Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2023,
9.24

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

Natisni članek

Emma Heming Willis bolezen demenca igralec Bruce Willis

Torek, 26. 9. 2023, 9.24

7 mesecev

Nove informacije o zdravstvenem stanju Brucea Willisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14
Bruce Willis in Emma Heming Willis | 68-letni igralec Bruce Willis ima z ženo Emmo dve hčerki – devetletno Evelyn in 11-letno Mabel. | Foto Reuters

68-letni igralec Bruce Willis ima z ženo Emmo dve hčerki – devetletno Evelyn in 11-letno Mabel.

Foto: Reuters

Emma Heming Willis, žena igralca Brucea Willisa, ki so mu lani diagnosticirali demenco, je v intervjuju za oddajo Today spregovorila o aktualnem zdravstvenem stanju moža. Povedala je, da ni prepričana, ali se Willis sploh zaveda svoje bolezni, saj ima težave tako pri govoru kot pri razumevanju govora drugih.

"Težko je osebi, ki ima demenco, pa tudi družini. Enako je za Brucea, mene in najini dekleti. Pravijo, da je to družinska bolezen, in to je res," je pojasnila Willisova žena Emma. 

Blagoslov in prekletstvo

Dodala je, da je morala hčerkama razložiti, kaj ta bolezen je, saj ni hotela, da bi ju bilo zaradi očeta na kakršenkoli način sram. Moževo diagnozo je poimenovala "blagoslov in prekletstvo". "Želela sem razumeti, kaj se dogaja, da bi lahko to čim bolj sprejela. Zaradi tega ni nič manj boleče, toda ker vem, kaj se Bruceu dogaja, mi je malce lažje," je pojasnila. 

Povedala je, da se v njihovih življenjih dogaja toliko lepega, da bi bilo škoda ves čas žalovati. "Tudi Bruce bi želel, da je najina družina srečna in vesela," je dodala. 

Svetovni teden ozaveščanja o frontotemporalni demenci

Gre za prvi intervju Emme Heming Willis po diagnozi moževe bolezni februarja lani. Udeležila se ga je v sklopu svetovnega tedna ozaveščanja o frontotemporalni demenci. Povedala je, da je bilo sodelovanje v intervjuju izkušnja zunaj njene cone udobja. 

"Vem, da je videti, kot da živim najboljše življenje, ampak vsak dan se moram zavestno potruditi, da živim najboljše, kar lahko. To počnem zase, za najini hčerki in za Brucea, ki ne bi hotel, da kljub njegovi bolezni živim drugače. Če ne poskrbimo zase, ne moremo skrbeti za nekoga drugega, ki ga imamo radi," je pojasnila in dodala, da se trudi po svojih najboljših močeh. 

Aprila letos prvič postal dedek

68-letni igralec Bruce Willis ima z ženo Emmo dve hčerki – devetletno Evelyn in 11-letno Mabel. Iz prejšnjega zakona z igralko Demi Moore ima še tri hčerke – 29-letno Tallulah, 32-letno Scout in 35-letno Rumer. Zadnja je aprila letos prvič postala mama in slavnim staršem predstavila prvo vnukinjo Louetto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Preberite tudi:

Bruce Willis in Emma Heming Willis leta 2010
Trendi Bruceu Willisu bolezen ne pride do živega: s to potezo je navdušil svet #video
Tallulah Willis
Trendi Hči Brucea Willisa v pretresljivem zapisu razkrila prve znake njegove bolezni
Rumer Willis in Demi Moore
Trendi Legendarni igralec je prvič postal dedek #foto
Ne spreglejte