Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 1. 2022,
8.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Rodenstock

Natisni članek

advertorial očala stekla po meri posameznika korekcija vida vid Rodenstock

Sreda, 19. 1. 2022, 8.00

2 meseca

Tako boste podaljšali življenjsko dobo svojih očal #nagradna igra

Vsebino omogoča Rodenstock

Novih očal ponavadi ne kupujete za kratko časovno obdobje, pač pa izjemno premišljeno, zato si želite, da bi vam služila čim dlje. Korekcijska očala so za mnoge pripomoček, brez katerega si ne bi znali predstavljati svojega življenja. V prvi vrsti je pomembno, da izberete kakovostna očala pri priznanem proizvajalcu, za njihov čim boljši izkoristek pa lahko veliko naredite tudi sami. Življenjska doba očal je odvisna tudi od vašega ravnanja z njimi. Zanje morate skrbeti, jih čistiti in z njimi pravilno ravnati.

Rodenstock 2022 | Foto:

Izbira ustreznih očal ni lahka odločitev, saj se mora ujemati čisto vse. Vid. Videz. In nešteto drugih dejavnikov, ki se jim pri izdelavi očal Rodenstock, nemškem specialistu za vid, posvetijo do zadnje podrobnosti. So edini proizvajalec, ki zagotavlja sistem boljšega vida. Ta vključuje kombinacijo izjemno natančnih stekel, popolnoma usklajenih okvirjev in kompetentnih storitev. Z očali Rodenstock dobite prav tako edinstven izdelek, ki je narejen po vaši meri.

Pri Rodenstocku so prvi na svetu, ki lahko z napravo DNEye Scanner® in patentirano tehnologijo izmerijo vsako posamezno oko. S pridobljenimi meritvami in več tisoč izmerjenimi podatkovnimi točkami na površini očesa izdelajo individualna korekcijska stekla, prilagojena vašim potrebam ter navadam. B.I.G. Vision™ tako pomeni največje udobje pri gledanju, ostrejši vid, boljši nočni vid, boljše zaznavanje barv in večje vidno polje.

Podjetje Rodenstock je že več kot 140 let vodilno na področju inovacij v očesni optiki. Njihovi izdelki združujejo izsledke večletnih raziskav, vrhunsko izdelavo, natančno brušenje in inteligentno tehnologijo. Lahko pričakujete nič manj kot pravo mojstrovino natančnosti. V Rodenstocku določijo biometrijo celega očesa – kar je daleč nad industrijskimi standardi. Te podatkovne točke so integrirane neposredno v korekcijsko steklo in vodijo proces, katerega rezultat je najnatančnejše korekcijsko steklo na svetu – z najostrejšim vidom za vsak kot in vsak pogled. Okvirji Rodenstock za korekcijska očala so izdelki vrhunske kakovosti, zasnovani za brezčasen slog, zagotavljanje popolnega vida in izjemne življenjske dobe.

Poiščite optika, ki vam lahko priskrbi korekcijska stekla po meri.

Rodenstock 2022 | Foto:

Pri Rodenstocku se zavedajo, da se njihovo poslanstvo ne konča s prodajo korekcijskih očal. Naloga optikov ni samo, da vam pomagajo spopasti se s slabovidnostjo in vam ponuditi očala, s katerimi boste bolje videli. Naučiti vas morajo razumeti vašo slabovidnost, kako za očala skrbeti, kako ravnati z njimi, kako jih čistiti, v končni fazi pa tudi naučiti, kaj lahko storite sami, da bo vaš vid čim boljši, ter kako zanj poskrbeti, še preden se zadeve poslabšajo.

Kljub še tako kakovostnemu  izdelku in poprodajni podpori, ki jo ponuja podjetje Rodenstock, ter dolgi življenjski dobi korekcijskih očal, lahko za obstojnost očal s preudarno rabo in nego veliko naredite tudi sami.

Kaj pri priznanem proizvajalcu korekcijskih očal svetujejo glede ravnanja z očali in podaljšanja njihove življenjske dobe?

Rodenstock 2022 | Foto:

#PREVIDNO ODLAGANJE

Očal nikoli ne odlagajte tako, da so korekcijska stekla obrnjena navzdol, z obraza jih snemajte z obema rokama, kadar jih ne uporabljate, pa jih hranite v etuiju ali škatlici.

#VROČINA IN SONCE

Visoke temperature nad 55 stopinjami Celzija ter visoka vlažnost lahko negativno vplivajo na nanos na vaših steklih. Zato očal nikoli ne puščajte v razgretem avtomobilu (npr. na armaturni plošči) ali blizu drugih virov toplote. Prav tako se izogibajte nošenju očal v parni kopeli ali savni.

Rodenstock 2022 | Foto:

#PRAVILNO ČIŠČENJE

Vsi uporabniki očal dobro veste, da se skozi neočiščena očalna stekla ne vidi najbolje. Na očalna stekla se primejo delci prahu, umažejo se zaradi potu, različnih krem, še posebej v obmorskih krajih pa tudi zaradi soli v zraku. Posledično se vam z očali bolj blešči, vidljivost je slabša, ves čas pa imamo občutek, da nas nekaj moti.

Pri čiščenju stekel vedno uporabite čisto krpico iz mikrovlaken. Očala lahko očistite z blagim tekočim milom in mlačno vodo ter jih nato obrišete s krpico iz mikrovlaken. Čiščenje z oblačili ali drugimi pripomočki lahko stekla poškoduje.

Povsem preprosto lahko krpico iz mikrovlaken osvojite tudi vi. Odgovorite na vprašanje - med sodelujočimi bomo izbrali 100 nagrajencev, ki bodo prejeli krpico za očala iz mikrovlaken Rodenstock. 

Rodenstock 2022 | Foto:

#NANOSI ZA DODATNO ZAŠČITO IN LAŽJE ČIŠČENJE

Rodenstockova korekcijska očala velja opremiti z njihovo široko ponudbo različnih nanosov. Med njimi so še kako pomembni tudi tisti, ki odbijajo vodo, prah, umazanijo, maščobo … To pomeni, da se na steklo prijema manj umazanije, posledično pa to pomeni daljšo življenjsko dobo korekcijskega stekla. Zakaj daljšo? Ker prijeti trdi mikrodelci na steklu pomenijo morebitno nevarnost za nanos pri čiščenju stekla s čistilno krpico. Takrat lahko naredite nepopravljivo škodo, kot so praske na površini stekla. Torej, bolj ko je nanos hidrofobičen, manjkrat je treba steklo čistiti, ker se prime manj trdih delcev in posledično je tudi manjša nevarnost, da bomo pri čiščenju stekla poškodovali površino nanosa. Značilen primer tovrstnega nanosa je Rodenstockov revolucionaren nanos X-tra Clean – vrhunski preboj na področju nanosov na svetu.

Rodenstockov nanos X-tra Clean omogoča čista stekla ves dan. Končni sloj na sprednji in zadnji strani korekcijskega stekla je odločilni dejavnik. Izjemno gladka površina stekla omogoča, da se umazanija skoraj ne prime – in če se stekla umažejo, se umazanijo preprosto odstrani. V osebnih razgovorih, ki jih je neodvisni inštitut v imenu podjetja Rodenstock GmbH v Nemčiji izvedel s stotimi ljudmi, ki nosijo očala, je avgusta 2018 sto odstotkov uporabnikov navedlo, da je stekla z nanosom X-tra Clean lažje ohraniti čista.

#PREVIDNO PRI NEKATERIH OPRAVILIH IN AKTIVNOSTIH

Očal ne nosite med lakiranjem ali barvanjem las. Pri kuhi in peki ohranjajte razdaljo med očali in izvorom toplote (npr. pečica). Pri stiku stekel s potom priporočamo postopek za pravilno čiščenje.

Rodenstock 2022 | Foto:

Preverite, katere optike po Sloveniji vam lahko ponudijo korekcijska stekla Rodenstock.

Lokacije naprav DNEye® Scanner 2+:

  • Optika Glasmaher, Novo mesto
  • Optika Glasmaher, Brežice
  • Optika Kuhar, Ptuj
  • Optika Branko Novak, Murska Sobota
  • Optika Vogrič, Idrija
  • Optika Krstič, Ljubljana (Tržaška)
  • Optika Krstič, Ljubljana (Leclerc)
  • Fotooptika Rio, Izola
  • Optika Vid, Nova Gorica
  • Optika Rimc, Krško
NAGRADNA IGRA JE KONČANA! Nagrajenci so: Alenka Klinc, Alenka Lapanja, Ana Matičič, Andreja Tkalec, Anton Kašnik, Barbara Pintar, Bogdan Sure, Boris Pečarič, Boštjan Sovič, Bruna Vošinek, Darija Burgar Možina, Darinka Sreš, Darja Košnik, Dean Čeperković, Dragica Markun, Drago Ulčnik, Dušan Prosen, Edvard Jeram, Emil Habjan, Ernest Bavdek, Franc Markun, Gregor Novak, Helena Golobič, Igor Dolenc, Irena Četina, Irena Mlakar Toman, Irena Novak, Irena Prodan, Ivan Škulj, Ivanka Novak, Izabela Držič, Janez Cotman, Janez Jagodic, Janez Stopar, Jani Jelen, Janko Šetinc, Jelka Vrhunec-Topolovec, Jože Ponebšek, Joze Stanisic, Jožef Baloh, Karla Gašpar, Karmen Avsec, Katarina Tomić, Katja Maršič, Lado Mrakič, Laura Cuk, Lidija Štampfel, Lidija Stupar, Lidija Trope Mrak, Lilija Mrzlikar, Liljana Jošt, Ljubica Talič, Marija Burgar, Marina Potisek, Marjan Fridau, Marjeta Mrakič, Mark Klobčar, Marko Bukovnik, Marko Gosar, Marko Segulin, Marko Sovinc, Mateja Novak, Mateja Prasnikar, Matija Božič, Matija Donko, Matjaž Adamlje, Metka Pezdirec, Miha Keržan, Miha Mlekuž, Miklavz Grmek, Milan Vahčič, Milka Kolarič, Milojka Zorko, Mitja Avsec, Mojca Adamlje, Mojca Zver, Nikolaj Gvardjančič, Nuša Kočevar, Nuša Lapanja, Petra Toman, Renata Grubar, Rok Kopac, Roza Baklan, Rozalija Jagodic, Silva Makuc, Silva pezelj, Simon Štraus, Simona Pohorec, Špela Markun, Stanka Lahajnar,Tadej Marinčič, Tanja Kezele, Tanja Šprajcar, Tomaž Markun, Tončka Malenšek, Veronika Knavs, Viktorija Jerlah, Vinko Završnik, Zoran Menard
Rodenstock
Trendi Rodenstock očala, ki omogočajo najostrejši vid vseh časov
Rodenstock 3
Trendi So to trenutno najboljša očala na trgu? #nagradna igra
Rodenstock 4
Trendi Znana Slovenka tako odpravila dolgoletne težave z vidom #nagradnaigra
Rodenstock
Trendi Vrhunski nanosi, ki ščitijo pred svetlobnimi izzivi vsakdana #nagradnaigra
Rodenstock novo
Trendi Podarjamo vrhunska korekcijska stekla in okvir v vrednosti tisoč evrov
Rodenstock 6
Trendi To se zgodi, če cel dan sedite pred računalnikom #nagradnaigra
Rodenstock 7
Trendi Najbolj modna sončna očala tudi pozimi
Ne spreglejte