Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2020,
13.11

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

Will Forte duhovi grozljivka komedija TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 20. 8. 2020, 13.11

3 leta, 8 mesecev

Že v videoteki DKino!

Posebej nenavadno (Extra Ordinary)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Posebej nenavadno | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Izjemno smešna in občasno strašljiva irska komedija o ženski z nadnaravnimi sposobnostmi, ki pomaga obupanemu očetu rešiti njegovo uročeno hčerko iz krempljev blaznega satanista.

Irska, Belgija, Finska, VB │ 2019 │ 90 min. │ Grozljiva komedija

R: Mike Ahern, Enda Loughman│ I: Will Forte, Maeve Higgins, Barry Ward

IMDb: 6,4/10 │ Rotten Tomatoes: 98 % │ Uporabniki Googla: 84 %

Rose, prikupna in osamljena inštruktorica vožnje na irskem podeželju, ima nadnaravne sposobnosti, a zavrača vztrajne prošnje domačinov, naj poskrbi za njihove smetnjake, obsedene z duhovi.

Avgust 2020 na HBO
Trendi Pošasten rasizem in sila Vojne zvezd

Ko pa krajevni rock zvezdnik sklene zavezo s hudičem in začara mlado dekle, je Rose primorana premagati strah pred svojim darom in s pomočjo obupanega očeta pomagati dekletu.

Fotogalerija
1 / 7

"Posebej nenavadno je izredno smešna zgodba o izganjanju duhov, osamljenih srcih in prebolevanju. Film vas bo obsedel." Adam Graham, Detroit News

TV-priporočila: predstavnice rasnih in etničnih manjšin
Trendi Od Malale do Kamale – predstavnice rasnih in etničnih manjšin na malih zaslonih

"Oborožen z duhovitostjo in obilico šarma je film Posebej nenavadno radosten in ustvarjalen in si zasluži, da bo našel občinstvo – na tem svetu ali naslednjem." Zaki Hasan, San Francisco Chronicle

Napovednik filma Posebej nenavadno:

Zanimivosti:

  • Po besedah članov igralske zasedbe niti Maeve Higgins (Rose) niti Claudia O'Doherty (Claudia) v resničnem življenju nimata vozniškega izpita.
    Posebej nenavadno | Foto:
    Ironija je, da Will Forte (Christian Winter) in Barry Ward (Martin Martin), katerih lika v filmu opravljata učne ure vožnje, vozniški izpit imata.
  • Lik satanista Christiana Winterja je navdahnila kopica zvezdnikov, ki so se v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja preselili na Irsko, da bi se izognili visokim davkom.
  • Po trditvah spiritistov je ektoplazma snov, iz katere duhovi umrlih oseb, ki se prikazujejo na spiritističnih seansah, izoblikujejo vidne oblike ali se sami materializirajo, tako da jih navzoči lahko vidijo.
  • Posebej nenavadno | Foto: Ko Martin prvič izbljuva ektoplazmo – po trditvah spiritualistov je to snov, iz katere duhovi umrlih oseb izoblikujejo vidne oblike ali se sami materializirajo –, jo shrani v kozarec za sveče znamke McGuffin.

    Ta izraz se v leposlovju in filmih uporablja za predmet, ki je potreben za zaplet in motivacijo likov, vendar je sam po sebi nepomemben.
  • Posebej nenavadno | Foto: Airdorf Games je ustvaril istoimensko brskalniško igro oziroma kolekcijo kratkih iger, ki ohlapno sledijo zapletu filma in so na spletu postale prave uspešnice.
  • V filmu lahko zasledimo reference na druge slovite in žanrsko sorodne filme, kot so Izganjalci duhov (1984) in Izganjalec hudiča (1973).
Avgust na Epic Drama
Trendi Finska kot vroče žarišče hladne vojne

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Ko gre vse po zlu
Trendi Ko gre vse po zlu (Downhill)
Kjer je trava bolj zelena
Trendi Kjer je trava bolj zelena (Greener Grass)
Otroška igra
Trendi Otroška igra (Child's Play)
Ne spreglejte