Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2020,
12.20

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

priredba komedija Will Ferrell Julia Louis-Dreyfus TV Telekoma Slovenije

Sreda, 19. 8. 2020, 12.20

3 leta, 8 mesecev

Že v videoteki DKino!

Ko gre vse po zlu (Downhill)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Ko gre vse po zlu | Downhill © 2020 Twentieth Century Studios, Inc. All rights reserved.

Downhill © 2020 Twentieth Century Studios, Inc. All rights reserved.

Dogodek, ki se zgodi med počitnikovanjem v zasneženih Alpah, zakonski par prisili, da ovrednoti svoj odnos. V ameriški priredbi v Cannesu nagrajene komične drame Višja sila sta glavni vlogi odigrala Will Ferrell in Julia Louis-Dreyfus.

ZDA │ 2020 │ 82 min. │ Črna komedija

R: Nat Faxon, Jim Rash│ I: Will Ferrell, Julia Louis-Dreyfus, Zach Woods, Miranda Otto

IMDb: 4,8/10 │ Rotten Tomatoes: 38 % │ Uporabniki Googla: 31 %

Zakonca Pete in Billie Staunton s svojima otrokoma uživata na smučarskih počitnicah v Alpah, ko družino med kosilom prestraši snežni plaz, ki se vali naravnost proti njej.

Avgust 2020 na HBO
Trendi Pošasten rasizem in sila Vojne zvezd

Pete v paniki pograbi telefon in začne bežati, ne da bi se oziral na družino, njegov sebični odziv pa zakonca prisili, da znova ovrednotita svoj odnos in življenje.

Fotogalerija
1 / 8

"Film Ko gre vse po zlu ohrani bistven DNK Višje sile in zato ostaja nenavaden in bodikav umotvor." Katie Walsh, Tribune News Service

Trendi OCENA FILMA: Višja sila

"Kaj je to, kar divja po smučišču? Še ena nesmiselna priredba evropske umetniške uspešnice? Pravzaprav ne. Ta različica Višje sile ni tako zelo čudovito vznemirjajoča, a ne zaostaja veliko." Ed Potton, Times (VB)

Napovednik filma Ko gre vse po zlu:

Zanimivosti:

  • Višja sila (Turist/Force Majeure, 2014) – komična drama švedskega režiserja in scenarista Rubena Östlunda, na kateri ta film temelji – je prejela veliko nagrade žirije v kanskem sklopu Posebni pogled.
  • Ko gre vse po zlu | Foto: Izvirnik je ironično navdahnila 19. epizoda 5. sezone priljubljene humoristične serije Seinfeld, poimenovana The Fire (Ogenj).
    Glavna igralka filma Ko gre vse po zlu (2020) Julia Louis-Dreyfus je namreč zaslovela z vlogo Elaine Benes v omenjeni seriji.
  • Louis-Dreyfusova je velika ljubiteljica švedskega izvirnika in je dobila blagoslov Rubena Östlunda za snemanje ameriške priredbe.
  • Čeprav sta Julia Louis-Dreyfus in Will Ferrell že vrsto let veliki imeni v svetu komedije, je to njun prvi skupni projekt, zvezdnika pa se pred začetkom snemanja tega filma sploh nista poznala.
  • Ko gre vse po zlu | Foto: Norveški igralec Kristofer Hivju je igral tudi v filmu Višja sila (2014), le da je v njem upodobil drug lik, njegovo prvotno vlogo pa je tokrat odigral Zach Woods.
  • To je drugi skupni režijski projekt Nata Faxona in Jima Rasha po komični drami Moje nepozabno poletje (2013). Avtorja sta skupaj z režiserjem Alexandrom Paynom napisala tudi scenarij za komično dramo Potomci (2011), trojica pa si je z njim prislužila nominacijo za oskarja za najboljši prirejen scenarij.
TV-priporočila: predstavnice rasnih in etničnih manjšin
Trendi Od Malale do Kamale – predstavnice rasnih in etničnih manjšin na malih zaslonih

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

V videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si si oglejte tudi film Višja sila.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Zajec Jojo
Trendi Zajec Jojo (Jojo Rabbit)
Kako romantično!
Trendi Kako romantično! (Isn't It Romantic)
Moj plus ena
Trendi Moj plus ena (Plus One)
Ne spreglejte