Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 7. 2021,
22.05

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

akcijski film srhljivka Bill Skarsgård Sam Levinson Bella Thorne TV Telekoma Slovenije

Sreda, 21. 7. 2021, 22.05

2 leti, 9 mesecev

V videoteki DKino!

Narod morilcev (Assassination Nation)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Narod morilcev | Assassination Nation © 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Assassination Nation © 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Brutalna akcijska komična srhljivka ustvarjalca hvaljene HBO-jeve serije Evforija prikazuje kaos in nasilje, ki izbruhneta v malem ameriškem mestu po tem, ko računalniški heker razkrije osebne skrivnosti tamkajšnjih prebivalcev.

ZDA │ 2018 │ 103 min. │ Akcijska komična kriminalna srhljivka

R: Sam Levinson I: Bella Thorne, Hari Nef, Odessa Young, Suki Waterhouse, Bill Skarsgård

IMDb: 6,0/10 │ Rotten Tomatoes: 74 % │ Uporabniki Googla: 71 %

Zaspano mestece Salem je kot vsako drugo umirjeno mesto v ZDA, dokler neznani heker ne začne javno razkrivati številnih zasebnih telefonskih in elektronskih sporočil več tisočih ljudi.

Takrat na plano privrejo mnoge skrivnosti prebivalcev, v mestecu pa izbruhneta kaos in nasilje. Bo srednješolki Lily in njenim prijateljicam uspelo preživeti norijo, ki jo je povzročil hekerski napad?

Fotogalerija
1 / 18

"Tukaj je ultimativen film za dobo Donalda Trumpa. Tako kot Trump je tudi ta neokusen, skrb vzbujajoč in brez podteksta. V nasprotju z njim pa ima slog, samozavedanje in smisel za humor." Ed Potton, Times


"Narod morilcev si predstavljajte kot sodobno pripovedko – divjo, s krvjo prežeto pripovedko." Bruce DeMara, Toronto Star


"Tako kot resničnega, sitnega najstnika tudi film Narod morilcev vsakih pet minut razjezi nekoga novega – toda tu sta slog in prefinjenost. Trumpova era ima svojo prvo klasiko za študentske domove." Andrew Lowry, Empire Magazine


Napovednik filma Narod morilcev:

Zanimivosti:

  • Film je v ZDA prejel cenzorsko oznako R, kar pomeni, da so si ga mlajši od 17 let v tamkajšnjih kinematografih lahko ogledali samo v spremstvu staršev ali odraslega skrbnika.
    Narod morilcev | Foto:
    Film namreč vsebuje prizore skrb vzbujajočega krvavega nasilja in spolnosti ter uživanja mamil in alkohola, v vseh teh prizorih pa so vključeni najstniki.
  • Film so premierno prikazali na festivalu neodvisnega filma Sundance, predvajali pa so ga tudi na mednarodnem festivalu v Torontu.

    Narod morilcev | Foto: Tam je v sekciji Polnočna norost zasedel tretje mesto po izboru občinstva, višje sta se uvrstila samo indijska akcijska komedija The Man Who Feels No Pain (2018) in ameriška grozljivka Noč čarovnic (2018).
  • Režiser in scenarist filma Sam Levinson je najbolj znan kot ustvarjalec HBO-jeve najstniške dramske serije Evforija (2019 –).

    Ta spremlja skupino srednješolcev, ki spoznavajo ljubezen in prijateljstvo, pa tudi svet mamil, seksa, različnih strahov in družbenih medijev.
  • Narod morilcev | Foto: Sam Levinson je pojasnil, da je med pisanjem scenarija veliko časa preprosto bral, kaj mlade ženske objavljajo na spletu, nato pa je v svoj scenarij vključil "veliko tega sodobnega feminističnega diskurza".

    Pred začetkom snemanja je dal scenarij vsem mladim igralkam (v igralski zasedbi so tudi transspolna dekleta), da so te lahko podale svoj prispevek.
  • Narod morilcev | Foto: Policist Richter (Jeff Pope) postane nekakšen govorec histerične drhali in varuh anarhističnega "zakona". Njegov priimek brez dvoma ni naključje – Richter je namreč nemški izraz za sodnika.
  • Film se dogaja v mestu Salem. Obstaja veliko vzporednic med histerijo v času sojenja čarovnicam v Salemu in dogodki v tem filmu.
TV-priporočila: filmi Harrisona Forda in Patricka Stewarta
Trendi Indiana Jones in Profesor X skupaj štejeta že 160 let
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Skejterke
Trendi Skejterke (Skate Kitchen)
Igra groze
Trendi Igra groze (Come Play)
Vlak do Busana
Trendi Vlak do Busana (Train to Busan/Busanhaeng)
Ne spreglejte