SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Skejterke (Skate Kitchen)

Skejterke
Blitz Film & Video Distribution
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Hvaljena najstniška drama o dekletu, ki se v New Yorku spoprijatelji s skupino rolkark. Te so upodobile nepoklicne igralke in resnične rolkarke, v filmu pa igra tudi Jaden Smith.

ZDA │ 2018 │ 101 min. │ Drama

R: Crystal Moselle I: Rachelle Vinberg, Elizabeth Rodriguez, Dede Lovelace, Jaden Smith

IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 89 % │ Uporabniki Googla: 89 %

Camille je osamljena najstnica iz predmestja New Yorka. Njeno življenje se obrne na glavo, ko se spoprijatelji s skupino rolkark.

Čedalje bolj se spušča v surovo subkulturo New Yorka, pri tem pa začenja razumeti pravi pomen prijateljstva in spoznavati samo sebe.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"Mali triumf o odraščanju, s katerim se lahko poistovetimo, hkrati pa je divje prepoznaven." Jimi Famurewa, Empire Magazine


"Pristen in sanjsko posnet, vendar pametno zmontiran – Skejterke so tiste vrste film, po ogledu katerega se boste počutili neskončno bolj kul." Larushka Ivan-Zadeh, Metro Newspaper


"Ganljiva oda nagradam in izzivom ženskega prijateljstva." Justin Chang, Los Angeles Times


Napovednik filma Skejterke:

Zanimivosti:

 • Skate Kitchen (Rolkarska kuhinja) se imenuje skupina resničnih rolkark iz New Yorka. Njihovo ime je šaljiva referenca na komentarje, ki so jih članice skupine prejele za videoposnetke na YouTubu in v katerih so jim predlagali, da bi "ženske morale biti v kuhinji", namesto da rolkajo.
 • Skejterke Skupino sestavlja sedem osrednjih članic – te so Nina Moran, Rachelle Vinberg, Kabrina Adams, Ajani Russell, Dede Lovelace ter Brenn in Jules Lorenzo –, vse pa nastopajo v tem celovečercu.
 • Režiserka in scenaristka Crystal Moselle se je odločila, da bo posnela film, potem ko je dve članici skupine po naključju srečala na podzemni železnici v Brooklynu, njen scenarij pa temelji na lastnih izkušnjah Vinbergove.
 • Skejterke Leta 2016 je Mosellova posnela kratek film o skupini, naslovljen That One Day (Tisti dan), pozneje pa so se odločili, da bodo skupaj posneli še celovečerec, v katerem bodo dekleta upodobila prirejene različice samih sebe.
 • Z izjemo Jadna Smitha in Elizabeth Rodriguez so vsi glavni člani igralske zasedbe neprofesionalni igralci.
  Skejterke Mosellova je pred začetkom snemanja filma z njimi preživela osem mesecev, v tem času pa so skupaj razvijali scenarij, sodelovali z učiteljem igre, se udeleževali tečajev improvizacije in vadili prizore.
 • Jaden Smith je edini član igralske zasedbe, ki je potreboval rolkarskega dvojnika.
 • Vse prizore so posneli na prizoriščih v New Yorku, film pa so premierno prikazali na festivalu neodvisnega filma Sundance.
TV-priporočila: osemdeseta v popularni kulturi Trendi Oh, ta osemdeseta v popularni kulturi

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Skupaj skupaj Trendi Skupaj skupaj (Together Together) Zadnji črnec v San Franciscu Trendi Zadnji črnec v San Franciscu (The Last Black Man In San Francisco) Težka milijonarka Trendi Težka milijonarka (Kajillionaire)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin