Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 4. 2023,
21.32

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

Natisni članek

Robert Hrgota Gorazd Pogorelčnik Zoran Zupančič smučarski skoki

Torek, 25. 4. 2023, 21.32

1 leto

vodja panoge smučarskih skokov goraz pogorelčnik

Skakalke bo tudi v prihodnje vodil Zoran Zupančič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

1

Nika Prevc, Maja Vtič, Ema Klinec, Nika Križnar | Slovenske skakalke bo tudi v prihodnji sezoni vodil Zoran Zupančič. | Foto Sportida

Slovenske skakalke bo tudi v prihodnji sezoni vodil Zoran Zupančič.

Foto: Sportida

Na torkovem strokovnem svetu panoge smučarski skoki so sprejemali načrte dela za prihajajočo sezono, strokovni kader, ki bo delal s posameznimi ekipami, in tekmovalni kader. Vodja panoge za skoke Gorazd Pogorelčnik nam je potrdil, da pri strokovnem kadru skoraj ni spremembe in da bo A-ekipo smučarskih skakalk še naprej kot glavni trener vodil Zoran Zupančič: "Usedli smo se, odprto pogovorili in rešili stvari, ki so bile morda na eni in na drugi strani sporne."  Vse stvari mora potrditi še odbor za skoke in nordijsko kombinacijo sredi maja, a sprememb ne gre pričakovati, saj bi te pomenile nezaupnico stroki.

Peter Slatnar
Sportal Čas za novo večjo proizvodnjo Petra Slatnarja?

Po koncu sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je bilo v zraku vprašanje, ali bo Zoran Zupančič ostal na čelu ženske skakalne reprezentance. "Morali bomo narediti neko trenažno skupino. Letos je bila ohromljena in nehomogena, nekaj je mladink, zelo veliko je bilo bolezni in veliko poškodb, treningi pa zato zelo ohromljeni. Navajeni smo bili delati kot ekipa in tega letos ni bilo. Kar zadeva mojo vlogo v reprezentanci, bodo pri tem glavno besedo imela dekleta, nato pa še vodilni na Smučarski zvezi Slovenije," je po sezoni Zupančič v izjavi za nacionalno televizijo odgovoril na vprašanje, ali bo še naprej vodil slovensko reprezentanco, v kateri naj bi bila kemija načeta.

Vodja panoge za skoke Gorazd Pogorelčnik je pred tedni dejal, da je z vsemi vpletenimi opravil pogovore in da sta obe strani izrazili interes za skupno nadaljevanje, danes pa je v pogovoru za Sportal potrdil, da strokovni kader v vseh ekipah ostaja enak, tako da bodo skakalke zgodbo nadaljevale z Zupančičem.

"Strokovni kader ostaja v vseh ekipah popolnoma enak, kot je bil v preteklosti. Izjema je B-ekipa, v kateri smo stvari nekoliko sistemsko spremenili, da se bo bolj združevala z A-ekipo oziroma prek Janija Grilca bolj povezovala z A-reprezentančno selekcijo." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Strokovni kader ostaja v vseh ekipah popolnoma enak, kot je bil v preteklosti. Izjema je B-ekipa, v kateri smo stvari nekoliko sistemsko spremenili, da se bo bolj združevala z A-ekipo oziroma prek Janija Grilca bolj povezovala z A-reprezentančno selekcijo." Foto: Grega Valančič/Sportida "Na današnjem strokovnem svetu smo šli skozi načrte dela za sezono 2023/24 za vse reprezentančne selekcije in selekcije DPNC. Sprejeli smo načrte, ki vključujejo precej natančen načrt  dela, nekatere bo treba sicer še dopolniti, strokovni kader, ki bo delal s posameznimi ekipami, ter tekmovalni kader. Strokovni kader ostaja v vseh ekipah popolnoma enak, kot je bil v preteklosti. Izjema je B-ekipa (vodja Igor Medved, op. a.), v kateri smo stvari nekoliko sistemsko spremenili, da se bo bolj združevala z A-ekipo oziroma da se bo prek Janija Grilca bolj povezovala z A-reprezentančno selekcijo," je dejal Pogorelčnik.

Ob tem je poudaril, da mora vse stvari "nujno potrditi odbor za skoke 17. in 18. maja". Sprememb v strokovnem kadru ne pričakuje, saj bi te "pomenile neke vrste nezaupnico stroki".

"Ena od poglavitnih stvari je komunikacija, več vzporednih dejavnosti, ki bi okrepile kemijo"

Dodal je še, da je zadovoljen, da se je izpostavilo vprašanje homogenosti v ženski reprezentanci, saj je to pripeljalo do pogovorov, ki jih v nasprotnem primeru najverjetneje ne bi bilo.

 "Vesel sem, da se je to sploh zgodilo. Če ne bi, bi določena vprašanja verjetno ostala nerešena. Ker se je, pa smo se usedli, odprto pogovorili in rešili stvari, ki so bile morda na eni in na drugi strani sporne. Ena od poglavitnih stvari je dobra komunikacija, ki morda ni bila optimalna, druga stvar, ki je jasno zapisana v načrtu dela, pa je ta, da bo treba opraviti bistveno več vzporednih dejavnosti, ki bi okrepile to homogenost in kemijo znotraj ekipe."

"Ena od poglavitnih stvari je dobra komunikacija, ki morda ni bila optimalna, druga stvar, ki je jasno zapisana v načrtu dela, pa je ta, da bo treba opraviti bistveno več vzporednih dejavnosti, ki bi okrepile to homogenost in kemijo znotraj ekipe." | Foto: Nik Moder/Sportida "Ena od poglavitnih stvari je dobra komunikacija, ki morda ni bila optimalna, druga stvar, ki je jasno zapisana v načrtu dela, pa je ta, da bo treba opraviti bistveno več vzporednih dejavnosti, ki bi okrepile to homogenost in kemijo znotraj ekipe." Foto: Nik Moder/Sportida

Ženska A-ekipa je dopolnjena z nekaterimi mlajšimi tekmovalkami, ki bodo zaradi šolskih obveznosti prehajale med DPNC-ekipo, ki jo vodi Stane Baloh, pomaga pa mu Jurij Tepeš, in Zupančičevo skupino.

V A-ekipi so tako Ema Klinec, Nika Križnar, Maja Vtič, Katra Komar, Nika Prevc, Ajda Košnjek in Taja Bodlaj, v njen ni več Nejke Repinc Zupančič.

Status Urše Bogataj, ki je zaradi poškodbe predčasno končala lansko sezono, v prihodnjih mesecih pa bo postala mama, je zamrznjen.

Članice A-ekipe: Ema Klinec, Nika Križnar, Maja Vtič, Katra Komar, Nika Prevc, Ajda Košnjek, Taja Bodlaj (zadnje tri bodo prehajale med ekipama).

*
Status Urše Bogataj je zamrznjen
Planica Anže Lanišek
Sportal V smučarskih skokih se obeta kar nekaj sprememb

Člani moške A-ekipe, ki bo nadaljevala pod taktirko Roberta Hrgote, so Žiga Jelar, Lovro Kos, Anže Lanišek, Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc, ekipi je brez statusa A-reprezentanta priključen Žak Mogel.

Člani A-ekipe: Žiga Jelar, Lovro Kos, Anže Lanišek, Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc; Žak Mogel je ekipi priključen brez statusa A-reprezentanta.
Planica Timi Zajc
Sportal Planici dali sklepno besedo, velika sprememba pri skakalkah, Ljubno dobil nov datum

Zaslužene počitnice, po prvem maju začetek priprav 

Smučarski skakalci in skakalke lahko trenutno uživajo v zasluženih počitnicah. Priprave na novo sezono se bodo začele takoj po prvem maju. Nekatera dekleta že imajo svoje individualne programe, po katerih delajo. Skupne priprave na novo sezono se bodo začele takoj po prvem maju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Skupne priprave na novo sezono se bodo začele takoj po prvem maju. Foto: Grega Valančič/Sportida

Uvodna postaja poletnega grand prixa za obe konkurenci bo 28. in 29. julija Hinterzarten. Začetek moške sezone svetovnega pokala 2023/24 je postavljen na 25. november v Ruki, medtem ko se bo zimska sezona za skakalke začela teden dni pozneje v Lillehammerju

Koledar in spremembe, ki se obetajo v skakalni karavani, bodo potrjevali 5. maja v Dubrovniku.

Gorazd Pogorelčnik
Sportal Vprašaj pri selektorju slovenskih skakalk: Če bo ostal, bo treba zgraditi zaupanje
Robert Hrgota
Sportal Učinek domin v slovenski skakalni reprezentanci #intervju
Peter Slatnar
Sportal Slatnar razvil prototip, zdaj je žogica na odgovornih

 

 

Ne spreglejte