Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 12. 2021,
9.17

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Rodenstock

Natisni članek

korekcija vida advertorial sončna očala očala Rodenstock

Petek, 24. 12. 2021, 9.17

2 meseca

SONČNA OČALA RODENSTOCK

Najbolj modna sončna očala tudi pozimi

Vsebino omogoča Rodenstock

Sončna očala vsekakor niso le poletni dodatek, temveč jih je priporočljivo imeti pri roki v vseh letnih časih in pri različnih aktivnostih. Tudi pozimi. Pozimi na to marsikdaj pozabimo, pa vendar, ultravijolično sevanje je v tem času prav tako nevarno, zaradi odboja sonca od snega celo bolj kot poleti. Zimski sončni žarki so resda prijetni, a vseeno lahko škodijo – predvsem našim očem.

Rodenstock 7 | Foto:

Nagradna igra je zaključena. Z revolucionarnimi korekcijskimi stekli in okvirjem znamke Rodenstock v skupni vrednosti tisoč evrov bomo razveselili naslednjega nagrajenca:

Anton Kašnik

Čestitamo!

Razlogov, zakaj je tudi pozimi smiselno nositi kakovostna sončna očala, je več. V prvi vrsti lahko sončna očala zmanjšajo moč lesketanja, bleščanja. Odbijanje svetlobe je še zlasti nevarno med vožnjo, smučanjem ali obiskom visokogorja. S kvalitetnimi sončnimi očali lahko preprečite razne nesreče zaradi slabe vidljivosti. Kakovostna sončna očala močno zmanjšajo bleščanje ter omogočajo varnejši in udobnejši vid tudi v zimskih razmerah.

Dodatno škodljivi UV-žarki vas ne morejo ujeti le poleti, temveč lahko na naše oči vplivajo tudi pozimi. Zimsko sonce je lahko celo veliko škodljivejše kot poletno, saj žarki padajo pod drugačnim kotom, zaradi česar smo še bolj izpostavljeni UV-žarkom in njihovemu odsevu. Ultravijolično sevanje lahko naše oči trajno poškoduje. UV-sevanje lahko povzroči sončne opekline na občutljivi koži v predelu okoli oči, poleg tega pa je lahko tudi razlog za sivo mreno in poškodbe očesne mrežnice. Če se pozimi odpravite v visokogorje, lahko zaradi močnega odboja svetlobe od snega, ledu in skalovja doživite snežno slepoto. Kakovostna sončna očala bodo tudi pozimi poskrbela za zaščito pred UV-žarki oziroma njihov vpliv močno omejila.

Kakovostna sončna očala lahko ponudijo veliko več kot le zaščito pred soncem, varujejo vas lahko pred vetrom in delčki prahu, preprečujejo lahko glavobole ali preprosto služijo kot modni dodatek, ki siceršnjemu videzu doda piko na i.

Rodenstock 7 | Foto:

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu sončnih očal?

1. nasvet

Na notranji strani ročaja poiščite pravo oznako CE. Ta zagotavlja zaščito pred velikim delom UV-svetlobe (do 380 nanometrov). Še boljša so očala s stoodstotno zaščito pred UV-svetlobo (do 400 nanometrov).

2. nasvet

Sončna očala ne smejo biti premajhna. Segati morajo vsaj do obrvi, ob straneh pa morajo biti dobro zaprta, da nudijo učinkovito zaščito celega očesa.

3. nasvet

Bodite pozorni na barvo stekel: vse barve niso primerne za vse vrste uporabe, npr. za vožnjo.

4. nasvet

Sončna očala se morajo natančno prilegati obliki vaše glave in morajo biti popolnoma prilagojena. Optiki vam bodo z veseljem svetovali in pomagali najti vaša idealna sončna očala.

Z ali brez dioptrije: sončna očala Rodenstock

Naj gre za ukvarjanje s športom, dolge vožnje ali za željo po večjem udobju v vsakdanjem življenju, zdravstvene namene – ne glede na vaše potrebe lahko pri priznanem podjetju Rodenstock odkrijete pravo rešitev zase. Vsa njihova sončna očala za raznolike namene se lahko dobijo tudi z dioptrijo.

"Sončna očala so zame eden najpomembnejših dodatkov. Mogoče celo edini, ki ga vedno vzamem s seboj. Razlog je preprost – pozimi je lahko tudi ob slabšem vremenu svetlobni odboj od snega tako močan, da ima človek komaj odprte oči. Takrat si sigurno nadenem očala, saj je to edina preventiva, da se izognem glavobolu, ki mi ga sicer prinese to refleksno kremženje," pravi Rodenstockova zadovoljna uporabnica, Urška Ahac.  | Foto: "Sončna očala so zame eden najpomembnejših dodatkov. Mogoče celo edini, ki ga vedno vzamem s seboj. Razlog je preprost – pozimi je lahko tudi ob slabšem vremenu svetlobni odboj od snega tako močan, da ima človek komaj odprte oči. Takrat si sigurno nadenem očala, saj je to edina preventiva, da se izognem glavobolu, ki mi ga sicer prinese to refleksno kremženje," pravi Rodenstockova zadovoljna uporabnica, Urška Ahac.

Videti bolje in izgledati bolje

Modna sončna očala lahko dodajo tisto piko na i našemu videzu, a sončna očala Rodenstock so veliko več kot le modni dodatek. Poleg tega, da se lahko popolnoma ujemajo z vašim oblačilnim slogom, sončna očala Rodenstock tudi popolnoma ščitijo vaše oči. Zaradi inovativne tehnologije zanesljivo preprečujejo, da bi UV-sevanje doseglo vaše oči, in jih tako učinkovito varujejo pred soncem. Poleg tega vam kakovostna stekla v vaši dioptriji ne omogočajo le samozavestnega pogleda v sončni svetlobi, temveč tudi oster vid, zaščito pred UV-žarki in bleščanjem.

Dejstvo je, da sončna svetloba vsebuje veliko modro razpršene svetlobe, ki prekriva ostale barve in vodi do slabo kontrastnega vida. Sončna očala Rodenstock optimizirajo raven modre svetlobe. Tako lahko z absolutno natančnostjo vidite tudi pri močni ali razpršeni svetlobi. Predmete vidite z visokim kontrastom, barve in podrobnosti pa imajo naraven videz.

Zatemnjena, z zrcalnim nanosom, polarizirana ali inteligentna samozatemnitvena stekla: izbira je vaša

Izbira sončnih očal z ali brez dioptrije je pri Rodenstocku skoraj neskončna, vedno pa jim lahko dodate tudi osebno noto. Izbirate lahko med posebnimi samozatemnitvenimi stekli, med modnejšimi zrcalnimi nanosi kot tudi med polariziranimi stekli.

Pri optiku Rodenstock vam bodo z veseljem predstavili lastnosti sončnih očal in vam svetovali glede najprimernejše izbire za vaše potrebe. Preizkusite vse različice stekel za svoja sončna očala v živo: poiščite optika zdaj.

Rodenstock 7 | Foto:

#Samozatemnitvena stekla Rodenstock za zaščito pred soncem

V rekordnem času se ustreznim svetlobnim pogojem prilagodijo Rodenstockova samozatemnitvena stekla za zaščito pred soncem ColorMatic IQ® Sun 2. V močni sončni svetlobi zaščitijo vaše oči z intenzivnejšo zatemnitvijo, v senci pa samodejno postanejo svetlejša vse do 55 odstotkov. To zagotavlja jasen in visokokontrasten vid preko celega dne tudi v spremenljivih svetlobnih pogojih. Inteligentna stekla ColorMatic IQ® Sun 2 so na voljo v šestih modnih in kontrastnih barvah. Modni navdušenci svoja sončna očala s samozatemnitvenimi stekli kombinirajo z modernim zrcalnim nanosom Silver Moon.

#Zrcalni nanos – sproščen videz, drzen učinek

Trendovski zrcalni nanosi poudarijo vaš osebni slog, ne glede na to, ali ste na plaži ali v mestu. Sončna očala Rodenstock lahko odenete v tri modne kovinske barve. Sončna očala z rdečim nanosom ne poskrbijo le za drzen videz, temveč imajo tudi infrardeči filter, kar zmanjšuje toplotni stres, kateremu so izpostavljene oči. Nasvet: svoja očala s samozatemnitvenimi stekli opremite s srebrnim zrcalnim nanosom Solitaire® Silver Moon ali rdečim nanosom Solitaire® Red Sun 2 in svojim očem privoščite popolno in inteligentno zaščito pred soncem.

Rodenstock 7 | Foto:

#Zaščitni nanos – dodatna zaščita za oči in stekla

Sončna očala so pogosti spremljevalec na različnih poteh. Spremljajo vas na sprehodu skozi mesto, pri športu in na plaži ali pa so z vami v torbi. Vrhunski nanos Solitaire® Protect Sun 2 ščiti stekla pred umazanijo in praskami ter omogoči enostavnejše čiščenje, zato vam bodo vaša sončna očala še dolgo odlično služila. Tudi prah, zrnca peska, vodne kapljice ali v poletnem času sončna krema jim ne bodo prišli do živega. Nanos zagotavlja tudi dodatno zaščito za vaše oči, saj ne absorbira le neposredne sončne svetlobe, temveč tudi odbije svetlobo, ki prihaja s strani. V zimi (ali poletju) lahko tako brezskrbno uživate.

#Polarizirana stekla – popoln vid tudi pri močnem bleščanju

Polarizirana sončna očala so že leta priljubljena med mornarji in ribiči, ki želijo zmanjševati odbleske od vode. Polarizirana sončna očala zagotavljajo večjo varnost in udoben pogled tako na prostem kot med vožnjo, odlična pa so tudi v primeru zelo odbojnih površin, kot sta sneg in voda. Polarizacijski učinek zagotavlja občutno manjše bleščanje, dobro zaznavanje barv in jasno prepoznavanje podrobnosti tudi v težkih svetlobnih pogojih, na primer pri visokem snegu ali odboju svetlobe z mokrega cestišča. Med tremi modnimi barvami izberite svojo najljubšo: polarizirana rjava, polarizirana siva ali polarizirana zelena.

#Prava sončna očala za posebne primere

Tara Zupančič je zadovoljna uporabnica očal Rodenstock Road. Foto: Klemen Bec, Rude Gentelman Garage, Optika Rimc Brežice. | Foto: Tara Zupančič je zadovoljna uporabnica očal Rodenstock Road. Foto: Klemen Bec, Rude Gentelman Garage, Optika Rimc Brežice. Ne glede na to, ali ste pogosto na službeni poti, se dnevno vozite na delo ali za volan sedete le občasno – vsakdo, ki veliko časa preživi na cesti, dobro pozna izzive, s katerimi se srečujejo naše oči: spreminjanje svetlobnih pogojev, zaslepitev zaradi žarometov vozil, odbijanje svetlobe z voznih pasov, bleščanje, zamegljenost, tema, slabe vremenske razmere, zapletene in nejasne situacije v prostoru.

To je razlog, zaradi katerega je Rodenstock razvil očala, ki vam omogočajo, da vozite mirno in samozavestno tudi v takšnih pogojih. Z očali za vožnjo Rodenstock Road boste na poti bolj sproščeni in varnejši, uporabljate pa jih lahko tudi za druge namene.

Optimalen globinski vid in sproščen pogled brez naprezanja oči kljub neugodnim svetlobnim pogojem sta prednosti, v katerih lahko uživate tudi potem, ko izstopite iz avtomobila. Svoja nova očala za vožnjo preprosto uporabljate kot popoln par očal za ves dan.

#Okvirji za vsak okus

Sončna očala lahko pri Rodenstocku personalizirate na različne načine. Poleg barvnih odtenkov lahko izbirate tudi med široko paleto okvirjev. Prisegate na brezčasno klasiko ali na moderen dizajn? Izkušnje, ki so plod 140 let nemške odličnosti pri razvoju, podjetju Rodenstock omogočajo, da je vsak okvir popolna kombinacija tehnologije in dizajna. Estetsko privlačni okvirji očal zaradi popolnega prileganja ponujajo najvišje udobje pri nošenju. Rodenstock se pri proizvodnji zanaša na inovativno tehnologijo. Več kot 130 patentov podjetju omogoča, da vsak dan izdeluje vzdržljive mojstrske izdelke, ki jim ni para. To niti ni presenetljivo, saj so vsaka očala izdelana s strastjo in pozornostjo do podrobnosti, vanje pa je vloženih kar 118 ur dela.

Rodenstock 7 | Foto:

 

  • Optika Glasmaher, Novo mesto
  • Optika Glasmaher, Brežice
  • Optika Kuhar, Ptuj
  • Optika Branko Novak, Murska Sobota
  • Optika Vogrič, Idrija
  • Optika Krstič, Ljubljana (Tržaška)
  • Optika Krstič, Ljubljana (Leclerc)
  • Fotooptika Rio, Izola
  • Optika Vid, Nova Gorica
  • Optika Rimc, Krško

PRIDOBITE VEČ INFORMACIJ.

Sledite nam na:

FB: https://www.facebook.com/Rodenstock.Slovenija/?brand_redir=189594291116364

IG RODENSTOCK SLOVENIJA: https://www.instagram.com/rodenstock_slovenia/

IG RODENSTOCK GLOBALhttps://www.instagram.com/rodenstock_official/

Rodenstock 6
Trendi To se zgodi, če cel dan sedite pred računalnikom #nagradnaigra
Rodenstock novo
Trendi Podarjamo vrhunska korekcijska stekla in okvir v vrednosti tisoč evrov
Rodenstock
Trendi Vrhunski nanosi, ki ščitijo pred svetlobnimi izzivi vsakdana #nagradnaigra
Rodenstock 4
Trendi Znana Slovenka tako odpravila dolgoletne težave z vidom #nagradnaigra
Rodenstock 3
Trendi So to trenutno najboljša očala na trgu? #nagradna igra
Rodenstock
Trendi Rodenstock očala, ki omogočajo najostrejši vid vseh časov
Ne spreglejte