SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,02

termometer

 • Messenger
 • Messenger
V videoteki DKino!

Ta nora osemdeseta (Everybody Wants Some!!)

0,02

termometer

Ta nora osemdeseta | Blitz Film & Video Distribution | Foto:
Blitz Film & Video Distribution

Hvaljena komedija Richarda Linklaterja (Fantovska leta) o članih teksaškega fakultetnega baseball moštva je "duhovno nadaljevanje" režiserjeve kultne klasike Zadeti in zmedeni (1993), ki zamenja sedemdeseta leta prejšnjega stoletja za osemdeseta in srednješolsko negotovost za bežen, a slasten občutek nepremagljivosti.

ZDA │ 2016 │ 112 min. │ Komedija

R: Richard Linklater I: Blake Jenner, Zoey Deutch, Ryan Guzman, Tyler Hoechlin

IMDb: 6,9/10 │ Rotten Tomatoes: 87 % │ Uporabniki Googla: 78 %

V univerzitetnem kampusu nekje v Teksasu v zgodnjih osemdesetih letih spremljamo člane fakultetnega baseball moštva, glavne frajerje na faksu, medtem ko krmarijo med svobodo in odgovornostmi, ki jih prinaša porajajoča se odraslost.

Toda do začetka novega študijskega leta manjkajo še trije dnevi in pol. Zdaj je čas za minljive radosti študentskih let, čas za popivanje, veseljačenje in razuzdane bakanalije.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Še en biser enega najboljših ameriških filmarjev." John DeFore, The Hollywood Reporter


"Noro zabavno in nepričakovano globoko." Joshua Rothkopf, Time Out New York


"Film neizmernega šarma in pritajene modrosti uteleša Linklaterjev edinstveni talent, da človeškemu vedenju podeli vso težo s pomočjo lahkotnosti." Eric Kohn, Indiewire


Napovednik filma Ta nora osemdeseta:

Zanimivosti:

 • Režiser in scenarist filma Richard Linklater je film opisal kot "duhovno nadaljevanje" njegovih  prejšnjih dveh filmov Zadeti in zmedeni (1993) ter Fantovska leta (2014).
  Ta nora osemdeseta | Foto: Zgodba tega filma se namreč osredotoča na življenje študenta, ki se srečuje z novimi sostanovalci in dekletom.
 • Linklater je igralsko zasedbo za dva tedna osamil na svojem zemljišču zunaj Austina in jim v primerno navdihujočem okolju koče s pogradi vsak večer predvajal klasike esencialnega ameriškega podžanra filmov o univerzitetnih bratovščinah, kot sta Animal House (1978) in Breaking Away (1979), pa tudi filme o baseballu.
 • Ta nora osemdeseta | Foto: Igralec Glen Powell je z Richardom Linklaterjem sodeloval že pri komični drami Zašpehani narod (2006).
 • Delovni naslov filma se je glasil That's What I'm Talking About (To je tisto, o čemer govorim), gre pa za citat iz filma Zadeti in zmedeni (1993).
 • Ta nora osemdeseta | Foto: Končni naslov filma Everybody Wants Some!! si je režiser sposodil od istoimenske skladbe slovite rokovske zasedbe Van Halen z njihovega albuma Women and Children First (1980).
  Omenjeno pesem lahko slišimo tudi v napovedniku filma in na albumu s filmsko glasbo, film in album pa med drugim vsebujeta tudi uspešnice izvajalcev, kot so Blondie, Pat Benatar, The Knack, Dire Straits in Patti Smith.
TV-priporočila: satirični filmi Trendi Kakovostna satira je vedno dobra izbira

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Narod morilcev Trendi Narod morilcev (Assassination Nation) Skejterke Trendi Skejterke (Skate Kitchen) Ribičevi prijatelji Trendi Ribičevi prijatelji (Fisherman's Friends)
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin