SiolNET. Trendi Kulinarika
0,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako zelo Italijani cenijo slovenske gostilne

0,79

termometer

krožnik, hrana, kulinarika
Foto: Nea Culpa (www.slovenia.info)

Najbolj znani italijanski vodnik po restavracijah je znova zelo visoko postavil slovenska imena.

V Firencah so razkrili novo izdajo kulinaričnega vodnika, ki vsako leto izide pod okriljem italijanskega tednika L'Espresso. V njem (i)zberejo najboljše restavracije v vseh italijanskih deželah, že nekaj let pa med gostince v Furlaniji - Julijski krajini prištevajo tudi Slovence, ki imajo gostilne blizu meje, in Istrane.

Zanimivo je predvsem to, da v tem kulinaričnem vodniku, ki ima po pričevanju gostincev velik vpliv na to, kam bodo italijanski gostje zavili, Slovence zelo cenijo. Tako zelo, da jih postavljajo ob bok nekaterim najboljšim italijanskim restavracijam oziroma celo višje.

Furlanija Trendi Najboljše gostilne v Italiji blizu slovenske meje

Tako je tudi v novi izdaji L'Espressovega vodnika, v katerem so kobariški Hiši Franko dali štiri klobuke (najvišja ocena je pet klobukov), višjo oceno kot katerikoli drugi restavraciji v Furlaniji. Zelo visoko so ocenili tudi Gostilno pri Lojzetu na dvorcu Zemono, ta je dobila tri klobuke oziroma enako oceno kot z Michelinovimi zvezdicami ovenčane restavracije Agli AmiciAltran, Laite in L’Argine a Vencò.

Hiša Franko Trendi Hiša Franko: pri prvi slovenski kuhalnici Dvorec Zemono Trendi Gostilna pri Lojzetu: poslikani krožniki na dvorcu Zemono Michelin vodnik Trendi Zakaj slovenske gostilne nimajo Michelinovih zvezdic?

Ob omenjenih dveh so Italijani z enim klobukom nagradili tudi novogoriško restavracijo Dam, takšno oceno so dali tudi gostilni Mahorčič v Rodiku, ki pa so jo v vodniku po nepotrebnem površno umestili kar v hrvaško Istro.

Preberite še:

Monte, Rovinj Trendi Najboljše gostilne na Hrvaškem blizu slovenske meje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin