SiolNET. Sportal Zimski športi
1,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Lojze Debelak v slovenski reprezentanci

Kranjec proti kolajnam z novo pomočjo

1,27

termometer

Žan Kranjec
Žan Kranjec bo v novi sezoni lovil svojo prvo kolajno na velikem tekmovanju in svetovnem pokalu. Foto: Getty Images

Potem ko se je italijanski serviser Barnaba Greppi po treh letih iz slovenske ekipe za tehnični disciplini preselil v tabor Sofia Goggie, bo za smuči Žana Kranjca in Štefana Hadalina v prihodnje skrbel Lojze Debelak.

Po Alešu Sopotniku (ekipa Ilke Štuhec) in Robiju Kristanu (ženska ekipa svetovnega pokala) se v slovensko smučanje po dolgih letih vrača še en uveljavljen zdomec med serviserji. Rossignol je namreč Lojzeta Debelaka iz švedskega tabora premestil v slovenski.

Izkušen serviser, ki je dolga leta pripravljal smuči olimpijski slalomski prvakinji Fridi Hansdotter in njenim reprezentančnim sotekmovalkam, pred tem pa je pečat pustil tudi na Norveškem, bo v novem pripravljalnem obdobju okrepil ekipo za tehnični disciplini, v kateri bosta pod vodstvom Klemna Berganta znova le četrti veleslalomist svetovnega pokala  Žan Kranjec in svetovni kombinacijski podprvak Štefan Hadalin.

Frida Hansdotter Sportal Za Hrvate kraljica, zase vladarica svojega časa

Prve skupne snežne akcije se bodo predvidoma lotili v začetku junija, ko naj bi se slovenska ekipa preselila na koroški ledenik Mölltal. Do takrat pa se bo slovenski tehnični dvojec še naprej posvečal kondicijski pripravljenosti.

Še pred tem bo tudi uradno znana podoba slovenskih smučarskih reprezentanc. Že zdaj pa je jasno, kam se seli 61-letni Barnaba Greppi, ki je v zadnjih sezonah brusil smuči enega najboljših veleslalomistov na svetu. Znova bo delal v domačem okolju, saj je postal serviser Sofie Goggie. Na smučeh, ki jih je pripravljal Greppi, so sicer v preteklosti tekmovali tudi Paoletta Magoni, Blanca Fernandez Ochoa, Francisco Fernandez Ochoa, Isolde Kostner, Deborah Compagnoni, Josef Polig, Marc Gisin, Lara Gut …

cropTUMB Sportal Avstrijci hitijo, preostali ostajajo na suhem Žan Kranjec Sportal Žan Kranjec odpira svojo vitrino Štefan Hadalin Sportal V domači "kletki" iz dobe pred koronavirusom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin