SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Zabaviščni park nočnih mor (Willy's Wonderland)

Zabaviščni park nočnih mor
Blitz Film & Video Distribution
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Odbita akcijska komična grozljivka o molčečem klatežu, ki sprejme delo hišnika v zabaviščnem parku, polnem morilskih robotskih lutk. Glavno vlogo v filmu je odigral oskarjevec Niolas Cage.

ZDA │ 2021 │ 85 min. │ Akcijska komična grozljivka

R: Kevin Lewis I: Nicolas Cage, Emily Tosta, Beth Grant, Ric Reitz, Chris Warner

IMDb: 5,5/10 │ Rotten Tomatoes: 62 % │ Uporabniki Googla: 83 %

Ker ne more plačati popravila svojega pokvarjenega avtomobila, molčeči samotar pristane na to, da bo v zameno očistil zapuščeni center za družinsko zabavo.

Willyjev zabaviščni park je poln robotskih lutk. Te so bile nekoč glavna atrakcija za otroke, zdaj pa imajo temačno skrivnost, ki jo bo novi hišnik kmalu razkril.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Na tej točki Cageovih filmov ni treba ocenjevati, temveč jih je bolje žigosati z uradnimi potrdili o čudnosti." Frank Scheck, Hollywood Reporter


"Film spretno izpolni svojo obljubo kot nora saga o Nicolasu Cageu, ki se v restavraciji hiše strahov bori s satanistično obsedenimi fantazijskimi roboti, in to res ni majhen dosežek." Nick Schager, The Daily Beast


"Zabaviščni park nočnih mor ima kičast 'ustavi-se-in-pojdi' ritem grozljivk iz 80. let prejšnjega stoletja in to je mišljeno kot kompliment." Owen Gleiberman, Variety


Napovednik filma Zabaviščni park nočnih mor:

Zanimivosti:

 • Scenarij G. O. Parsonsa temelji na njegovem istoimenskem kratkem filmu iz leta 2016.
 • Parsonsov scenarij za celovečerec je kotiral visoko na Krvavem seznamu (Blood List).
  Zabaviščni park nočnih mor
  Gre za anketo o najboljših žanrskih scenarijih, ki še čakajo na filmsko upodobitev in iščejo morebitne producente, o njih pa glasujejo strokovnjaki iz filmske industrije.

  Odmevnost scenarija je kmalu pritegnila oskarjevca Nicolasa Cagea in ta se je odločil, da bo v filmu odigral glavno vlogo in ga hkrati tudi produciral.
 • Zabaviščni park nočnih mor Režiser filma Kevin Lewis je projekt opisal kot mešanico vesterna Bledi jezdec (1985) in komične ZF-grozljivke Killer Klowns from Outer Space (1986), navdih pa je črpal tudi iz ZF-grozljivke Panosa Cosmatosa Beyond the Black Rainbow (2010).

  Nicolas Cage je s Cosmatosom sodeloval pri snemanju psihedelične psihološke grozljivke Mandy (2018).
 • Zabaviščni park nočnih mor Nicolas Cage je improviziral svoj ples med igranjem fliperja.
 • Videz robotskega krokodila je navdihnila ruska risanka Čeburaška (1971).
 • Po navedbah članov oddelka za rekvizite je igralka Caylee Cowan v vlogi Kathy med snemanjem filma prežvečila več kot 81 kosov rožnatih žvečilnih gumijev.
 • Zabaviščni park nočnih mor Jessica Graves (Sirena Sara) je edina članica snemalne ekipe, ki je nastopala v obleki robotske lutke in ji tudi posodila svoj glas.

  Nobeni drugi robotski lutki glasu ni posodila oseba, ki jo je upravljala, dve lutki pa sploh nista zahtevali govornih vlog.
 • To je sedma grozljivka Nicolasa Cagea po filmih Poljub vampirja (1988), Krvava žetev (2006), Vrata teme (2015), Mom and Dad (2017), Mandy (2018) in Barva apokalipse (2019).
TV-priporočila: filmi Ryana Reynoldsa Trendi Zvezdniški lepotec s sarkastičnim smislom za humor
Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Usekano Trendi Usekano (Freaky) V zemlji Trendi V zemlji (In the Earth) Priklicano zlo 3: Kriv je satan Trendi Priklicano zlo 3: Kriv je satan (Conjuring: The Devil Made Me Do It)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin