SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Ko gre vse po zlu (Downhill)

Ko gre vse po zlu
Downhill © 2020 Twentieth Century Studios, Inc. All rights reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Dogodek, ki se zgodi med počitnikovanjem v zasneženih Alpah, zakonski par prisili, da ovrednoti svoj odnos. V ameriški priredbi v Cannesu nagrajene komične drame Višja sila sta glavni vlogi odigrala Will Ferrell in Julia Louis-Dreyfus.

ZDA │ 2020 │ 82 min. │ Črna komedija

R: Nat Faxon, Jim Rash│ I: Will Ferrell, Julia Louis-Dreyfus, Zach Woods, Miranda Otto

IMDb: 4,8/10 │ Rotten Tomatoes: 38 % │ Uporabniki Googla: 31 %

Zakonca Pete in Billie Staunton s svojima otrokoma uživata na smučarskih počitnicah v Alpah, ko družino med kosilom prestraši snežni plaz, ki se vali naravnost proti njej.

Avgust 2020 na HBO Trendi Pošasten rasizem in sila Vojne zvezd

Pete v paniki pograbi telefon in začne bežati, ne da bi se oziral na družino, njegov sebični odziv pa zakonca prisili, da znova ovrednotita svoj odnos in življenje.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"Film Ko gre vse po zlu ohrani bistven DNK Višje sile in zato ostaja nenavaden in bodikav umotvor." Katie Walsh, Tribune News Service

Trendi OCENA FILMA: Višja sila

"Kaj je to, kar divja po smučišču? Še ena nesmiselna priredba evropske umetniške uspešnice? Pravzaprav ne. Ta različica Višje sile ni tako zelo čudovito vznemirjajoča, a ne zaostaja veliko." Ed Potton, Times (VB)

Napovednik filma Ko gre vse po zlu:

Zanimivosti:

  • Višja sila (Turist/Force Majeure, 2014) – komična drama švedskega režiserja in scenarista Rubena Östlunda, na kateri ta film temelji – je prejela veliko nagrade žirije v kanskem sklopu Posebni pogled.
  • Ko gre vse po zlu Izvirnik je ironično navdahnila 19. epizoda 5. sezone priljubljene humoristične serije Seinfeld, poimenovana The Fire (Ogenj).
    Glavna igralka filma Ko gre vse po zlu (2020) Julia Louis-Dreyfus je namreč zaslovela z vlogo Elaine Benes v omenjeni seriji.
  • Louis-Dreyfusova je velika ljubiteljica švedskega izvirnika in je dobila blagoslov Rubena Östlunda za snemanje ameriške priredbe.
  • Čeprav sta Julia Louis-Dreyfus in Will Ferrell že vrsto let veliki imeni v svetu komedije, je to njun prvi skupni projekt, zvezdnika pa se pred začetkom snemanja tega filma sploh nista poznala.
  • Ko gre vse po zlu Norveški igralec Kristofer Hivju je igral tudi v filmu Višja sila (2014), le da je v njem upodobil drug lik, njegovo prvotno vlogo pa je tokrat odigral Zach Woods.
  • To je drugi skupni režijski projekt Nata Faxona in Jima Rasha po komični drami Moje nepozabno poletje (2013). Avtorja sta skupaj z režiserjem Alexandrom Paynom napisala tudi scenarij za komično dramo Potomci (2011), trojica pa si je z njim prislužila nominacijo za oskarja za najboljši prirejen scenarij.
TV-priporočila: predstavnice rasnih in etničnih manjšin Trendi Od Malale do Kamale – predstavnice rasnih in etničnih manjšin na malih zaslonih

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

V videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si si oglejte tudi film Višja sila.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Zajec Jojo Trendi Zajec Jojo (Jojo Rabbit) Kako romantično! Trendi Kako romantično! (Isn't It Romantic) Moj plus ena Trendi Moj plus ena (Plus One)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin