SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Usekano (Freaky)

Usekano | Freaky © 2020 Universal Studios. All Rights Reserved. | Foto:
Freaky © 2020 Universal Studios. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Hvaljena komična grozljivka o srednješolki, ki po čudežni zamenjavi teles z motenim serijskim morilcem odkrije, da ima na voljo manj kot 24 ur časa, preden sprememba postane trajna. Glavno moško vlogo v tej grozljivi različici komedije Odštekani petek je izvrstno odigral Vince Vaughn.

ZDA │ 2020 │ 97 min. │ Komična grozljivka

R: Christopher Landon I: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O'Connor, Uriah Shelton

IMDb: 6,4/10 │ Rotten Tomatoes: 83 % │ Uporabniki Googla: 79 %

Sedemnajstletna Millie Kessler poskuša preživeti srednjo šolo in kruta dejanja priljubljenih sošolcev, ko pa postane najnovejša tarča zloglasnega serijskega morilca Mesarja, je njeno zadnje leto na srednji šoli njena najmanjša skrb.

Ko Millie in Mesar zaradi morilčevega mističnega bodala zamenjata telesi, prestrašena najstnica spozna, da ima le 24 ur časa, da si povrne telo, sicer bo za vedno videti kot manijak v srednjih letih.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"Film Usekano se zaveda, da je farsa, in pomežikne najbolj trapastim tropom grozljivk, toda ta satirična ostrina mu ne preprečuje, da ne bi bil eno od najzabavnejših grozljivih del, ki sem si ga ogledal po dolgem času." David Sims, The Atlantic


"Vince Vaughn je v tej samozavedni grozljivi komediji prepričljiv kot serijski morilec in tudi kot najstnica, ki naseli njegovo zunanjost." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


"Divje smešen, nenavaden in zvedavo sladek izbruh filmskega zanosa ... Usekano je očarljiv dokaz, kako je mogoče osnovno dobro idejo pametno razviti." Richard Lawson, Vanity Fair


Napovednik filma Usekano:

Zanimivosti:

 • Izvirni naslov filma se je glasil Freaky Friday the 13th (Odštekani petek trinajstega), kar je referenca na Disneyjeve komedije Odštekani petek, v katerih sta telesi zamenjali mati in hči (v različici iz leta 2003 sta ju upodobili Jamie Lee Curtis in Lindsay Lohan), in na franšizo grozljivk Petek trinajsti.
 • Usekano | Foto: Čeprav je bila Kathryn Newton prva izbira za vlogo Millie, je igralka vlogo sprva zavrnila. Premislila si je šele po tem, ko se je o projektu pogovorila s producentom filma – slovitim Jasonom Blumom.
 • Vince Vaughn je na prvi podelitvi super nagrad po izboru kritikov (Critics' Choice Super Awards) prejel nagrado za najboljšega igralca v grozljivki.

  Usekano | Foto: Film se je za omenjene nagrade potegoval še v kategorijah najboljše grozljivke in najboljše igralke v grozljivki ter najboljše filmske zlikovke (v obeh kategorijah je bila nominirana Kathryn Newton).  
 • Režiser in soscenarist filma Christopher Landon je predlagal, da bi posneli križanca med tem filmom in njegovo grozljivko Srečen smrtni dan (2017), v kateri vase zagledana študentka iz dneva v dan podoživlja svoj umor. Film bi bil po njegovem mnenju lahko naslovljen Freaky Death Day (Usekan smrtni dan).
  Usekano | Foto:
  Landon je sicer režiral tudi grozljivko Srečen smrtni dan 2 (2019).
 • Padec Vinca Vaughna med lovom v predavalnici ni bil načrtovan. Igralcu je zdrsnilo, ko je stopil na podrto umetno rastlino, a je nadaljeval snemanje prizora.
 • Christopher Landon je navdih za snemanje filma črpal iz grozljivk Moj sosed je vampir (1985), The Blob (1988), Krik (1996), Krik 2 (1997), Urbane legende (1998), Cherry Falls (2000) in Telo lepe Jennifer (2009).
 • Usekano | Foto: Večina filma se dogaja na petek trinajstega, film pa je prispel v ameriške kinematografe prav v petek, 13. novembra 2020.
 • Vince Vaughn je pred tem filmom že dvakrat igral serijskega morilca.

  V Psihu (1998), slabo sprejetem remaku filma Alfreda Hitchcocka iz leta 1960, je upodobil Normana Batesa, v kriminalni komediji Glineni golobi (1998) pa Lesterja Longa.
TV-priporočila: Filmi o hrani Trendi Filmski recept za pestro kulinarično razvajanje
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Priklicano zlo 3: Kriv je satan Trendi Priklicano zlo 3: Kriv je satan (Conjuring: The Devil Made Me Do It) Tiho mesto 2 Trendi Tiho mesto 2 (A Quiet Place Part II) Bdenje Trendi Bdenje (The Vigil)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin