SiolNET. Sportal Zimski športi
3,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ODMEVNA SLOVENSKA SELITEV V AVSTRIJSKI TABOR

Peter Pen je sprejel avstrijski izziv

3,39

termometer

Peter Pen
Peter Pen: od Martina Čatra in druščine v avstrijsko reprezentanco Foto: Sportida

Po šestletnem delu s slovensko ekipo za hitri disciplini se trener Peter Pen podaja na svojo drugo delovno pot v tujino. Po novem bo delal z avstrijskimi smukačicami.

Peter Pen Boštjan Kline Sportal Penova poslovilna izpoved: Kriv je poveljnik

Čeprav se je tudi po januarskem umiku od slovenske ekipe za hitri disciplini resno pogovarjal o prevzemu enega od pomembnejših položajev v slovenski smučarski reprezentanci, pa bo Peter Pen svojo trenersko kariero nadaljeval v tujini. In to ne kjerkoli, temveč v največji in najbolj razviti smučarski reprezentanci na svetu. Povabila v avstrijsko reprezentanco 47-letni Mariborčan pač ni mogel zavrniti. Iz moškega se zdaj seli v ženski del karavane svetovnega pokala.  

Po legendarnem Filipu Gartnerju in Janezu Slivniku je Pen postal tretji slovenski trener v avstrijski reprezentanci, kjer sicer skoraj praviloma raje prisegajo na domač strokovni kader. Deloval bo v ženski ekipi svetovnega pokala za hitri disciplini, kjer vlogo koordinatorja po odhodu Rolanda Assingerja prevzema Florian Scheiber. Ob Penu bo v tej ekipi delovala tudi slovenska kineziologinja Anja Šešum, nekdanja članica ekipe Ilke Štuhec.

V primerjavi z večino reprezentanc, ki čakajo na nadaljnje sproščanje ukrepov v globalnem boju proti koronavirusu, odpiranje mej in oživitev hotelirske dejavnosti, so Avstrijci prav ta teden začeli tudi smučarske treninge na ledenikih. Prednost je dobila moška ekipa, ki že vadi na Rettenbachu nad Söldnom in v Kaunertalu. Pen pa naj bi s svojo novo ekipo v smučarske čevlje vnovič stopil prihodnji teden.

Po letu 2014 se Pen znova seli v tujino. Po letu 2014 se Pen znova seli v tujino. Foto: Sportida

To je zanj druga trenerska izkušnja v tujini. Kmalu po koncu tekmovalne kariere, v kateri je pod vodstvom Jožeta Gazvode v družbi Aleša Brezavščka in Gregor Šparovec oral slovensko smukaško ledino, se je namreč preselil na Hrvaško. "Opravil sem Kostelićevo akademijo," je pogosto poudaril dolgoletni tesni sodelavec Anteja Kostelića in nazadnje trener v ekipi Natka Zrnčića. Leta 2014 se je nato vrnil v Slovenijo, prevzel moško ekipo za hitri disciplini in med drugim Boštjana Klineta usmeril proti krstni zmagi, v zadnji sezoni pa mu ni uspelo preusmeriti strmo padajoče rezultatske krivulje.

Slovenski smukaški kvartet, ki ga ob Klinetu sestavljajo še Miha Hrobat, Martin Čater in Klemen Kosi, je tudi zaradi zdravstvenih težav v družini zapustil v začetku leta in taktirko prepustil Gregorju Koštomaju. Ali bo ta zdaj tudi uradno dobil polni mandat za vodenje ekipe, pa bo znano v tem mesecu, ko bo alpski del SZS potrdil reprezentance za novo sezono.  

Avstrijski aduti

Naši severni sosedje so sicer v začetku tedna potrdili sestavo reprezentanc. V moški je elitnega statusa deležna sedmerica (Christian Hirschbühl, Vincent Kriechmayr, Roland Leitinger, Michael Matt, Matthias Mayer, Hannes Reichelt in Marco Schwarz), pri dekletih pa trinajsterica (Stephanie Brunner, Franziska Gritsch, Cornelia Hütter, Katharina Liensberger, Chiara Mair, Elisa Mörzinger, Nina Ortlieb, Bernadette Schild, Nicole Schmidhofer, Ramona Siebenhofer, Katharina Truppe, Anna Veith in Stephanie Venier), A-status pa ima še 14 moških in 16 žensk.
Žan Kranjec Sportal Kranjec proti kolajnam z novo pomočjo Ilka Štuhec Sportal Ilka Štuhec se je znašla v zagati: Precej smo morali spremeniti načrte cropTUMB Sportal Avstrijci hitijo, preostali ostajajo na suhem Miha Hrobat Sportal Ne bi vztrajal, če se ne bi videl z olimpijsko kolajno Msrtin Čater Sportal S kritikami se bo spopadel kot oče Maruša Ferk Sportal Ob francoskem klicu je vesela gorenjske svobode Žan Kranjec Sportal Žan Kranjec odpira svojo vitrino klemen kosi Sportal "Boli me, ko me imajo za strahopetca iz cone udobja"  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 28
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin