Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
20. 11. 2018,
20.10

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,72

7

Natisni članek

Lindsey Vonn Lake Louise svetovni pokal

Torek, 20. 11. 2018, 20.10

5 let, 5 mesecev

Saj ne more biti res, pa je: nova poškodba Lindsey Vonn

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,72

7

Lindsey Vonn | Lindsey Vonn je po nekaj urah negotovosti potrdila vest o novi poškodbi kolena. | Foto Getty Images

Lindsey Vonn je po nekaj urah negotovosti potrdila vest o novi poškodbi kolena.

Foto: Getty Images

Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn je tudi uradno potrdila, da je dober teden pred prvo tekmo sezone staknila novo poškodbo, zaradi česar bo izpustila tekme v Lake Louisu.

Informacijo o novi poškodbi ženske rekorderke po številu zmag na tekmah svetovnega pokala je v javnost sprava s skopim sporočilom potisnila francoska izdaja Eurosporta. Nekaj ur pozneje se je prek socialnih omrežij oglasila tudi 34-letna Američanka in potrdila padec na treningu superveleslaloma. Ob tem si je poškodovala koleno (podrobnosti niso razkrite). Kot  dobro vest je Lindsey Vonn označila dejstvo, da operacija ne bo potrebna, kot slabo pa odločitev o tem, da bo prisiljena izpustiti uvodne tri preizkušnje v hitrih disciplinah v Lake Louisu . "To me je potrlo, saj so tekme v Lake Louisu moje najljubše," je zapisala Lindsey in napovedala vrnitev v nadaljevanju sezone.

Boštjan Kline
Sportal Miren spanec in sanje o vrnitvi na stopničke

Ilka ob vrnitvi brez velike tekmice

Ker se je torej uresničil scenarij, po katerem bo morala Lindsey izpustiti dva smuka in superveleslalom v Lake Louisu (30. 11.-2. 12.), bodo smučarski navdušenci ostali tudi brez težko pričakovanega obračuna med Američanko in slovensko povratnico v karavano svetovnega pokala Ilko Štuhec. Zanesljivo pa bo kanadske tekme izpustila tudi najboljša smukačica pretekle sezone in olimpijska prvakinja iz Pjongčanga Sofie Goggia. Italijanka si je namreč oktobra zlomila gleženj in naj bi se v tekmovalno areno predvidoma vrnila šele januarja.

Februarja se je poslovila od olimpijskih iger. V sezoni 2018/19 pa se bo od vseh uradnih tekmovanj.  | Foto: Getty Images Februarja se je poslovila od olimpijskih iger. V sezoni 2018/19 pa se bo od vseh uradnih tekmovanj. Foto: Getty Images

Magnet za poškodbe

Ena največjih zvezdnic v zgodovini svetovnega pokala je sicer znana predvsem po izjemnih uspehih in blišču okrog nje. Njeno kariero pa so, predvsem v zadnjem delu, zaznamovale tudi poškodbe. Kalvarija se je začela na SP 2013 v Schladmingu, kjer si je strgala križne vezi, natrgala stranske vezi in zlomila golenico desne noge. V nadaljnjih petih letih si je poškodovala še koleno, zlomila kost v gležnju, zlomila nadlahtnico … Nanizala je tudi kopico padcev z drobnimi poškodbami.

Še kdaj? | Foto: Sportida Še kdaj? Foto: Sportida

Poslovilna sezona

Ameriška smučarska veteranka je sicer po pričakovanjih izpustila uvodni preizkušnji sezone v Söldnu in Leviju. Tudi v Killington, ki bo ob koncu tedna gostil veleslalom in slalom, ni nameravala potovati. Iz štartne hišice se je prvič v sezoni 2018/19 želela podati tam, kjer se počuti najbolj zmagovalno: v Lake Louisu. V tem kanadskem prizorišču je sicer dobila kar 18 tekem svetovnega pokala, zato radi pravimo, da gre za njeno tekmovalno dnevno sobo. Zdaj vse kaže, da je svoj zadnji smuk v Lake Louisu že odpeljala. Ta sezona naj bi bila po njenih večkratnih zagotovilih namreč zadnja v karieri.

Edini motiv: rekord

V pripravah na sezono jo je gnal predvsem en motiv. Na svojem računu ima 82 zmag. Več, konkretno 86, jih je vknjižil le Ingemar Stenmark. "Želim ujeti Stenmarka. Če mi bo uspelo, bo to uresničitev sanj. Če pa mi ne bo, bom še vedno ponosna na kariero. Navsezadnje sem še vedno najuspešnejša ženska alpska smučarka v zgodovini," je pred časom dejala Vonnova. Ob tem priznava, da se bo umaknila tudi zaradi številnih zdravstvenih težav: "Prišla sem do točke, ko moram misliti na prihodnost. Tudi po koncu kariere bi rada živela športno."

Johanna Schnarf
Sportal Nov udarec za italijansko smučanje
Ne spreglejte