SiolNET. Trendi Zdravje
3,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanja trenerka Davida Beckhama: Ženske počnejo te tri napake

3,30

termometer

Shona Vertue
Foto: Instagram

Osebna trenerka Shona Vertue, ki je nekoč trenirala slavnega Davida Beckhama, danes pa ima uspešno lastno znamko, je razkrila najpogostejše tri napake, ki jih ženske delajo v želji do bolje oblikovanega telesa.

Shona Vertue je osebna trenerka, strokovnjakinja na področju fitnesa in učiteljica joge, ki na družbenih omrežjih redno deli svoje nasvete o boljšem življenjskem slogu. Oblikovala je tudi uspešno znamko, poimenovala jo je po sebi, uči pa o boljši prehrani in redni vadbi, ki jo lahko vključite v svoj vsakdan.

S svojim znanjem joge je pomagala tudi Davidu Beckhamu, zato je njeno mnenje še toliko bolj cenjeno. "Shona je spremenila moj pogled na jogo. Z njeno vadbo so moje bolečine izginile, je najboljša," je nekoč dejal. Tokrat je za britanski Independent spregovorila o treh najpogostejših napakah, ki jih med vadbo počnejo ženske.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shona Vertue (@shona_vertue) on

Izogibajo se težkim utežem

Številni trenerji in tudi Shona opažajo, da ženske večinoma nočejo posegati po težkih utežeh, saj se bojijo, da bodo tako postale preveč mišičaste. A to nikakor ni res, pojasnjuje Shona: "Ženskam se govori, naj dvigujejo majhne rožnate uteži, kar je naravnost smešno - ste že kdaj dvignili žensko torbico?"

S tem strinja tudi osebna trenerka Nataša Gorenc, ki je skrbela za kondicijo tekmovalec v obeh sezonah šova The Biggest Loser Slovenija: "Obvezno priporočam vadbo z utežmi. To je pri ženskah še vedno tabu, včasih sem še kar presenečena. Ženske se še vedno bojijo, da bodo nabildane in da bodo dobile zelo veliko mišic, kar je daleč od resnice, saj je dejstvo, da ženske veliko težje pridobivamo mišično maso," nam je povedala v februarskem intervjuju.

Nataša Gorenc Trendi "Ko delaš z ljudmi, ki morajo veliko shujšati, moraš biti malo diktator" #intervju

Osredotočijo se samo na en del telesa

Shona ugotavlja, da ženske veliko preveč razmišljajo samo o tem, kako bi izgubile maščobo na natanko določenem delu telesa. A žal ne gre tako, razlaga. "Misliti moramo na telo kot na celoto."

Namesto tega priporoča celostno vadbo, v katero je vključena večina mišičnih skupin, kot so počepi, izpadni kroaki in sklece. "Z njimi dela celo telo, kar pomeni, da vam tudi vadba vzame manj časa," dodaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shona Vertue (@shona_vertue) on

Upoštevanje nasvetov ljudi, ki niso strokovno podkovani

Zahvaljujoč družbenim omrežjem je lahko vsak "strokovnjak", kar v fitnes industriji pomeni veliko težavo, opozarja Shona. "Velikokrat je tako, da ko posnemate nekoga z Instagrama, vadbo izvajate narobe," pojasnjuje. To ne vodi le do poškodb, temveč napačno izvedene vadbe na telo ne učinkujejo tako, kot bi morale, še pravi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shona Vertue (@shona_vertue) on

Na to je marca opozoril tudi trener Gašper Simčič, ko je za primer slabega in zavajajočega zgleda navedel fitnes influencerko Jen Selter. Ta si je milijone sledilcev nabrala zaradi svoje izbočene zadnjice, ki pa je daleč od zdrave. "Jen nima nobene licence in večkrat so jo javno grajali trenerji v ZDA, saj prikazuje vaje, ki so slabo izvajane, tako pa daje napačen zgled."

Jen je denimo odličen primer, da milijoni sledilcev ne pomenijo kredibilnosti in znanja. Pri nasvetih o gibanju in zdravju je navdih treba poiskati pri licenciranih trenerjih in malce raziskati njihovo ozadje, je še dodal Gašper.

Jen Selter Trendi Trend izbočene zadnjice: nikar ne sledite temu zgledu! #video Alenka Košir Trendi So fitnes vplivneži najbolj pozitiven del družbenih omrežij?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin