Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 10. 2021,
11.39

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

paranormalno Michael Chaves franšiza Vera Farmiga Patrick Wilson grozljivka Priklicano zlo TV Telekoma Slovenije

Sreda, 20. 10. 2021, 11.39

2 leti, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Priklicano zlo 3: Kriv je satan (Conjuring: The Devil Made Me Do It)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Priklicano zlo 3: Kriv je satan | The Conjuring: The Devil Made Me Do It © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Patrick Wilson in Vera Farmiga se vračata v vlogah resničnih preiskovalcev paranormalnega, šokantna zgodba tretjega dela izjemno uspešne serije grozljivk pa temelji na prvem sodnem postopku v zgodovini ZDA, v katerem se je obtoženec za umor v svojo obrambo skliceval na obsedenost z demoni.

ZDA │ 2021 │ 107 min. │ Grozljivka

R: Michael Chaves I: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruairi O'connor, Julian Hilliard

IMDb: 6,3/10 │ Rotten Tomatoes: 55 % │ Uporabniki Googla: 90 %


 V videoteki DKino si oglejte tudi filma Priklicano zlo (2013) in Priklicano zlo 2 (2016).

Film prikazuje srhljivo zgodbo terorja, umora in neznane zlobe, ki je leta 1981 šokirala celo izkušena raziskovalca paranormalnega Eda in Lorraine Warren.

Eden njunih najbolj razvpitih primerov se je začel z bitko za dušo mladeniča, obtoženega umora, pozneje pa ju je popeljal prek vsega, kar sta do takrat videla in doživela.

Fotogalerija
1 / 15

"Michael Chaves, ki je pred tem režiral zasluženo oblateno Prekletstvo žalujoče ženske, dobi veliko boljšo priložnost, da predstavi svoje sposobnosti za snemanje filmov v tem žanru." Carlos Aguilar, TheWrap


"Farmiga podeljuje verodostojnost vsemu, kar počne njen lik, pa naj bo to še tako za lase privlečeno." Michael O'Sullivan, Washington Post


"Chaves prevzame vajeti od Wana in jih nadgradi ter prinese povsem drugačno izkušnjo, ki pa se še vedno občuti kot toplo srečanje z najljubšim parom iz grozljivk." Meagan Navarro, Bloody Disgusting


Napovednik filma Priklicano zlo 3: Kriv je satan:

Zanimivosti:

  • Grozljivka Priklicano zlo 3: Kriv je satan (2021) je neposredno nadaljevanje filmov Priklicano zlo (2013) in Priklicano zlo 2 (2016) ter osmi celovečerec v medijski franšizi Vesolje Priklicanega zla.
    Priklicano zlo 3: Kriv je satan | Foto:
    Ta ob omenjeni trilogiji vključuje še filme Annabelle (2014), Annabelle: Stvarjenje (2017), Nuna (2018) in Prekletstvo žalujoče ženske (2019).

    Vseh osem filmov je v svetovnih kinematografih zaslužilo 2,124 milijarde ameriških dolarjev (1,826 milijarde evrov).

    Priklicano zlo 3: Kriv je satan | Foto: To pomeni, da je Vesolje Priklicanega zla druga najdonosnejša franšiza grozljivk vseh časov za Godzilo.
  • Producent trilogije in režiser obeh predhodnikov James Wan je pripomnil, da so s tem filmom želeli pobegniti iz hiše duhov, kar je bil podžanr prejšnjih dveh filmov.

    Priklicano zlo 3: Kriv je satan | Foto: Wan je sicer režijsko taktirko tokrat prepustil režiserju filma Prekletstvo žalujoče ženske (2019) Michaelu Chavesu.
  • Resnična Lorraine Warren je umrla 18. aprila 2019 v starosti 92 let.

    Bila je glavna svetovalka pri vseh filmih Priklicano zlo in velika oboževalka franšize.
  • Priklicano zlo 3: Kriv je satan | Foto: Vera Farmiga (Lorraine Warren) je izkušnjo snemanja filma opisala kot "vrnitev k družini" in ob tem poudarila, kako zelo rada sodeluje s svojim filmskim možem in tesnim prijateljem v resničnem življenju Patrickom Wilsonom (Ed Warren).
  • To je po TV-grozljivki The Demon Murder Case (1983) že drugi film, ki temelji na primeru umora iz leta 1981 v mestecu Brookfield v ameriški zvezni državi Connecticut.
TV-priporočila: Filmi o hrani
Trendi Filmski recept za pestro kulinarično razvajanje

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Tiho mesto 2
Trendi Tiho mesto 2 (A Quiet Place Part II)
Bdenje
Trendi Bdenje (The Vigil)
Ne povej nikomur
Trendi Ne povej nikomur (Don't Tell a Soul)
Ne spreglejte