Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2019,
19.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca EuroVolley 2019 Peter Prevc Peter Prevc Jakov Fak Jakov Fak Filip Flisar Ilka Štuhec Ilka Štuhec Koper Smučarska zveza Slovenije

Ponedeljek, 30. 9. 2019, 19.00

4 leta, 6 mesecev

Odbojkarji v očeh zimskih športnikov

Zimski športniki hvaležni odbojkarjem, da so stimulirali navijače #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

SloSki media day 2019 Koper | Junaki zime v objemu morja. | Foto Grega Valančič/Sportida

Junaki zime v objemu morja.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Reprezentance pod okriljem Smučarske zveze Slovenije so se v ponedeljek predstavile v Kopru in čeprav je temperatura poskočila na 24 stopinj Celzija, smučarje, skakalce, biatlonce, tekače, deskarje in preostale junakinje in junake, za katere bomo pesti stiskali v prihajajoči zimi, pa je omamljal vonj morja, so tekmovalci dobra dva meseca pred začetkom tekmovanj popolnoma osredotočeni na treninge. No, zadnja dva tedna je tudi njih potegnilo v navijaško evforijo, ki so jo sprožili srebrni odbojkarji.

Prihajajoča zima brez večjih izrednih tekmovanj – če izvzamemo svetovno prvenstvo v poletih v Planici in klasično svetovno prvenstvo, ki ga imajo biatlonci vsako leto, pa seveda tradicionalne tekme svetovnega pokala na slovenskih tleh – bo za mnoge začetek novega tekmovalnega ciklusa. Bo zatišje pred viharjem, ki ga prinašajo svetovno biatlonsko prvenstvo na Pokljuki leta 2021, olimpijske igre v Pekingu leta 2022 in svetovno nordijsko prvenstvo v Planici leta 2023.

sprejem odbojkarji Kongresni trg
Sportal Športni junaki: To je uspeh celotne Slovenije #video #foto

Pred tekmovalkami in tekmovalci je še vsaj dva meseca priprav, tekmovanja se začenjajo konec novembra ali v začetku decembra, le "alpinci" bodo sezono odprli že konec oktobra na ledeniku v Söldnu, nato pa na drugo postajo svetovnega pokala čakali do konca novembra.

O pripravljenosti slovenskih zimskih športnih adutov bomo do začetka sezon na Sportalu še veliko pisali, a dokler je še svež podvig srebrnih slovenskih odbojkarjev, smo ponedeljkovo druženje s šampioni izkoristili tudi za to, da jih malo povprašamo o občutkih v vlogi navijačev. Ilka Štuhec, Filip Flisar, Jakov Fak in Peter Prevc so nam priznali, da se odbojkarski evforiji niso mogli izogniti, niti se ji niso hoteli.

Adi Urnaut
Sportal Kako je biti oče športnika, s katerim diha vsa Slovenija? #intervju

Tole so nam povedali o slovenski odbojkarski pravljici …

"To je tudi motiv za vse nas. Ko bo zima, bomo v akciji!"

Ilka Štuhec SloSki media day 2019 Koper | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Ilka Štuhec, alpska smučarka: "Evforija, za katero so poskrbeli naši odbojkarji, se me je zelo dotaknila. Imela sem tudi to srečo, da sem si lahko polfinalno tekmo ogledala v živo. To je bila izjemna izkušnja. Že vse od trenutka, ko smo skupaj zapeli Zdravljico. Noro! Ob tem sem pomislila na to, kako lahko fantje odmislijo dogajanje okrog sebe in se tako zelo osredotočijo na igro. Ne le Slovenci, temveč predvsem Poljaki. Kot športnica pa se dobro zavedam, koliko dela je bilo vloženega v tak dosežek. Zato ga odbojkarjem še toliko bolj privoščim. Pravijo, da smo majhni, a v športu smo tako zelo uspešni. To je tudi motiv za vse nas. Ko bo zima, bomo v akciji!"

"Uf, ko je Slovenija zmagala, je vse letelo v zrak"

Filip Flisar SloSki media day 2019 Koper | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Filip Flisar, smučar prostega sloga: "Priznam, da pred evropskim prvenstvom nisem bil zaprisežen odbojkarski navijač. Sem pa spremljal dogajanje. Točka preloma je bila, ko sem se s prijatelji odpravil na javno spremljanje tekme na vurberški grad. Tam sem začutil to neverjetno energijo. Bila je polfinalna tekma. Uf, ko je Slovenija zmagala, je vse letelo v zrak. Vsi kozarci so bili, žal, razbiti. Ponosen sem na naše fante. Fenomenalno. Lepo. Kaj to pomeni za nas, zimske športnike? Čutim, da so navijači stimulirani. To je dobro. V takšnem ozračju bo lepo tekmovati."

Zamudil ravno prvi niz finala

Jakov Fak SloSki media day 2019 Koper | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Jakov Fak, biatlonec: "Pri športih težko padem v evforijo, ker znam svoje emocije pri športu zelo dobro kontrolirati, je pa bilo seveda zanimivo. Si pa nisem uspel ogledati vseh tekem, celo prvi niz finala sem, na primer, zamudil oziroma sem ga spremljal po radiu med vožnjo z avtom, ogledal pa sem si nadaljevanje tekme, ko je šla krivulja žal malce navzdol. Ampak to je šport, fantje so odigrali odlično, na evropskem prvenstvu so dali svoj maksimum. V športu pa je tako, da ne gre vse vedno po željah. Nekateri fantje so bili morda malo razočarani, ampak včasih pride tak nasprotnik, ki ga tisti dan ne premagaš. Ko bodo vse skupaj prespali, malo predelali, bodo z doseženim najbrž zadovoljni tudi tisti, ki so bili takoj po tekmi hudo razočarani."

"Jaz kar padem v te navijaške evforije. Krasno je."

Peter Prevc SloSki media day 2019 Koper | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Peter Prevc, smučarski skakalec: "Odbojko sem spremljal zgolj zaradi uspešne zgodbe reprezentance, prej me ni nikoli zares pritegnila, niti nisem imel kakšnih prijateljev iz tega športa. Športe navadno spremljam zato, ker tam koga poznam, drugih ne. Težko bi rekel, da me ti uspehi motivirajo, ampak jaz tudi sam kar padem v navijaško evforijo. Čakaš na tekme, se veseliš, jeziš … Si 'kavč trener'. Krasno je. Sploh včasih, ko se zavrti Zdravljica, ne vem, zakaj, ampak meni gredo kar kocine pokonci."

dres ropret
Sportal Ganljiva poteza srebrnih odbojkarjev, ki odmeva #foto
Peter Prevc
Sportal Kubacki do zmage, Prevc najboljši Slovenec
Jakov Fak
Sportal Jakov Fak: Veseli me, da smo v športni panogi, ki ima tak potencial med mladimi
Filip Flisar
Sportal Filipu Flisarju družinska zelena luč za četrti olimpijski poskus
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec znova preseneča: zmore več kot kadarkoli
Ne spreglejte