SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Ribičevi prijatelji (Fisherman's Friends)

Ribičevi prijatelji
Blitz Film & Video Distribution
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Po resničnih dogodkih posneta komedija o skupini britanskih ribičev, ki so podpisali pogodbo z glasbeno založbo in dosegli velik uspeh s svojim debitantskim albumom s tradicionalnimi mornarskimi pesmimi.

Velika Britanija │ 2019 │ 107 min. │ Komedija

R: Chris Foggin I: Daniel Mays, James Purefoy, Tuppence Middleton, David Hayman

IMDb: 7,0/10 │ Rotten Tomatoes: 68 % │ Uporabniki Googla: 90 %

Londonski glasbeni menedžer Danny se s prijatelji odpravi v zakotno cornwallsko vas na moški konec tedna. Na poti srečajo ribiški bend Fisherman's Friends, v šali pa vodja glasbene založbe naroči Dannyju, naj z njimi podpiše pogodbo.

Čeprav Danny prepričuje ribiče, da sta slava in bogastvo enako pomembna kot prijateljstvo, v njihovi glasbi odkrije nekaj, kar nagovori njegovo dušo.

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

"Ta nežna, dobrodušna komedija ima toplino in določen X-faktor všečnosti, k čemur pripomorejo dobrosrčni nastopi igralske zasedbe." Mike McCahill, Guardian


"To je razveseljiva zgodba o uspehu, ki poudarja domače užitke in ekscentričnosti angleškega vaškega življenja." Sandra Hall, Sydney Morning Herald


"Prijetno sem bil presenečen, da se je film izkazal za tako ganljivega. Ko sem zapuščal kino, sem razmišljal, kaj pomeni imeti dostojno življenje. Odločil sem se tudi, da bom Cornwall uvrstil visoko na svoj seznam krajev, ki jih želim obiskati." Stephen Romei, The Australian


Napovednik filma Ribičevi prijatelji:

Zanimivosti:

 • Skupina Fisherman's Friends izhaja iz angleške ribiške vasice Port Isaac in izvaja mornarske pesmi že od leta 1995, pogodbo za snemanje albuma pri glasbeni založbi Universal Music pa je podpisala leta 2010. Ribičevi prijatelji Čeprav je skupina za svoj debitantski album Port Isaac’s Fisherman’s Friends prejela milijon britanskih funtov (1,17 milijona evrov), so vsi njeni člani obdržali svoje prvotne službe.
 • V prvem tednu po izidu so prodali kar 40 tisoč izvodov albuma Port Isaac’s Fisherman’s Friends, s čimer se je ta uvrstil na lestvico desetih najbolje prodajanih albumov v Veliki Britaniji.
  To pred tem ni uspelo še nobenemu albumu s tradicionalno ljudsko glasbo.  
 • Film je posvečen spominu na pevca skupine Trevorja Grillsa in menedžerja njihove turneje Paula McMullena.
  Ribičevi prijatelji Oba sta umrla februarja 2013, ko so se med pripravami na koncert skupine v Surreyju nanju porušila težka kovinska vrata.
 • Med kvizom v pivnici The Golden Lion lahko v nasprotni ekipi vidimo več resničnih članov skupine Fishermen's Friends.
 • Priprave na snemanje nadaljevanja filma že potekajo.
  Film bo naslovljen Fishermen's Friends 2: Bound for South Australia (Ribičevi prijatelji 2: namenjeni v Južno Avstralijo), zgodba pa se bo osredotočala na nastop skupine na slovitem britanskem glasbenem festivalu Glastonbury.
TV-priporočila: osemdeseta v popularni kulturi Trendi Oh, ta osemdeseta v popularni kulturi

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Mesto za nas Trendi Mesto za nas (Come As You Are) Vse moje življenje Trendi Vse moje življenje (All My Life) Težka milijonarka Trendi Težka milijonarka (Kajillionaire)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin