Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
21. 11. 2018,
12.53

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

Lindsey Vonn Aksel Lund Svindal Lake Louise svetovni pokal Elena Fanchini

Sreda, 21. 11. 2018, 12.53

5 let, 4 mesece

Elena Fanchini

Premagala zahrbtno bolezen, zdaj jo je zaustavil padec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09
Elene Fanchini | Elena Fanchini se še ne bo vrnila. | Foto Sportida

Elena Fanchini se še ne bo vrnila.

Foto: Sportida

Italijanska smučarka Elena Fanchini, ki je tudi s kemoterapijami premagala zahrbtno bolezen, se vendarle še ne bo vrnila v svetovni pokal, saj jo po poškodbi v Koloradu čaka nov rehabilitacijski postopek.

Lindsey Vonn
Sportal Lindsey Vonn in njeno desetletje bolečin, zlomov …

Zvenelo je kot športna osnova za hollywoodski film, čeprav je bila vsebina še kako resnična. Potem ko so zdravniki pri pregledu italijanske alpske smučarke Elena Fanchini v začetku leta odkrili tumor, zaradi česar se je dolgo zdravila, je 33-letna nekdanja svetovna podprvakinja v smuku odločno napovedala vrnitev. Po premagani zahrbtni bolezni je prejela zeleno luč za smučarske treninge, se pridružila reprezentančnim sotekmovalkam in merila na tekmovalno vrnitev v januarju 2019.

Italijankine načrte pa je zdaj prekrižala poškodba med treningom superveleslaloma v smučarskem središču Copper Mountain v ameriški zvezdni državi Kolorado. Zmagovalka dveh tekem svetovnega pokala si je pri grdem padcu poškodovala koleno in zlomila mečnico. Sledi predčasna vrnitev v domovino, kjer bo po dodatnih pregledih jasno, za koliko časa se bo zamaknila njena tekmovalna vrnitev.

Elena Fanchini
Sportal Največja smučarska zmaga: po premaganem raku znova na smučeh

Aksel Lund Svindal se je hitro vrnil na smuči. | Foto: Sportida Aksel Lund Svindal se je hitro vrnil na smuči. Foto: Sportida Poškodbe se kopičijo

Nove težave Fanchinijeve so sicer ostale v senci poškodbe Lindsey Vonn, ki bo zaradi težav s kolenom izpustila hitrostni trojček v Lake Louisu. Tudi ona je padla v Copper Mountainu, tako kot pretekli teden Norvežan Aksel Lund Svindal. Viking se je sicer kmalu po operaciji palca leve roke odločil za pot v Lake Louise, kjer se bo s posebno zaščitno opornico udeležil uradnih treningov pred sobotnim smukom.

Podobna poškodba je pred dnevi doletela tudi Nemca Felixa Neureutherja, ki je zaradi tega izpustil slalom v Leviju. S poškodbami se ubadajo še v francoskem taboru (Brice Roger), medtem ko pri že omenjeni italijanski reprezentanci prisilno počivata tudi Sofia Goggia in Johanna Schnarf.

Boštjan Kline
Sportal Miren spanec in sanje o vrnitvi na stopničke

Severnoameriška turneja

Sezona smučarskega svetovnega pokala se bo ob koncu tedna nadaljevala z ženskim (vele)slalomskim programom v Killingtonu, moške pa uvodni preizkušnji v hitrih disciplinah čakata v Lake Louisu. Prihodnji teden bodo tam na sporedu dva smuka in superveleslalom za dekleta. Moški del karavane se bo preselil v Beaver Creek, kjer bodo na voljo točke v smuku, superveleslalomu in veleslalomu.

Lindsey Vonn
Sportal Saj ne more biti res, pa je: nova poškodba Lindsey Vonn
Aksel Lund Svindal
Sportal Po poškodbi začetek sezone vprašljiv tudi za Svindala
Ilka Štuhec
Sportal Odkrit nasmeh in skrite solze Ilke Štuhec
Ne spreglejte