SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Godzila proti Kongu (Godzilla vs. Kong)

Godzila proti Kongu
Godzilla vs. Kong © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Najnovejše spektakularno poglavje v filmski seriji MonsterVerse po 59 letih znova združi dve ikonski filmski pošasti, strašljivo Godzilo in mogočnega Konga, od izida njunega epskega boja pa je odvisna usoda vsega človeštva.

ZDA │ 2021 │ 108 min. │ Akcijska ZF-pustolovščina

R: Adam Wingard I: Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Shun Oguri

IMDb: 6,4/10 │ Rotten Tomatoes: 75 % │ Uporabniki Googla: 92 %

Kong in njegovi zaščitniki se podajo na nevarno potovanje, da bi našli njegov pravi in edini dom. Med njimi je tudi Jia, mlada sirota, s katero je Kong ustvaril nenavadno in mogočno vez.

Med nevarno misijo pa nepričakovano prekrižajo pot pobesnelemu Godzili in odkrijejo srhljivo zaroto. Ta grozi, da bo vsa bitja, tako dobra kot slaba, za vedno izbrisala z obličja Zemlje.

1 / 14
2 / 14
3 / 14
4 / 14
5 / 14
6 / 14
7 / 14
8 / 14
9 / 14
10 / 14
11 / 14
12 / 14
13 / 14
14 / 14

"Film Godzila proti Kongu naredi nekaj redkega – ponuja zadovoljivo zgodbo, ki je lahko samostojna tudi, kadar njeni pošastni junaki zahtevajo več proučevanja." Kate Erbland, indieWire


"Otroci in notranji otroci si morajo rezervirati čas v svojem urniku. Tudi brez množice ta film ugaja." Danny Leigh, Financial Times


"Hočemo barvit masaker. Želimo brezumno uničenje. Želimo, da en velikanski stvor udari drug velikanski stvor, in morda bi eden od teh stvorov lahko držal tudi ogromno žarečo radioaktivno sekiro? Seveda! Ljudem dajte Godzilo proti Kongu." Barry Hertz, Globe and Mail


Napovednik filma Godzila proti Kongu:

Zanimivosti:

 • Godzila proti Kongu (2021) je četrti celovečerec, ki so ga posneli v okviru filmske serije MonsterVerse po filmih Godzila (2014), Kong: Otok lobanj (2017) in Godzila II: Kralj pošasti (2019). Vse tri predhodne filme si prav tako lahko ogledate v videoteki DKino.
 • Godzila proti Kongu To je že 36. film v franšizi Godzila in 12. film v franšizi King Kong.

  To je tudi prvi celovečerec po filmu King Kong proti Godzili (1963), v katerem nastopata obe sloviti filmski pošasti.
 • Zgodba filma se odvija pet let po dogodkih iz filma Godzila: Kralj pošasti (2019) in 50 let po dogodkih iz filma Kongu: Otok lobanj (2017).
 • Godzila proti Kongu Ob izidu filma je studio razkril uradni višini obeh pošasti. Godzila je visoka 120 metrov, Kong pa 102 metra.

  To je največja inkarnacija Konga v zgodovini in druga največja inkarnacija Godzile po animirani različici iz filma Godzila – planet pošasti (2017). Ta je v višino merila več kot 300 metrov.
 • Režiser filma Adam Wingard si je med pripravami na snemanje znova ogledal vse filme o Godzili in King Kongu, ob katerih je odraščal.

  Godzila proti Kongu To je v njem obudilo občutek empatije, ki jo je v otroštvu čutil do obeh pošasti. Prav ta čustveni element je želel vnesti tudi v svoj film.
 • Skladatelj Junkie XL je sprva napisal glasbo za film samo za zabavo, šele pozneje so ga najeli za projekt.

  Skladatelj ima v lasti vse japonske filme o Godzili in samega sebe opisuje kot fanatika.
 • Gluho deklico Jio je upodobila leta 2012 rojena Kaylee Hottle.
  Godzila proti Kongu Ta izhaja iz družine gluhih, po očetovi strani so gluhe štiri generacije njenih sorodnikov.
 • Film bi moral v kinematografe prispeti že novembra 2020, vendar so zaradi pandemije virusa covid-19 premiero filma prestavili na marec 2021.
 • To je drugi film o King Kongu, v katerem igra Kyle Chandler. Ta je bil član igralske zasedbe filma King Kong (2005), vendar je v njem upodobil drug lik.
 • Godzila proti Kongu Spletna stran ljubiteljev Godzile in King Konga je po objavi napovednika filma zaradi prevelikega obiska prenehala delovati.
 • Film je presegel pričakovanja in med prvim koncem tedna predvajanja v svetovnih kinematografih zaslužil dobrih 123 milijonov ameriških dolarjev (105 milijonov evrov). To je rekorden znesek med filmi, ki so izšli med pandemijo virusa covid-19.
TV-priporočila: filmi o izgubi spomina Trendi Nepozabni filmi o izgubi spomina
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Godzila II: Kralj pošasti Trendi Godzila II: Kralj pošasti (Godzilla: King of the Monsters) Kong: Otok lobanj Trendi Kong: Otok lobanj (Kong: Skull Island) Godzila (Godzilla) Liga pravičnih Zacka Snyderja Trendi Liga pravičnih Zacka Snyderja (Zack Snyder's Justice League)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin