Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 9. 2021,
19.50

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

nadaljevanje grozljivka Cillian Murphy John Krasinski Emily Blunt TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 30. 9. 2021, 19.50

2 leti, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Tiho mesto 2 (A Quiet Place Part II)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Tiho mesto 2 | A Quiet Place Part II © 2020 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

A Quiet Place Part II © 2020 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Emily Blunt se pod režijsko taktirko svojega moža Johna Krasinskija vrača v hvaljenem nadaljevanju izjemno uspešne grozljivke o družini, ki je prisiljena živeti v tišini, da bi se skrila pred skrivnostnimi pošastmi z izostrenim sluhom, v tokratnem boju za preživetje pa ji pretijo še druge nevarnosti.

ZDA │ 2020 │ 93 min. │ Grozljivka

R: John Krasinski I: Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Djimon Hounsou

IMDb: 7,3/10 │ Rotten Tomatoes: 91 % │ Uporabniki Googla: 92 %

Po smrtonosnih dogodkih doma se morajo ovdovela Evelyn Abbott in njeni trije otroci spopasti s grozotami zunanjega sveta, potem ko v tišini nadaljujejo svoj boj za preživetje.

Prisiljeni so se podati v neznano in poiskati druge preživele ljudi, kmalu pa spoznajo, da grozljiva bitja, ki lovijo žrtve s pomočjo zvoka, še zdaleč niso edina grožnja, ki jim preti.

Fotogalerija
1 / 20

"Prvo Tiho mesto mi je bilo res všeč in dvomil sem o tem, da ga bo Krasinski lahko presegel, ampak tukaj sem, da glasno zakričim, da ga je." Chris Hewitt, Minneapolis Star Tribune


"Tiho mesto 2 vam bo morda povrnilo vero ne le v nadaljevanja ali filme, temveč v človeštvo."  Michael O'Sullivan, Washington Post


"Krasinski je pridobil samozavest in spretnost ter ustvaril nadaljevanje, ki je vsaj tako navdušujoče kot njegov predhodnik, če ne celo bolj." Alonso Duralde, TheWrap


Napovednik filma Tiho mesto 2:

Zanimivosti:

  • Režiser, scenarist in producent filma John Krasinski se v nadaljevanju svoje uspešnice iz leta 2018 pojavi samo v začetni sekvenci vrnitve v preteklost, njegov lik je namreč na koncu prvega dela umrl.
    Tiho mesto 2 | Foto:
    Krasinski je scenarij prvega filma opisal kot "ljubezensko pismo svojim otrokom" in ker je želel to prenesti še na nadaljevanje, je vanj vključil tudi svoj lik.
  • John Krasinski sprva sploh ni želel sodelovati pri snemanju nadaljevanja, vendar ga je producent prepričal, naj svoje zamisli predstavi studiu. Po treh tednih so ga prosili, da napiše zgodbo, nazadnje pa so mu ponudili še režijo.

    Tiho mesto 2 | Foto: Krasinski se je pozneje pošalil, da so ga pritegnili k projektu z jedijevsko miselno ukano iz franšize Vojna zvezd.
  • Režiserjeva žena in glavna igralka obeh filmov Emily Blunt je sprva prav tako oklevala, ali naj se pridruži projektu, saj se ji ni zdelo, da bi lahko nadgradila svojo vlogo iz prvega filma. Ko ji je mož predstavil zamisel za prvi prizor nadaljevanja, o tem ni več dvomila.
  • Tiho mesto 2 | Foto: Krasinski je prvi osnutek scenarija napisal v samo treh tednih in pol.
  • Ocenjen proračun nadaljevanja se je gibal med 55 in 61 milijoni ameriških dolarjev (47,5 in 52,7 milijona evrov).

    To je dober trikratnik proračuna izvirnika, prvi film so posneli za samo 17 milijonov dolarjev (14,7 milijona evrov).
  • V filmu bi moral igrati Brian Tyree Henry, a je zaradi prekrivajočih snemalnih urnikov od projekta tik pred zdajci odstopil.

    Tiho mesto 2 | Foto: Djimon Hounsou ga je zamenjal, ko je bil film že v produkciji, igralski zasedbi izvirnika pa se je v nadaljevanju na novo pridružil še Cillian Murphy.
  • Film so premierno prikazali 8. marca 2020 v New Yorku, nato pa so uraden začetek rednega kinematografskega predvajanja filma zaradi pandemije bolezni covid-19 večkrat preložili.

    Tiho mesto 2 | Foto: Film je tako v severnoameriške kinematografe prispel šele dobro leto pozneje – 28. maja 2021.
  • Z oskarjem nagrajeni režiser filmov Francoska zveza (1971) in Izganjalec hudiča (1973) William Friedkin je dan po začetku uradnega predvajanja filma tvitnil, da je Tiho mesto 2 (2020) "klasična grozljivka", svoj tvit pa končal s stavkom: "Kino se je vrnil."
  • Tiho mesto 2 | Foto: Novembra 2020 je studio Paramount Pictures najel Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), da po lastnem scenariju režira izpeljanko izvirne ideje Krasinskega.

    Film, ki ga bo Krasinski produciral, naj bi prispel v kinematografe marca 2023.
  • Maja 2021 je Emily Blunt razkrila, da ima Krasinski tudi že idejo za morebiten tretji celovečerec.
TV-priporočila: filmi o izgubi spomina
Trendi Nepozabni filmi o izgubi spomina

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Godzila proti Kongu
Trendi Godzila proti Kongu (Godzilla vs. Kong)
Kitajski zid
Trendi Kitajski zid (The Great Wall)
Mi
Trendi Mi (Us)
Ne spreglejte