Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2024,
8.50

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62
smučarski skoki Noriaki Kasai Rjoju Kobajaši

Natisni članek

Nedelja, 12. 5. 2024, 8.50

2 meseca, 1 teden

Japonska smučarska zveza podelila priznanja

Rjoju Kobajaši o islandskem podvigu: Občutil sem zgolj strah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62
Rjoju Kobajaši | Rjoju Kobajaši je v pogovoru z japonskimi mediji priznal, da ga je bilo ob prvih poletih na Islandiji strah in da je šele v zadnjih dveh poskusih poletel bolj sproščeno. | Foto Reuters

Rjoju Kobajaši je v pogovoru z japonskimi mediji priznal, da ga je bilo ob prvih poletih na Islandiji strah in da je šele v zadnjih dveh poskusih poletel bolj sproščeno.

Foto: Reuters

"To je bil zame popolnoma neznan kraj. Občutil nisem nič drugega kot strah. Na začetku, ko sem se poskušal spoznati s to skakalnico, sem skakal konzervativno, šele v zadnjih dveh poletih mi je uspelo dati vse od sebe," je na gala prireditvi v Tokiu Rjoju Kobajaši podoživel aprilske dneve na Islandiji, kjer je poletel kar 291 metrov.

Rjoju Kobajaši, Islandija, Red Bull, rekord
Sportal "Vsi, ki imamo letalnice, smo zdaj 30 let za tem Kobajašijevim dosežkom"

Japonska smučarska zveza je pred dnevi podelila priznanja za najboljše posameznike v lanski sezoni. Glavna nagrada v moški konkurenci je šla v roke drugega skakalca zadnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih Rjojuja Kobajašija.

27-letnik je na dogodku v Tokiu podoživel tudi dogajanje konec aprila na Islandiji, ko je v okviru akcije svojega sponzorja Red Bulla dobil priložnost za ekstremno dolge polete na posebej za to zgrajeni letalnici. Želel je preleteti 300 metrov, na koncu pa v telemark pristal pri kar 291 metrih.

"Smučina je bila narejena ročno, sonce je bilo močno in sneg se je topil. Danes se mi vse skupaj zdi zabavno, a je bilo izjemno težko. To je bil zame popolnoma neznan kraj. Čutil nisem nič drugega kot strah. Na začetku sem se poskušal spoznati in navaditi na to skakalnico, tako da sem skakal konzervativno, šele v zadnjih dveh poletih mi je uspelo dati vse od sebe. Ekipi Red Bull sem se pridružil, ker sem želel narediti nekaj neverjetnega, in zdaj so se te sanje uresničile. Imam srečo, da imam najboljšo ekipo na svetu. To bi še kdaj ponovil," so pri skijumping.pl povzeli besede Kobajašija, ki je za japonske medije ob tem dejal, da je bil to najpomembnejši trenutek v njegovi karieri.

Na Japonskem so podelili priznanja najboljšim zimskim športnikom lanske sezone. | Foto: Reuters Na Japonskem so podelili priznanja najboljšim zimskim športnikom lanske sezone. Foto: Reuters

Noriaki Kasai  Planica 2024, navijači 1. dan
Sportal Noriaki Kasai prejel priznanje za Guinnessova rekorda #video

Kasai še ni opustil olimpijskih misli

Posebno priznanje na gala prireditvi je prejel japonski veteran Noriaki Kasai, ki ima pri 52 letih še ogromno volje za nadaljevanje kariere.

Noriaki Kasai pri 52 letih cilja na devete olimpijske igre. | Foto: Guliverimage Noriaki Kasai pri 52 letih cilja na devete olimpijske igre. Foto: Guliverimage

"Moj cilj so še vedno olimpijske igre v Italiji. Želim skočiti do čim več točk, zasesti najvišja mesta na rezultatskih lestvicah in pridobiti samozavest. Verjamem v svoje zmožnosti. Ko treniram z mlajšimi skakalci, nisem nič slabši. Nasprotno, bolj sem energičen in samozavestnejši v svojih fizičnih sposobnostih. Tudi psihično sem močnejši," je na prireditvi dejal Kasai, ki se je v zadnji sezoni znova vrnil v svetovni pokal in po več letih vknjižil točke na najvišji ravni.

Če bi se mu uspelo prebiti na olimpijske igre v Italiji, bi sodeloval že na devetem tekmovanju pod petimi krogi. Prvič je na olimpijskih igrah skakal leta 1992 v Albertvillu.

Preberite še:

Rjoju Kobajaši
Sportal Nove podrobnosti ozadja norega poleta Rjojuja Kobajašija
Alexander Stöckl
Sportal Alexander Stöckl naj bi napovedal tožbo proti Norveški smučarski zvezi
Markus Eisenbichler
Sportal Markus Eisenbichler se vrača na veliki oder
smučarski skoki, priprave, Kranj, Jurij Tepeš
Sportal Jurij Tepeš: Motivacija, po drugi strani pa tudi neke vrste breme
Timi Zajc
Sportal Novost v smučarskih skokih: uvedba posebnih elektronskih čipov
Ne spreglejte