Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 8. 2023,
14.35

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

Natisni članek

možganska kap zdravje glasba rock skupine bobnar Iron Maiden

Četrtek, 3. 8. 2023, 14.35

9 mesecev

Bobnarja legendarne skupine zadela možganska kap

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37
Nicko McBrain | McBrain se je na vaje za prihajajočo turnejo vrnil po desetih tednih intenzivne terapije. | Foto Guliverimage

McBrain se je na vaje za prihajajočo turnejo vrnil po desetih tednih intenzivne terapije.

Foto: Guliverimage

Nicka McBraina, bobnarja legendarne težkometalske skupine Iron Maiden, ki je pred kratkim nastopila tudi v Sloveniji, je januarja zadela možganska kap, je skupina sporočila na svojem profilu na Twitterju. 

V izjavi za javnost so zapisali, da želijo oboževalce obvestiti o "zelo resni zdravstveni težavi", ki jo je prestal njihov 71-letni bobnar Nicko McBrain. 

Skrbelo ga je, da je njegove kariere konec

"Januarja me je zadela možganska kap. Hvala bogu je bila manjša, imenovana TIA. Zaradi tega sem ostal paraliziran na desni strani od ramena navzdol. Zelo me je skrbelo, da je moje kariere konec, a se je dobro končalo. Pri tem so mi pomagali moja žena Rebecca, zdravniki, še posebej delovna terapevtka Julie, in moja družina Iron Maiden," je zapisal bobnar legendarne skupine. 

Na vaje za njihovo prihajajočo turnejo se je vrnil po desetih tednih intenzivne terapije. "Zdi se mi pomembno, da sem vas o tem obvestil zdaj in ne že prej, saj sem se želel vrniti v 100-odstotni kondiciji. Nisem še zdrav, toda po Božji milosti postajam vse boljši in močnejši," je dodal. 

Za konec se je oboževalcem zahvalil še za "najbolj čudovito in čarobno turnejo do zdaj". To so začeli v Ljubljani, vstopnice za nastop pa je skupina razprodala v rekordnem času. V slovenski prestolnici so nastopili po 16 letih.

Nicko se je skupini Iron Maiden pridružil leta 1982, ko je zamenjal prejšnjega bobnarja Cliva Burra. | Foto: Guliverimage Nicko se je skupini Iron Maiden pridružil leta 1982, ko je zamenjal prejšnjega bobnarja Cliva Burra. Foto: Guliverimage

Na objavo o njegovem zdravstvenem stanju so se odzvali preostali člani skupine in njihov menedžer Rod Smallwood, ki je zapisal, da so nanj izjemno ponosni. "Vsi smo veseli, da se je tako dobro spopadel s tem, in se veselimo še številnih turnej skupine," je sklenil. 

Preberite tudi:

Tim Curry
Trendi Slavni igralec je pred dobrim desetletjem izginil iz javnosti
Steve Harris in Janick Gers
Trendi Iron Maiden na koncertu v Stožicah razvneli občinstvo
Iron Maiden
Trendi Legendarni metalci v Ljubljani začenjajo novo turnejo
Ne spreglejte