SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Viralni pekel (Spree)

Viralni pekel |  | Foto:
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Komična srhljivka o duševno motenem nepoklicnem vozniku, ki v želji, da bi zaslovel na družbenih omrežjih, skuje smrtonosen načrt z viralnimi videi. Film ponuja satiričen pogled na kulturo vplivnežev in internetno slavo, glavno vlogo v njem pa je odigral zvezdnik TV-serije Stranger Things Joe Keery.

ZDA │ 2020 │ 89 min. │ Komična srhljivka

R: Eugene Kotlyarenko I: Joe Keery, Sasheer Zamata, David Arquette, Kyle Mooney

IMDb: 5,9/10 │ Rotten Tomatoes: 67 % │ Uporabniki Googla: 82 %

Mladenič Kurt Kunkle je obseden z željo, da bi postal zvezda družbenih omrežij. Ko spozna, da ima otrok, ki ga je nekoč varoval, ogromno sledilcev, postane ljubosumen in skuje smrtonosen načrt.

Kurt začne opravljati delo nepoklicnega voznika, ki pridobiva stranke prek aplikacije za deljenje voženj. Svoj avto opremi s kamerami in začne predvajati videe v živo …

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

"Viralni pekel je vesela vožnja skozi zlovešče stranske učinke družbenih medijev." Becca James, Chicago Reader


"Domala vsak vidik Viralnega pekla ima večplasten pomen, vključno s samim naslovom ..." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


"Oglejte si ga, če boste imeli priložnost in če je čudnost vaša stvar. In od voznika Uberja nikoli več ne sprejmite ustekleničene vode." Johnny Oleksinski, New York Post


Napovednik filma Viralni pekel:

Zanimivosti:

  • Režiser in soscenarist filma Eugene Kotlyarenko in glavni igralec Joe Keery sta izoblikovala lik Kurta Kunka na podlagi ogledov usmiljenja vrednih videoposnetkov oseb z majhnim številom sledilcev na družbenih omrežjih.
  • Viralni pekel | Foto: Eugene Kotlyarenko je po lastnih besedah prebedel 40 noči, da je napisal vse komentarje in uporabniška imena, ki se pojavijo v filmu.
  • Samo dva prizora v filmu so posneli s filmsko kamero.
  • Med prizorom pri tovornjaku s hrano se na Kurtovem prenosu videa v živo pojavi komentar: "Kaj dogaja? Sem Jared, star sem 19 let in nikoli se nisem je*eno naučil brati."

    To je referenca na sloviti videoposnetek, ki ga je Josh Ovalle objavil na Vinu – ukinjeni programski aplikaciji družbenega omrežja Twitter. Ovalle je v filmu upodobil lik Bobbyja.
TV-priporočila: dirkaški filmi Trendi Hitri in drzni dirkaški filmi

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Zabaviščni park nočnih mor Trendi Zabaviščni park nočnih mor (Willy's Wonderland) V zemlji Trendi V zemlji (In the Earth) Usekano Trendi Usekano (Freaky) Priklicano zlo 3: Kriv je satan Trendi Priklicano zlo 3: Kriv je satan (Conjuring: The Devil Made Me Do It)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin