahki priklopnik) / 2500 kg (z naletno zavoro); prostornina prtljažnika: 615, 1655 l za sprednjima sedežema
ZMOGLJIVOSTI in PORABA: največja hitrost: 200 km/h; čas pospeševanja od 0 do 100 km/h: 9,3 s; mestna vožnja: 6,7 l/100 km, odprte ceste: 5,0 l/100 km, kombinirano: 5,6 l/100 km; prostornina posode za gorivo: 60 l; emisije: 147 g CO2/km, Euro 6
VARNOST: 7 zračnih blazin vključno z tisto za voznikova kolena, varnostni zavesi; 2x isofix; Elektronski stabilizacijski program s krmilno asistenco, vključno z ABS z zavorno asistenco, ASR, EDS, MSR in funkcijo stabiliziranja prikolice; tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje in sistem za nadzor, prometa front assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanja pešcev, aktivni pokrov motorja; preprečevanje zdrsa pogonskih koles ASR; večnaletno zaviranje; nadzor tlaka v gumah; ocena NCAP: 5 zvezdic (2016)
SERIJSKA OPREMA: 2 bralni LED-lučki spredaj in 2 zadaj, ambientna osvetlitev v vratnih dekorativnih elementih in prostoru za noge, asimetrično deljiva, vzdolžno pomična in zložljiva zadnja sedežna klop, z vzvodom za podiranje naslonjala iz prtljažnika, avtomatski vklop/izklop dolgih luči Light Assist, digitalni merilniki z možnostjo različnih konfiguracij (aktivni informacijski zaslon), komfortna sprednja sedeža, klimatska naprava Air Care Climatronic s 3-conskim uravnavanjem temperature, protialergenskim filtrom in dodatno upravljalno enoto zadaj, električni pomik stekel, LED-žarometi za zasenčene in dolge luči, z dnevnimi lučmi, odprtina za prevoz daljših predmetov v naslonjalu zadnje sedežne klopi, poklopni mizici z držalom za pijačo na hrbtni strani naslonjal sprednjih sedežev, prilagodljivo uravnavanje podvozja (DCC), vklj. z izbiro voznega profila, radio Composition Media z 8-palčnim barvnim zaslonom občutljivim na dotik,izhodna moč 4 x 20 W, 8 zvočnikov, CD-predvajalnik, multimedijski vmesnik, AUX-IN ter reža za SD spominsko kartico, dostop do storitev Car-Net, sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, sprednji meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih luči, usnjen večfunkcijski volan (3-kraki) s tipkami za upravljanje radia in telefona (za modele z menjalnikom DSG dodatno s prestavnima tipkama), zadnje luči v tehniki LED, zatemnjena zadnja stekla, centralno zaklepanje, ogrevana in električno nastavljiva vzvratna ogledala, kit za popravilo pnevmatike
GARANCIJA: 2 leti splošne garancije in Jamstvo 6PLUS z omejitvijo 200.000 kilometrov, 12 let na prerjavenje karoserije, 2 leti garancije na servise in originalne dele

Ali po aferi Diselgate še zaupate znamki Volkswagen?

  • Da, seveda
    34,91 %
    222 glasov
  • Ne, nikakor
    23,90 %
    152 glasov
  • Ne, ampak še vedno imajo dobre avtomobile, ki bi jih bil pripravljen kupiti
    4,87 %
    31 glasov
  • Vseeno mi je, ker meritve porabe in izpustov pri nobeni zanmki niso realni
    36,32 %
    231 glasov
Oddanih 636 glasov


Oglasno sporočilo:
VOLKSWAGEN SPLETNA GARAŽA

Aktualne VW novice (Popusti, akcije in ugodnosti)

Volkswagen PR oglas | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen V času turneje Volkswagen veljajo prav posebne fantastične cene. Preverite ponudbo in ob nakupu novega vozila izkoristite prihranek do 2.500 EUR, bon za financiranje do 1.500 EUR ter komplet zimskih pnevmatik s platišči. Ja, res fantastično!

Fantastična ponudba velja za modele: up!, Polo, Golf, Golf Variant, Golf Sportsvan, Jetta, Passat, Passat Variant, Touran in Sharan.

Od nasveta do nakupa, pridite in povejte svoje želje

Dobrodošli v vam najbližjem salonu vozil Volkswagen: vstopite

Vas zanima več o novem Tiguanu? Naročite se na testno vožnjo in preizkusite njegove adute.

Novi tiguan - cene, katalogi in oprema
Ne spreglejte