SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Mesto za nas (Come As You Are)

Mesto za nas
Blitz Film & Video Distribution
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Pri kritikih pohvaljena komična drama o treh invalidnih moških, ki se s pomočjo negovalke odpravijo v Montreal, da bi tam izgubili nedolžnost. Film so navdahnili resnični dogodki.

ZDA │ 2019 │ 102 min. │ Komična drama

R: Richard Wong I: Grant Rosenmeyer, Hayden Szeto, Ravi Patel, Gabourey Sidibe

IMDb: 6,9/10 │ Rotten Tomatoes: 95 % │ Uporabniki Googla: 90 %

Trije moški, ki so zaradi svoje invalidnosti pod stalnim nadzorom pretirano skrbnih staršev, spakirajo kovčke in pobegnejo v Montreal, natančneje v javno hišo.

TV-priporočila: oskarjevski osmoljenci Trendi To so največji osmoljenci Oskarjev

Tam želijo končno izgubiti nedolžnost in hkrati dokazati, da so lahko samostojni, na njihovi poti do novih življenjskih izkušenj pa jih spremlja negovalka in šoferka Sam.

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

"Morda boste resnično ganjeni in celo v solzah do konca nepopolne, a postopoma razorožujoče drame Richarda Wonga." Tomris Laffly, RogerEbert.com


"Hkrati odkrit, nežen in brezkompromisno smešen – film Mesto za nas je prijetno presenečenje." Michael Rechtshaffen, Los Angeles Times


"Odkritost, s katero scenarij Erika Linthorsta obravnava spolne želje likov – skupaj z zmagovalnimi predstavami igralcev – poživi kakršenkoli sentimentalizem." Devika Girish, New York Times


Spomladansko kulinarično razvajanje z Mary Berry Trendi Spomladansko kulinarično razvajanje z Mary Berry

Napovednik filma Mesto za nas:

Zanimivosti:

 • Komično dramo Mesto za nas (2019) je navdahnila resnična zgodba Asta Anthonyja Philpota – ameriškega moškega, ki se je rodil z artrogripozo in je zagovornik pravice do aktivnega spolnega življenja invalidov.
  Mesto za nas
  Philpot je leta 2006 med dopustovanjem v Španiji izvedel za javno hišo, ki ima urejen dostop za invalide, in v njem izgubil nedolžnost, pozneje pa je tja popeljal še dva druga mlada moška – eden od njiju je bil slep, drugi pa postal paraliziran zaradi nesreče z motorjem.
 • Philpotovo zgodbo je najprej predstavil BBC v dokumentarcu For one night only (2007).
  Mesto za nas
  Pozneje so po njej posneli belgijski filmi Hasta la Vista (2011), film Mesto za nas (2019) pa je ameriška priredba omenjenega celovečerca.
 • V filmu igrata tudi komičarka Janeane Garofalo in Gabourey Sidibe – nominiranka za oskarja in zlati globus za glavno vlogo v hvaljeni drami Življenje je dragoceno (2009).
Hotten in lady Alex Trendi Iskanje skrivnostnih relikvij v deževnem pragozdu

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Težka milijonarka Trendi Težka milijonarka (Kajillionaire) Drugačna pravila Trendi Drugačna pravila (Breaking Habits) O neskončnosti Trendi O neskončnosti (Om det oändliga/About Endlessness)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin