Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 1. 2023,
4.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

Natisni članek

Pregled športnega leta 2022 2023

Nedelja, 1. 1. 2023, 4.00

1 leto, 3 mesece

Športni dogodki v 2023

Norišnica zaradi Dončića, Pogačarja, Rogliča …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32
Tadej Pogačar Luka Dončić Primož Roglič | V letu 2023 bodo spet oči uprte v Tadeja Pogačarja, Luko Dončića in Primoža Rogliča. | Foto Guliverimage

V letu 2023 bodo spet oči uprte v Tadeja Pogačarja, Luko Dončića in Primoža Rogliča.

Foto: Guliverimage

V letu 2023 res ne bomo govorili o olimpijskih igrah, nogometnih evropskih in svetovnih prvenstvih, a to ne pomeni, da športnih dogodkov ne bo primanjkovalo. Prostora in časa za evforijo bo več kot dovolj, tako na slovenskih tleh kakor tudi onkraj naših meja. Naša zlata kokoška bo gostila nekaj dogodkov mednarodnih razsežnosti, osrednja pa bosta nordijsko prvenstvo v Planici med 20. februarjem in 5. marcem v Planici ter junija evropsko prvenstvo v košarki za ženske.

O letu 2022 lahko, če pomislimo na vse dosežke slovenskih športnikov in športnic, govorimo o presežkih. Razveseljevali so nas skoraj na vsakem koraku in tudi v 2023 bodo njihovi apetiti visoki. Manevrskega prostora za dosego ciljev bo več kot dovolj, vrhunci pa si bodo sledili drug za drugim kot po tekočem traku.

Pregled športnega leta 2022

Preden se bodo najboljši kolesarji izstrelili v središče pozornosti, bo največja pozornost slovenske javnosti v prvih treh mesecih kanila v zimske panoge. Jasno, vzporedno bomo pozorno spremljali vragolije Luke Dončića onkraj Atlantika, kjer blesti v ligi NBA.

A bo januar postregel tudi z velikim dogodkom v dvoranah. Slovenske rokometaše namreč čaka svetovno prvenstvo, ki bo med 11. in 29. januarjem na Poljskem in Švedskem. Naša izbrana vrsta je prišla na prvenstvo skozi stranska vrata s posebnim povabilom Mednarodne rokometne zveze.

Po januarskih skakalnih turnejah bosta v Sloveniji v središču pozornosti Kranjska Gora (7. in 8. januar) in Pokljuka (5.–8. januar) s tekmami svetovnega pokala v alpskem smučanju in biatlonu.

Naj športniki 2022, sprejem pri predsedniku RS Borutu Pahorju Janja Garnbret
Sportal Sportalovi gostje so povedali ...

Planica bo dvakrat kraljica

In prav ti dve zimski disciplini bosta deležna prvega vrhunca v februarja. Svetovni prvenstvi v Courchevel/Meribelu v alpskem smučanju in biatlonu v Oberhofu bosta med 6. in 19. februarjem. Slovenija bo zaradi številnih poškodb nekoliko okrnjena v deželi galskih petelinov, vendar bo iskala pot do 15. medalje v samostojni Sloveniji, v Nemčiji pa bosta v središču pozornosti Jakov Fak in novinka v tem športu Anamarija Lampič.

Kaj bodo na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici prikazale slovenske skakalke? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kaj bodo na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici prikazale slovenske skakalke? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Že dan po koncu bo soj luči uperjen v Planico, kjer bo od 20. februarja do 5. marca nordijsko svetovno prvenstvo, največji športni dogodek v Sloveniji v 2023, od katerega veliko pričakujejo v slovenskem taboru. Kandidate za medalje imajo tako pri skakalkah in skakalcih kakor tudi v nordijski kombinaciji, kjer bo osrednja adutinja Ema Volavšek. Zadnje prvenstvo v Oberstdorfu pred dvema letoma je Slovenija zapustila z rekordnimi šestimi medaljami, skupno pa so od osamosvojitve slovenski nordijci in nordijke na svetovnih prvenstvih zbrali 14 medalj.

Benjamin Šeško
Sportal Mladi po letih, zreli po dosežkih: Slovenci, mlajši od 23 let, ki so zaznamovali 2022

V tem času bodo v gruzijskem Bakurianiju med 19. februarjem in 5. marcem medalje napadali tudi vroči slovenski deskarji in Gloria Kotnik. Ob predstavah, ki jih kažejo v zadnjih letih, lahko pričakujemo, da se bo bera medalj povečala s trenutne številke 13.

Zima se po vseh teh vrhuncih še ne bo končala, kakor tudi ne tekme svetovnega pokala. Marca bo tradicionalno prostor za smučarje v Kranjski Gori in deskarje ter deskarke na Rogli, Letalnica bratov Gorišek pa bo letos gostila najboljše letalce povsem ob koncu marca, konec pa bo celo 2. aprila. Da, prav ste prebrali.

Čeferin po nov mandat, nogometaši po vozovnico za Euro 2024

Marca bodo začeli utirati pot do evropskega prvenstva 2024 slovenski nogometaši, ki jih čakajo kvalifikacije. Prvi tekmec bo 23. marca Kazahstan. Dva tedna pozneje bo napeto tudi v pisarnah, saj bo 5. aprila v Lizboni volilni kongres Evropske nogometne zveze (Uefa), na katerem so bo Aleksander Čeferin potegoval za tretji štiriletni predsedniški mandat.

Benjamin Šeško in preostali člani slovenske nogometne reprezentance bodo poskušali priti do Eura 2024. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Benjamin Šeško in preostali člani slovenske nogometne reprezentance bodo poskušali priti do Eura 2024. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ob pogledu na ekipne športe bodo na svetovnem prvenstvu (Finska/Latvija) nastopili še hokejisti pod mentorstvom selektorja Matjaža Kopitarja, ki jih v latvijski Rigi med 12. in 28. majem čaka deseti nastop med elito.

Meta Hrovat slovo
Sportal Doma slovo mladih talentov in ikone prve lige, na tujem največjih vseh časov

Dončićmanija na Japonskem in Filipinih

Po "premoru" od svetovnega prvenstva 2019 na Kitajskem se nanj spet vračajo slovenski košarkarji z Luko Dončićem na čelu. Japonska si je zaželela, da bo naša izbrana vrsta igrala uvodni del v njihovi državi, medtem ko bodo četrti z olimpijskih iger poskušali pot do medalje tlakovati na Filipinih.

Košarka bo v Sloveniji v središču pozornosti že prej, saj bo med 15. in 25. junijem skupaj z Izraelom gostila evropsko prvenstvo za košarkarice.

Slovensko košarkarsko reprezentanco čakata to leto svetovno prvenstvo na Japonskem in zaključni del na Filipinih. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Slovensko košarkarsko reprezentanco čakata to leto svetovno prvenstvo na Japonskem in zaključni del na Filipinih. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Boj za visoke uvrstitve na Stari celini čaka tudi slovenske odbojkarice in odbojkarje. Predstavnice nežnejšega spola bodo med 15. avgustom in 3. septembrom nastopile na prvenstvu, ki ga bodo gostile Belgija, Nemčija, Italija in Estonija, moške pa čaka boj za novo medaljo med 28. avgustom in 16. septembrom. S kar tremi srebrnimi medaljami se lahko pohvalijo slovenski odbojkarji, ki so bili v finalu leta 2015, 2019 in 2021.

Svetovna prvenstva bodo tudi v individualnih športih. Namiznoteniški igralec Darko Jorgić bo na delu konec maja v južnoafriškem Durbanu, plavalci julija v Fukuoki, jadralci avgusta v Haagu, atleti s Kristjanom Čehom prav tako avgusta v Budimpešti, veslači septembra v Beogradu, medtem ko bo evropsko prvenstvo za veslače na Bledu.

Nagrobna sveča
Sportal Odšli so za vedno. Nekateri mnogo prekmalu.

Pogačarmanija in Rogličmanija na kolesarskih cestah

Prav posebne pozornosti bodo deležni slovenski kolesarji na čelu s Tadejem Pogačarjem, Primožem Rogličem in Matejem Mohoričem, ki v zadnjih letih pišejo izjemne zgodbe v svojem športu. Zaradi njih bodo visoka pričakovanja na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu.

Tadej Pogačar bi rad tretjič v karieri osvojil Tour de France. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tadej Pogačar bi rad tretjič v karieri osvojil Tour de France. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

A bo napeto že prej. Sprva na spomladanskih klasikah, ki so mamljive za širšo kolesarsko javnost. Osemnajstega marca bo prvi spomenik Milano–Sanremo, ki ga je lani v velikem slogu in s spektakularnim ter vratolomnim spustom osvojil Mohorič, ki bo imel v 2023 enega od ciljev na kockasti klasiki Pariz–Roubaix (9. april).

Teden pred tem bo nov vrhunec Dirka po Flandriji, ki jo je Pogačar lani končal na četrtem mestu. Spomladanski spektakel s spomeniki se bo končal 23. aprila z dirko Liege–Bastogne–Liege, ki sta jo Pogačar in Roglič v preteklosti že osvojila. Zadnji spomenik bo nato šele 7. oktobra, na Dirki po Lombardiji pa si bo Pogi še tretjič zapored poskušal pokoriti vso konkurenco.

Cristiano Ronaldo
Sportal Tudi leta 2022 jih ni manjkalo

Rogla po rožnato, Pogi po rumeno majico. V Italiji lahko pričakujemo navijaško norišnico.

Če je pred kratkim še kazalo, da Giro ne bo deležen takšne pozornosti slovenske kolesarske javnosti, se je vse skupaj spremenilo konec decembra, ko so pri Jumbo-Vismi razkrili, da bo na italijanskih cestah kolesaril Roglič.

Rogliča bo maja zanimala rožnata majica. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rogliča bo maja zanimala rožnata majica. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pred tremi leti so mu zdravstvene težave in padci preprečili pohod do končne zmage, letos pa mu bo na tej poti pomagal novi moštveni kolega Jan Tratnik. Prav poseben dan bi lahko bil 27. maj, ko bo v neposredni bližini Slovenije na smučarsko središče Višarje kronometer. Dan pred velikim finalom lahko pričakujemo ogromen naval slovenskih navijačev v sosednjo Italijo, ki je bila v slovenskih barvah že leta 2019. Prava noriščnica se obeta pri naših zahodnih sosedih. 

Osrednji kolesarski spektakel sezone bo sledil med 1. in 23. julijem, kjer bo Tadej Pogačar poskušal vzeti rumeno majico nazaj in z njo še tretjič v karieri prikolesariti na Elizejske poljane. Priprave bo najbrž sklenil na dirki Po Sloveniji, ki je v koledarju tradicionalno uvrščena v sredini junija.

Ula Hafner
Sportal Poteze, ki presegajo rezultatske dosežke

Tim in Janja bosta poskušala spet razveseljevati

Slovenija bo stiskala pesti tudi za še enega slovenskega šampiona na dveh kolesih. Svetovni prvak Tim Gajser bo nadaljeval svoje poslanstvo v novi sezoni MXGP v motokrosu.

Tim Gajser je blestel v letu 2022, visoke cilje pa ima tudi v letu 2023. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tim Gajser je blestel v letu 2022, visoke cilje pa ima tudi v letu 2023. Foto: Grega Valančič/Sportida Našo šampionko Janjo Garnbret in preostale plezalce ter plezalke čakajo kar trije vrhunci v športnem plezanju. Med 21. junijem in 2. julijem bo evropsko prvenstvo v Krakovu, med 1. in 12. avgustom sledi svetovno prvenstvo v Bernu, slovenskim privržencem pa se bodo predstavili na tekmi svetovnega pokala v Kopru 1. in 2. septembra.

Janja Garnbret in Luka Potočar bosta tudi v letu 2023 poskušala plezati najhitreje. | Foto: Lena Drapella/IFSC Janja Garnbret in Luka Potočar bosta tudi v letu 2023 poskušala plezati najhitreje. Foto: Lena Drapella/IFSC Kot vselej bodo oči mednarodne javnosti uprte še v največje teniške, golfske (ob majorjih tudi Ryderjev pokal) in nogometne dogodke vključno s SP za ženske poleti, ter športe na dveh in štirih kolesih, kot sta motociklistični motoGP ter formulo ena. Med najbolj gledane v svetovnem merilu spadata tudi SP v kriketu (februar) in ragbiju (september, oktober).

Super bowl št. 57 bo letos od enodnevnih spektaklov na sporedu v noči na 13. februar, finale nogometne lige prvakov pa bo 10. junija v Istanbulu.

Slovenija navijači odbojka
Sportal Svet se ljubosumno sprašuje: Slovenija, kako je to mogoče?

Za mlajše športnike bo pri nas vrhunec olimpijski festival evropske mladine julija v Mariboru.

Naštevanje se bo tu končalo, čeprav bo dogodkov kar mrgolelo. Že zdaj pa si lahko slovenski ljubitelji in ljubitelji športa manejo roke in si v koledar zapišejo datume, ko bodo lahko v živo ali pa doma pred televizijskimi zasloni in na naši spletni strani stiskali pesti ter navijali za svoje ljubljence.

Slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022
Sportal Ni manjkalo drame, tekle so solze sreče in razočaranja

Športni dogodki v letu 2023

JANUAR:

1.-15. reli: 45. reli Dakar, Savdska Arabija
1. smučarski tek: novoletna turneja, moški in ženske, Val Müstair
1. smučarski skoki: novoletna turneja, moški, Garmisch-Partenkirchen
1. smučarski skoki: silvestrska turneja, ženske, Ljubno ob Savinji
1.-3. pikado: svetovno prvenstvo, London
2.-9. tenis: pokal United, Brisbane/Perth/Sydney
3.-4. smučarski tek: novoletna turneja, moški in ženske, Oberstdorf
4. alpsko smučanje: svetovni pokal, slalom, moški, Garmisch-Partenkirchen
4. smučarski skoki: novoletna turneja, moški, Innsbruck
4.-5. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva slaloma, ženske, Zagreb
5.-8. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Pokljuka
6.-8. hitrostno drsanje: evropsko prvenstvo, Hamar
6.-8. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški in ženske, Otepää
6.-8. smučarski tek: novoletna turneja, moški in ženske, Val di Fiemme
6. smučarski skoki: novoletna turneja, moški, Bischofschofen
7. hokej: konec rednega dela alpske lige
7.-8. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva veleslaloma, ženske, Kranjska Gora
7.-8. alpsko smučanje: svetovni pokal, veleslalom in slalom, moški, Adelboden
7.-8. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Sapporo
8. rokomet: liga prvakinj, 10. krog, Krim Mercator - Bietigheim
10. alpsko smučanje: svetovni pokal, slalom, ženske, Flachau
10. hokej: 1. tekma finala končnice DP
10.-11. deskanje: svetovni pokal, paralelni slalom in ekipna tekma, moški in ženske, Bad Gastein
11. košarka: evropski pokal, 10. krog, Bursaspor - Cedevita Olimpija
11. odbojka: liga prvakov, moški, 5. krog, ACH Volley - Perugia
11.-15. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Ruhpolding
11.-15. strelstvo: velika nagrada, Ruše
11.-24. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Rabat
11.-29. rokomet: svetovno prvenstvo za moške, Poljska/Švedska
12.-14. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, slopestyle, Font Romeu
13. hokej: 2. tekma finala končnice DP
13.-14. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Zao
13.-15. alpsko smučanje: svetovni pokal, superveleslalom, smuk in slalom, moški, Wengen
13.-29. hokej na travi: svetovno prvenstvo, moški, Indija
14. deskanje: svetovni pokal, paralelni veleslalom slalom, moški in ženske, Scuol
14. košarka: konec prvega dela 1. SKL za ženske
14. odbojka: konec 1. dela 1. DOL za ženske
14. odbojka: konec 1. dela 1. DOL za moške
14. rokomet: liga prvakinj, 11. krog, Ferencvaros - Krim Mercator
14.-15. alpsko smučanje: svetovni pokal, smuk in superveleslalom, ženske, St. Anton
14.-15. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški, Klingenthal
14.-15. sankanje: evropsko prvenstvo, Sigulda
14.-15. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Zakopane
15. hokej: morebitna 3. tekma finala končnice DP
16.-30. tenis: odprto prvenstvo Avstralije, Melbourne
17.-22. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po deželi tam spodaj
18. košarka: evropski pokal, 11. krog, Cedevita Olimpija - Cluj Napoca
18.-21. deskanje prostega sloga: svetovni pokal, snežni žleb in slopestyle, Laax
18.-22. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, slopestyle in snežni žleb, Laax
18.-29. šport invalidov: svetovno prvenstvo v paraalpskem smučanju, La Molina
19.-22. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Anterselva
19.-22. reli: svetovno prvenstvo, Monte Carlo
20.-22. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva smuka in slalom, moški, Kitzbühel
20.-22. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva superveleslaloma in smuk, ženske, Cortina
20.-22. skeleton in bob: evropsko prvenstvo, Altenberg
20.-22. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Idre Fjäll
20.-22. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Sapporo
21. odbojka: začetek 2. dela 1. DOL za ženske
21. odbojka: začetek 2. dela 1. DOL za moške
21.-22. deskanje: svetovni pokal, paralelni slalom in veleslalom, moški in ženske, Bansko
21.-22. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški, Chaux-Neuve
21.-22. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Livigno
22. rokomet: liga prvakinj, 12. krog, Krim Mercator - Banik Most
23.-29. sankanje: svetovno prvenstvo, Oberhof
23.-29. umetnostno drsanje: evropsko prvenstvo, Espoo
24. alpsko smučanje: svetovni pokal, slalom, moški, Schladming
24. alpsko smučanje: svetovni pokal, veleslalom, ženske, Kronplatz
25. košarka: evropski pokal, 12. krog, Joventut - Cedevita Olimpija
25. odbojka: liga prvakov, moški, 6. krog, Ziirat Bank Ankara - ACH Volley
25.-29. biatlon: evropsko prvenstvo, Lenzerheide
26.-27. deskanje: svetovni pokal, paralelni veleslalom, moški in ženske, Blue Mountain
26.-5. 3. skeleton in bob: svetovno prvenstvo, St. Moritz
27.-28. deskanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Cortina
27.-29. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški in ženske, Seefeld
27.-29. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Las Rousses
27.-7. 2. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem, Džakarta
28.-29. alpsko smučanje: svetovni pokal, smuk in superveleslalom, moški, Garmisch-Partenkirchen
28.-29. alpsko smučanje: svetovni pokal, veleslalom in slalom, ženske, Špindleruv Mlyn
28.-29. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Kulm
28.-29. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Hinterzarten
29. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Great Ocean Road Race

FEBRUAR:

1. košarka: evropski pokal, 13. krog, Cedevita Olimpija - Reyer Venezia
1.-4. deskanje prostega sloga: svetovni pokal, snežni žleb in slopestyle, Mammoth Mountain
1.-4. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, snežni žleb in slopestyle, Mammoth Mountain
1.-11. nogomet: klubsko svetovno prvenstvo, Maroko
3.-5. deskanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Mont-Sainte-Anne
3.-5. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Willingen
3.-5. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Willingen
3.-5. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Dobbiaco
3.-5. tenis: Davisov pokal, kvalifikacije za zaključni turnir
3.-5. tenis: Davisov pokal, kvalifikacije za I. svetovno skupino, Turčija - Slovenija
4. alpsko smučanje: svetovni pokal, slalom, moški, Chamonix
4. hokej: tekma zvezd lige NHL, Florida
4. rokomet: liga prvakinj, 13. krog, Vipers Kristiansand - Krim Mercator
4.-5. ciklokros: svetovno prvenstvo, Hoogerheide
4.-5. judo: grand slam, Pariz
4.-5. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški, Oberstdorf
6.-19. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, Courchevel/Meribel
6. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, alpska kombinacija, ženske, Courchevel/Meribel
7. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, alpska kombinacija, moški, Courchevel/Meribel
8.-12. dirkališčno kolesarstvo: evropsko prvenstvo, Grenchen
8.-19. biatlon: svetovno prvenstvo, Oberhof
8. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, superveleslalom, ženske, Courchevel/Meribel
8. košarka: evropski pokal, 14. krog, Promitheas - Cedevita Olimpija
9. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, superveleslalom, moški, Courchevel/Meribel
9. rokomet: liga prvakov, 11. krog, Nantes - Celje Pivovarna Laško
9.-11. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, snežni žleb, Secret Garden
9.-12. deskanje prostega sloga: svetovni pokal, snežni žleb in slopestyle, Calgary
9.-12. reli: svetovno prvenstvo, Švedska
10.-11. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Hinzenbach
11. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, smuk, ženske, Courchevel/Meribel
11. nogomet: začetek spomladanskega dela Prve lige Telemach 2022/23
11. rokomet: zadnji krog 1. dela slovenske ženske lige
11.-12. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški in ženske, Schonach
11.-12. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Lake Placid
11.-29. rokomet: svetovno prvenstvo, moški, Poljska/Švedska
12. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, smuk, moški, Courchevel/Meribel
12. rokomet: liga prvakinj, 14. krog, Krim Mercator - Bukarešta
12. rokomet: svetovno prvenstvo, moški, skupina B, 1. krog, Savdska Arabija - Slovenija
13. ameriški nogomet: finale lige NFL, 57. superbowl, Glendale
13. košarka: konec prvega dela lige Nova KBM
14. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, ekipna paralelna tekma, Courchevel/Meribel
14. rokomet: svetovno prvenstvo, moški, skupina B, 2. krog, Poljska - Slovenija
14.-15. nogomet: prve tekme osmine finala lige prvakov
15. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, paralelna tekma, moški, Courchevel/Meribel
15. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, paralelna tekma, ženske, Courchevel/Meribel
15. rokomet: liga prvakov, 12. krog, Celje Pivovarna Laško - Barcelona
15.-17. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Reiteralm
16. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, veleslalom, ženske, Courchevel/Meribel
16. nogomet: prve tekme 1/16 finala evropske lige
16. nogomet: prve tekme 1/16 finala konferenčne lige
16. rokomet: svetovno prvenstvo, moški, skupina B, 2. krog, Slovenija - Francija
16.-18. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, slopestyle, Tignes
17. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, veleslalom, moški, Courchevel/Meribel
17.-18. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Rasnov
17.-19. judo: grand slam, Tel Aviv
17.-19. košarka: zaključni turnir pokala Spar, Maribor
17.-28. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem, Kairo
18. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, slalom, ženske, Courchevel/Meribel
18. atletika: svetovno prvenstvo v krosu, Bathurst
18. hokej: finale lige prvakov
18. rokomet: svetovno prvenstvo, moški, začetek glavnega dela tekmovanja
18.-19. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Rasnov
19. alpsko smučanje: svetovno prvenstvo, slalom, moški, Courchevel/Meribel
19. košarka: tekma All-Star v ligi NBA, Salt Lake City
19.-05.03. deskanje: svetovno prvenstvo, Bakuriani
19. deskanje: svetovno prvenstvo, paralelni veleslalom, moški in ženske, Bakuriani
20.-26. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Združenih arabskih emiratih
21. deskanje: svetovno prvenstvo, paralelni slalom, moški in ženske, Bakuriani
21.-22. nogomet: prve tekme osmine finala lige prvakov
21.-05.03. nordijske discipline: svetovno prvenstvo, Planica
21. nordijske discipline: svetovno prvenstvo, slovesno odprtje, Planica
22. rokomet: liga prvakov, 13. krog, Kiel - Celje Pivovarna Laško
23. nogomet: povratne tekme 1/16 finala evropske lige
23. nogomet: povratne tekme 1/16 finala konferenčne lige
23. smučarski skoki: svetovno prvenstvo, posamična tekma, ženske, Planica
23. smučarski tek: svetovno prvenstvo, sprint, moški in ženske, Planica
23.-25. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, slopestyle, Silvaplana
23.-26. gimnastika: svetovni pokal v športni gimnastiki, Cottbus
24. košarka: kvalifikacije za SP 2023, 2. del, 5. krog, Estonija - Slovenija
24. nogomet: žreb osmine finala evropske lige in konferenčne lige, Nyon
24. nordijska kombinacija: svetovno prvenstvo, posamična tekma, ženske, Planica
24. smučarski tek: svetovno prvenstvo, skiatlon, moški, Planica
25. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Omloop Het Nieuwsblad
25. nordijska kombinacija: svetovno prvenstvo, posamična tekma, moški, Planica
25. rokomet: svetovno prvenstvo, moški, začetek izločilnih bojev
25. smučarski skoki: svetovno prvenstvo, posamična tekma, moški, Planica
25. smučarski skoki: svetovno prvenstvo, ekipna tekma, ženske, Planica
25. smučarski tek: svetovno prvenstvo, skiatlon, ženske, Planica
25.-26. alpsko smučanje: svetovni pokal, veleslalom in slalom, moški, Palisades Tahoe
25.-26. alpsko smučanje: svetovni pokal, smuk in superveleslalom, ženske, Crans Montana
26. hokej: konec rednega dela lige ICEHL
26. nordijska kombinacija: svetovno prvenstvo, mešana ekipna tekma, Planica
26. smučarski skoki: svetovno prvenstvo, mešana ekipna tekma, Planica
26. smučarski tek: svetovno prvenstvo, ekipni sprint, moški in ženske, Planica
27. deskanje: svetovno prvenstvo, slopestyle, moški in ženske, Bakuriani
27. košarka: kvalifikacije za SP 2023, 2. del, 5. krog, Slovenija - Izrael
28. smučarski tek: svetovno prvenstvo, 10 km prosti slog, ženske, Planica
29. rokomet: svetovno prvenstvo, moški, finale

MAREC:

1. nordijska kombinacija: svetovno prvenstvo, ekipna tekma, moški, Planica
1. rokomet: liga prvakov, 14. krog, Celje Pivovarna Laško - Aalborg
1. smučarski skoki: svetovno prvenstvo, posamična tekma, ženske, Planica
1. smučarski tek: svetovno prvenstvo, 15 km prosti slog, moški, Planica
1.-4. gimnastika: svetovni pokal v športni gimnastiki, Doha
2. smučarski tek: svetovno prvenstvo, štafeta 4x5 km, ženske, Planica
2.-5. atletika: dvoransko evropsko prvenstvo, Istanbul
2.-5. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Nove Mesto
2.-5. hitrostno drsanje: svetovno prvenstvo, Heerenveen
3. deskanje: svetovno prvenstvo, snežni žleb, moški in ženske, Bakuriani
3. deskanje: svetovno prvenstvo, kros, moški in ženske, Bakuriani
3. futsal: kvalifikacije za SP, glavni del, 3. krog, Črna gora - Slovenija
3. smučarski skoki: svetovno prvenstvo, posamična tekma, moški Planica
3. smučarski tek: svetovno prvenstvo, štafeta 4x10 km, moški, Planica
3.-5. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva smuka in superveleslalom, moški, Aspen
3.-5. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva smuka in superveleslalom, ženske, Kvitfjel
3.-5. judo: grand slam, Taškent
3.-5. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Oberwiesenthal
4. deskanje: svetovno prvenstvo, mešani ekipni kros, Bakuriani
4. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Strade Bianche
4. nordijska kombinacija: svetovno prvenstvo, posamična tekma, moški, Planica
4. odbojka: konec 2. dela 1. DOL za moške
4. odbojka: konec 2. dela 1. DOL za ženske
4. smučarski skoki: svetovno prvenstvo, ekipna tekma, moški, Planica
4. smučarski tek: svetovno prvenstvo, 30 km klasika, ženske, Planica
4.-15. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Doha
5. deskanje: svetovno prvenstvo, akrobatski skoki, moški in ženske, Bakuriani
5. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Bahrajna
5. nogomet: začetek spomladanskega dela 2. SNL 2022/23
5. smučarski tek: svetovno prvenstvo, 50 km klasika, moški, Planica
5.-12. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Pariz - Nica
5.-15. strelstvo: evropsko prvenstvo na 10 m, Tallinn
6.-12. kolesarstvo: svetovna serija, dirka od Tirenskega do Jadranskega morja
7.-08. deskanje: svetovni pokal, paralelni slalom in veleslalom, moški in ženske, Livigno
7.-08. nogomet: povratne tekme osmine finala lige prvakov
8. futsal: kvalifikacije za SP, glavni del, 4. krog, Slovenija - Kazahstan
8. košarka: evropski pokal, 15. krog, Cedevita Olimpija - Lietkabelis
8. nogomet: osmina finala pokala Pivovarna Union 2022/23
8.-11. rokomet: kvalifikacije za moško EP 2024
8. rokomet: kvalifikacije za moško EP 2024, skupina 7, 3. krog, Črna gora - Slovenija
9. nogomet: prve tekme osmine finala evropske lige
9. nogomet: prve tekme osmine finala konferenčne lige
9.-12. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Östersund
9.-12. gimnastika: svetovni pokal v športni gimnastiki, Baku
9.-12. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški in ženske, Holmenkollen
10.-11. alpsko smučanje: svetovni pokal, veleslalom in slalom, ženske, Are
10.-12. deskanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Sierra Nevada
10.-12. deskanje prostega sloga: svetovni pokal, snežni žleb, Secret Garden
10.-12. hitrostno drsanje: SP kratke proge, Seul
10.-12. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Veysonnaz
11. nogomet: nadaljevanje sezone v 1. SŽNL 2022/23
11. odbojka: finale pokala Slovenije, moški in ženske
11. rokomet: kvalifikacije za moško EP 2024, skupina 7, 4. krog, Slovenija - Črna gora
11.-12. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva veleslaloma, moški, Kranjska Gora
11.-12. deskanje: svetovni pokal, paralelni slalom in ekipna tekma, moški in ženske, Piancavallo
11.-12. smučarski skoki: norveška turneja, moški, Holmenkollen
11.-12. smučarski skoki: norveška turneja, ženske, Holmenkollen
11.-12. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Holmenkollen
12. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Patagonije-Argentine
13. smučarski skoki: norveška turneja, ženske, Lillehammer
14. smučarski skoki: norveška turneja, moški, Lillehammer
14. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Drammen
14.-15. nogomet: povratne tekme osmine finala lige prvakov
15. deskanje: svetovni pokal, paralelni veleslalom, moški in ženske, Rogla
15. košarka: evropski pokal, 16. krog, ratiopharm Ulm - Cedevita Olimpija
15. odbojka: začetek končnice 1. DOL za moške
15. odbojka: začetek končnice 1. DOL za ženske
15. smučarski skoki: norveška turneja, ženske, Lillehammer
15.-16. deskanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Veysonnaz
15.-18. gimnastika: svetovni pokal v športni gimnastiki, Kairo
15.-19. alpsko smučanje: svetovni pokal, zaključek sezone, moški in ženske, Soldeu
16. nogomet: kongres Fife s predsedniškimi volitvami, Kigali
16. nogomet: povratne tekme osmine finala evropske lige
16. nogomet: povratne tekme osmine finala konferenčne lige
16. smučarski skoki: norveška turneja, moški, Lillehammer
16.-18. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Craigleith
16.-19. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Holmenkollen
16.-19. futsal: evropsko prvenstvo, ženske, Debrecen
16.-19. reli: svetovno prvenstvo, Mehika
17. nogomet: žreb četrtfinala in polfinala lige prvakov, evropske lige in konferenčne lige, Nyon
17.-19. gimnastika: svetovni pokal v ritmični gimnastiki, Atene
17.-19. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Falun
18. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Milano - Sanremo
18. rokomet: liga prvakinj, prve tekme za uvrstitev v četrtfinale
18.-19. deskanje: svetovni pokal, paralelni slalom in ekipna tekma, moški in ženske, Berchtesgaden
18.-19. smučarski skoki: norveška turneja, moški, Vikersund
18.-28. curling: SP za ženske, Sandviken
19. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Savdske Arabije
19. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Slovenske Istre
19. smučarski skoki: tekmovanje Fis v poletih, ženske, Vikersund
20.-26. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Kataloniji
20.-26. umetnostno drsanje: svetovno prvenstvo, Saitama
20.-31. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem, Bhopal
21. košarka: evropski pokal, 17. krog, Brescia - Cedevita Olimpija
21. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Tallinn
21.-22. nogomet: prve četrtfinalne tekme v ligi prvakinj
22. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Brugge-De Panne
22. rokomet: liga prvakov, prve tekme za uvrstitev v četrtfinale
22.-26. karate: evropsko prvenstvo, Guadalajara
23. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Goriške in Vipavske doline
23. nogomet: začetek kvalifikacij za Euro 2024
23.-25. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 1. krog
23. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 1. krog: Kazahstan - Slovenija
24. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Saxo Bank
24. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Lahti
24.-26. deskanje prostega sloga: svetovni pokal, slopestyle, Silvaplana
24.-26. judo: grand slam, Tbilisi
24.-26. gimnastika: svetovni pokal v ritmični gimnastiki, Pesaro
24.-26. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Lahti
25. rokomet: liga prvakinj, povratne tekme za uvrstitev v četrtfinale
25.-26. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Lahti
25.-27. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški in ženske, Lahti
25.-6. 4. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Larnaka
26. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Gent - Wevelgem
26. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Adrie Mobil
26. veslanje: dirka Cambridge - Oxford, London
26.-28. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 2. krog
26. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 2. krog: Slovenija - San Marino
26. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Portugalske
26. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, še brez prizorišča
28. košarka: evropski pokal, 18 krog, Cedevita Olimpija - Bourg
28.-29. košarka: konec rednega dela evropskega pokala
29. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Dwaars door Vlaanderen
29. rokomet: liga prvakov, povratne tekme za uvrstitev v četrtfinale
29.-30. nogomet: povratne četrtfinalne tekme v ligi prvakinj
31.-2. 4. judo: grand slam, Antalya
31.-2. 4. gimnastika: svetovni pokal v ritmični gimnastiki, Sofija
31.-2. 4. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Planica

APRIL:

1.-9. curling: SP za moške, Ottawa
2. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Avstralije
2. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Flandriji
2. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Argentine
3.-8. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Baskiji
4.-8. konjeništvo: svetovno prvenstvo v dresuri in preskakovanju ovir, Omaha
5. nogomet: kongres Uefe s predsedniškimi volitvami, Lizbona
6.-9. golf: masters, moški, Augusta
9. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Pariz-Roubaix
9. košarka: konec rednega dela sezone v ligi NBA
9. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, še brez prizorišča
10.-19. futsal: kvalifikacije za SP, dodatne kvalifikacije
11.-12. nogomet: prve tekme četrtfinala lige prvakov
11.-14. košarka: končnica, play-in turnir v ligi NBA
11.-16. gimnastika: evropsko prvenstvo v športni gimnastiki, Antalya
11.-22. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem, Lima
12.-13. košarka: začetek končnice evropskega pokala
13. hokej: konec rednega dela sezone v ligi NHL
13. nogomet: prve tekme četrtfinala evropske lige
13. nogomet: prve tekme četrtfinala konferenčne lige
14. košarka: konec rednega dela evrolige
14.-15. tenis: pokal BJK, kvalifikacije za zaključni turnir, Slovenija - Romunija
14.-16. gimnastika: svetovni pokal v ritmični gimnastiki, Taškent
15. košarka: začetek končnice v ligi NBA
15. odbojka: začetek finala 1. DOL za moške
15. odbojka: začetek finala 1. DOL za ženske
15.-16. motociklizem: vzdržljivostna dirka 24 ur Le Mansa
15.-01.05. snooker: svetovno prvenstvo, Sheffield
16. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Kitajske
16. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Amstel Gold
16. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Amerik
16. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Trentina
16.-17. gimnastika: mednarodni turnir MTM Narodni dom v ritmični gimnastiki, Ljubljana
17. hokej: začetek končnice v ligi NHL
17. hokej: svetovno prvenstvo divizije 1 skupine B, ženske, Slovenija - Poljska
17. košarka: konec rednega dela lige Aba
17.-23. hokej: svetovno prvenstvo divizije 1 skupine B, ženske, Suwon
17.-23. rokoborba: evropsko prvenstvo, Zagreb
18. hokej: svetovno prvenstvo divizije 1 skupine B, ženske, Kazahstan - Slovenija
18.-19. nogomet: povratne tekme četrtfinala lige prvakov
19. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Valonska puščica
19. odbojka: 2. tekma finala 1. DOL za moške
19. odbojka: 2. tekma finala 1. DOL za ženske
20. hokej: svetovno prvenstvo divizije 1 skupine B, ženske, Slovenija - Južna Koreja
20. nogomet: povratne tekme četrtfinala evropske lige
20. nogomet: povratne tekme četrtfinala konferenčne lige
20.-23. golf: prvenstvo Chevron, ženske, Teksas
20.-23. reli: svetovno prvenstvo, Hrvaška
21.-23. gimnastika: svetovni pokal v ritmični gimnastiki, Baku
21.-23. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, Hachioji
22. hokej: svetovno prvenstvo divizije 1 skupine B, ženske, Italija - Slovenija
22. odbojka: 3. tekma finala 1. DOL za moške
22. odbojka: 3. tekma finala 1. DOL za ženske
22.-23. nogomet: prve polfinalne tekme v ligi prvakinj
23. hokej: svetovno prvenstvo divizije 1 skupine B, ženske, Velika Britanija - Slovenija
23. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Liege - Bastogne - Liege
25.-30. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Romandiji
25.-06.05. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Kairo
26. odbojka: morebitna 4. tekma finala 1. DOL za moške
26. odbojka: morebitna 4. tekma finala 1. DOL za ženske
26.-30. rokomet: kvalifikacije za moško EP 2024
26. rokomet: kvalifikacije za moško EP 2024, skupina 7, 5. krog, BiH - Slovenija
27. košarka: žreb skupinskega dela svetovnega prvenstva, Manila
27. atletika: diamantna liga, Shenzhen
28.-29. hokej: nabor lige NHL
28.-30. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, hitrost, Seul
29. odbojka: morebitna 5. tekma finala 1. DOL za moške
29. odbojka: morebitna 5. tekma finala 1. DOL za ženske
29. rokomet: liga prvakinj, prve tekme četrtfinala
29. speedway: SP, velika nagrada Hrvaške
29.-30. nogomet: povratne polfinalne tekme v ligi prvakinj
30. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Azerbajdžana
30. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Španije
30. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Portugalske
30. rokomet: kvalifikacije za moško EP 2024, skupina 7, 6. krog, Slovenija - Kosovo
dviganje uteži: evropsko prvenstvo, Erevan

MAJ:

1. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Eschborn-Frankfurt
1.-14. boks: svetovno prvenstvo, Taškent
3. košarka: finale evropskega pokala
4.-15. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem, Baku
5.-7. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v krosu, Valkenburg
5.-7. veslanje: svetovni pokal, Zagreb
6. atletika: diamantna liga, Šanghaj
6. rokomet: liga prvakinj, povratne tekme četrtfinala
6.-7. športno plezanje: svetovni pokal, hitrost, Indonezija
6.-28. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Italiji
7. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Miamija
7.-14. judo: svetovno prvenstvo, Doha
7. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Španije
9.-10. nogomet: prve tekme polfinala lige prvakov
10. rokomet: liga prvakov, prve tekme četrtfinala
11. nogomet: prve tekme polfinala evropske lige
11. nogomet: prve tekme polfinala konferenčne lige
11.-14. kajak kanu: svetovni pokal, sprint na mirnih vodah, Szeged
11.-14. reli: svetovno prvenstvo, Portugalska
12.-14. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v krosu, Valkenburg
12.-28. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, Finska/Latvija
13. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, skupina B, Švica - Slovenija
13. speedway: SP, velika nagrada Poljske, Varšava
14. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, skupina B, Slovenija - Kanada
14. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Francije
16. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, skupina B, Slovenija - Norveška
16.-17. nogomet: povratne tekme polfinala lige prvakov
17. rokomet: liga prvakov, povratne tekme četrtfinala
17.-21. gimnastika: evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki, Baku
18. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, skupina B, Češka - Slovenija
18. nogomet: povratne tekme polfinala evropske lige
18. nogomet: povratne tekme polfinala konferenčne lige
18.-21. golf: prvenstvo PGA, moški, Rochester
19. atletika: diamantna liga, Doha
19. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, skupina B, Latvija - Slovenija
19.-21. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, hitrost, Salt Lake City
20. atletika: maraton Treh src, Radenci
20. nogomet: zadnji krog Prve lige Telemach 2022/23
20. nogomet: zadnji krog 2. SNL 2022/23
20.-28. namizni tenis: svetovno prvenstvo, Durban
20.-31. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Almaty
21. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Emilije Romanje
21. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, skupina B, Slovenija - Slovaška
21. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Gorenjske
21. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Francije
22. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, skupina B, Kazahstan - Slovenija
25. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, četrtfinale
25.-28. veslanje: evropsko prvenstvo, Bled
26.-28. kajak kanu: svetovni pokal, sprint na mirnih vodah, Poznanj
26.-04.06.taekwondo: svetovno prvenstvo, Baku
27. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, polfinale
27. nogomet: zadnji krog nemške lige v sezoni 2022/23
27. rokomet: zadnji krog 1. lige NLB, moški
28. atletika: diamantna liga, Rabat
28. avtomobilizem: 106. dirka 500 milj Indianapolisa
28. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Monaka
28. hokej: svetovno prvenstvo elitne divizije, finale
28. nogomet: zadnji krog angleške lige v sezoni 2022/23
29.-12. 6 tenis: odprto prvenstvo Francije, Pariz
30.-2. 7. odbojka: liga narodov, ženske
31. nogomet: finale evropske lige, Budimpešta
košarka: evroliga, zaključni turnir četverice, Kaunas
nogomet: finale slovenskega pokala Pivovarna Union, moški
nogomet: finale slovenskega pokala, ženske
šport invalidov: paranamizni tenis, Slovenia open, Laško

JUNIJ:

1. košarka: začetek finala lige NBA
1.-4. reli: svetovno prvenstvo, Sardinija
1.-12. strelstvo: svetovni pokal z zračnim, malokalibrskim orožjem in trapu, Suhl
2. atletika: diamantna liga, Rim
2.-04. kajak kanu: svetovni pokal, slalom na divjih vodah, Augsburg
2.-04. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, Praga
3. nogomet: finale lige prvakinj, Eindhoven
3. rokomet: liga prvakinj, zaključni turnir, polfinale
3. speedway: SP, velika nagrada Češke
4. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Španije
4. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Latvije
4. nogomet: zadnji krog francoske lige v sezoni 2022/23
4. nogomet: zadnji krog italijanske lige v sezoni 2022/23
4. nogomet: zadnji krog španske lige v sezoni 2022/23
4. rokomet: liga prvakinj, zaključni turnir, finale
4.-11. kolesarstvo: svetovna serija, kriterij Dauphine
6.-11. odbojka: liga narodov, moški, 1. turnir, Nagoya
6.-11. odbojka: liga narodov, moški, 1. turnir, Ottawa
7. nogomet: finale konferenčne lige, Praga
8. hokej: finale lige NHL
9. atletika: diamantna liga, Pariz
9.-11. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v spustu, Lenzerheide
9.-11. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v krosu, Lenzerheide
9.-11. kajak kanu: svetovni pokal, slalom na divjih vodah, Praga
9.-11. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, Brixen
10. nogomet: finale lige prvakov, Istanbul
10. speedway: SP, velika nagrada Nemčije
10.-11. avtomobilizem: vzdržljivostna dirka 24 ur Le Mansa
10.-11. kolesarstvo: maraton Franja, Ljubljana
10.-25. šport invalidov: svetovno prvenstvo gluhih v košarki, Heraklion
11. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Italije
11. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Nemčije
11.-18. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Švici
12.-26. šport invalidov: poletna specialna olimpijada, Berlin
14.-18. kolesarstvo: serija 2.Pro, dirka po Sloveniji
14.-18. nogomet: liga narodov, zaključni turnir, moški, Nizozemska
14.-18. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, težavnost, Innsbruck
15. atletika: diamantna liga, Oslo
15.-18. golf: odprto prvenstvo ZDA, moški, Los Angeles
15.-25. košarka: evropsko prvenstvo za ženske, Slovenija/Izrael
16.-17. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 3. krog
16.-18. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v spustu, Leogang
16.-18. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v krosu, Leogang
16.-18. kajak kanu: svetovni pokal, slalom na divjih vodah, Tacen
16.-18. veslanje: svetovni pokal, Varese
16. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 3. krog: Finska - Slovenija
17. rokomet: liga prvakov, zaključni turnir, polfinale
18. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Kanade
18. hokej: morebitna 7. tekma finala lige NHL
18. košarka: morebitna 7. tekma finala lige NBA
18. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Nemčije
18. rokomet: liga prvakov, zaključni turnir, finale
18.-19. gimnastika: Šalamunov memorial v športni gimnastiki, Maribor
19.-20. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 4. krog
19. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 4. krog: Slovenija - Danska
20. atletika: ekipno evropsko prvenstvo, Chorzow
20.-25. odbojka: liga narodov, moški, 2. turnir, Rotterdam
20.-25. odbojka: liga narodov, moški, 2. turnir, Orleans
21.-02.07. šport: evropske igre, Krakov
21.-02.07. boks: evropsko prvenstvo, Krakov
21.-02.07. strelstvo: evropsko prvenstvo z zračnim in malokalibrskim orožjem, Krakov
21.-02.07. športno plezanje: evropsko prvenstvo, Krakov
21.-02.07. taekwondo: evropsko prvenstvo, Krakov
21.-08.07. nogomet: evropsko prvenstvo do 21 let, Romunija/Gruzija
22.-25. golf: prvenstvo KPMG, ženske, Springfield
22.-25. reli: svetovno prvenstvo, Kenija
23.-25. judo: grand slam, Ulan Bator
23.-25. kolesarstvo: državno prvenstvo, še ni prizorišča
23.-2. 7. namizni tenis: evropsko prvenstvo, Krakov
24. speedway: SP, velika nagrada Poljske, Gorzow
25. gorsko kolesarstvo: evropsko prvenstvo v krosu
25. košarka: evropsko prvenstvo za ženske, finale
25. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Assena
25. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Sumbawe (Indonezija)
27. nogomet: začetek kvalifikacij za ligo prvakov
28.- 2. 7. kajak kanu: evropsko prvenstvo, slalom na divjih vodah, Krakov
30. atletika: diamantna liga, Lozana
30.-2. 7. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v spustu, Val di Sole
30.-2. 7. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v krosu, Val di Sole
30.-2. 7. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, hitrost, Villars

JULIJ:

1. judo: ekipno evropsko prvenstvo, Krakov
1.-23. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Franciji
2. atletika: diamantna liga, Stockholm
2. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Avstrije
2. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Lomboka (Indonezija)
2. triatlon: evropsko prvenstvo, Hamburg
3.-16. tenis: Wimbledon, London
4.-9. odbojka: liga narodov, moški, 3. turnir, Anaheim
4.-9. odbojka: liga narodov, moški, 3. turnir, Pasay City
6.-9. golf: odprto prvenstvo ZDA, ženske, Pebble Beach
6.-17. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Lonato
7.-9. kolesarstvo: evropsko prvenstvo v disciplinah BMX, Besancon
7.-9. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, hitrost, Chamonix
7.-9. veslanje: svetovni pokal, Luzern
8.-17. šport invalidov: svetovno prvenstvo v paraatletiki, Pariz
9. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Velike Britanije
9. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Kazahstana
14.-15. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, Briancon
14.-30. plavanje: svetovno prvenstvo, Fukuoka
14.-30. vaterpolo: svetovno prvenstvo, moški in ženske, Fukuoka
15. speedway: SP, velika nagrada Švedske
16. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Češke
19.-23. odbojka: liga narodov, moški, zaključni turnir, še ni prizorišča
20.-20.08. nogomet: svetovno prvenstvo, ženske, Avstralija/Nova Zelandija
20.-03.08. nogomet: svetovno prvenstvo, ženske, skupinski del
20.-23. golf: odprto prvenstvo Velike Britanije, moški, Liverpool
20.-23. golf: prvenstvo Evian, ženske, Evian-les-Bains
20.-23. reli: svetovno prvenstvo, Estonija
21. atletika: diamantna liga, Monako
22.-30. sabljanje: svetovno prvenstvo, Milano
23. atletika: diamantna liga, London
23. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Madžarske
23. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Kranja
23. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Flandrije
23.-29. šport mladih: olimpijski festival evropske mladine, Maribor
25.-6. 8. strelstvo: evropsko prvenstvo v trapu Leobersdorf
28.-8. 8. šport mladih: univerzijada, Chengdu
29. kolesarstvo: svetovna serija, klasika San Sebastian
29.-4. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Poljski
30. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Belgije
nogomet: začetek jesenskega dela Prve lige Telemach

AVGUST:

1.-12. športno plezanje: svetovno prvenstvo, Bern
3.-6. reli: svetovno prvenstvo, Grčija
3.-6. golf: odprto prvenstvo Velike Britanije AIG, ženske, Tadworth
3.-9. kolesarstvo: svetovno prvenstvo v dirkališčnem kolesarstvu
3.-13. šport invalidov: svetovno prvenstvo v parakolesarstvu, Glasgow
4.-5. gorsko kolesarstvo: svetovno prvenstvo v spustu
5. nogomet: svetovno prvenstvo, ženske, začetek izločilnih bojev
5.-13. kolesarstvo: svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu
5.-13. kolesarstvo: svetovno prvenstvo v disciplinah BMX
6. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Velike Britanije
6. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Finske
9.-12. gorsko kolesarstvo: svetovno prvenstvo v krosu
10. nogomet: začetek kvalifikacij za evropsko in konferenčno ligo
12. nogomet: začetek angleške lige v sezoni 2023/24
12. nogomet: začetek francoske lige v sezoni 2023/24
12. nogomet: začetek španske lige v sezoni 2023/24
12. speedway: SP, velika nagrada Latvije
13. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Švedske
14.-3. 9. strelstvo: svetovno prvenstvo z zračnim, malokalibrskim orožjem in trapu, Baku
15.-3. 9. odbojka: evropsko prvenstvo za ženske, Belgija/Nemčija/Italija/Estonija
16. nogomet: evropski superpokal, še ni prizorišča
18. nogomet: začetek nemške lige v sezoni 2023/24
18.-27. hokej na travi: evropsko prvenstvo, moški in ženske, Mönchengladbach
19.-27. atletika: svetovno prvenstvo, Budimpešta
20. kolesarstvo: svetovna serija, klasika Hamburg
20. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Avstrije
20. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Nizozemske
20. nogomet: svetovno prvenstvo, ženske, finale
20. nogomet: začetek italijanske lige v sezoni 2023/24
23.-27. kajak kanu: svetovno prvenstvo, sprint na mirnih vodah, Duisburg
23.-27. gimnastika: svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki, Valencia
23.-29. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Beneluksu
24.-27. biatlon: poletno svetovno prvenstvo, Brezno-Osrblie
25.-27. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v spustu, Vallnord Pal Arinsal
25.-27. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v krosu, Vallnord Pal Arinsal
25.-10. 9. košarka: svetovno prvenstvo, moški Indonezija/Japonska/Filipini
26.-17. 9. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Španiji
27. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Nizozemske
28.-10. 9. tenis: odprto prvenstvo ZDA, New York
28.-16. 9. odbojka: evropsko prvenstvo za moške, Italija/Bolgarija/Severna Makedonija/Izrael
29.-30. judo: testno tekmovanje pred OI v Parizu, Pariz
30.-1. 9. kajak kanu: svetovni pokal, sprint na mirnih vodah, Pariz
31. atletika: diamantna liga, Zürich
šport invalidov: evropsko prvenstvo v parastrelstvu, Rotterdam

SEPTEMBER:

1.-2. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, Koper
1.-3. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v spustu, Loudenvielle
1.-3. kajak kanu: svetovni pokal, slalom na divjih vodah, Seu d'Urgell
2. speedway: SP, velika nagrada Velike Britanije
3. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Italije
3. kolesarstvo: svetovna serija, klasika po Bretaniji
3. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Katalonije
3. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Turčije
3.-10. veslanje: svetovno prvenstvo, Beograd
7.-9. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 5. krog
7. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 5. krog: Slovenija - Severna Irska
8. atletika: diamantna liga, Bruselj
8. kolesarstvo: svetovna serija, velika nagrada Quebeca
8.-19. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem, Rio de Janeiro
8.-28.10. ragbi: svetovno prvenstvo, Francija
10. kolesarstvo: svetovna serija, velika nagrada Montreala
10. košarka: svetovno prvenstvo, moški, finale
10. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada San Marina in Riminija
10. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 6. krog: San Marino - Slovenija
10.-12. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 6. krog
10.-17. namizni tenis: ekipno evropsko prvenstvo, Malmö
11.-17. tenis: turnir WTA, Portorož
11.-17. tenis: Davisov pokal, zaključni turnir, skupinski del, Malaga
15.-17. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v spustu, še ni prizorišča
15.-17. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v krosu, še ni prizorišča
16. speedway: SP, velika nagrada Danske
16.-17. atletika: diamantna liga, Eugene
16.-24. rokoborba: svetovno prvenstvo, Beograd
17. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Singapurja
17. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Vietnama
19.-20. nogomet: začetek skupinskega dela lige prvakov, sezona 2023/24
19.-24. kajak kanu: svetovno prvenstvo, slalom na divjih vodah, Lee Valley
20.-24. kolesarstvo: evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu, Drenthe
21. nogomet: začetek skupinskega dela evropske lige, sezona 2023/24
21. nogomet: začetek skupinskega dela konferenčne lige, sezona 2023/24
22.-24. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, hitrost, Wujiang
22.-24. tenis: Laverjev pokal, Vancouver
23. praznik: dan slovenskega športa
24. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Japonske
24. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Bharata
28.-1. 10. reli: svetovno prvenstvo, Čile
29.-1. 10. golf Ryderjev pokal, Rim
29.-1. 10. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v spustu, Snowshoe
29.-1. 10. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v krosu, Snowshoe
30. speedway: SP, velika nagrada Poljske, Torun
30.-8. 10. gimnastika: svetovno prvenstvo v športni gimnastiki, Antwerpen

OKTOBER:

1. atletika: svetovno prvenstvo v polmaratonu, Riga
1. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Japonske
1. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN še brez prizorišča
1. dviganje uteži: svetovno prvenstvo, Rijad
5.-8. kajak kanu: svetovni pokal, slalom na divjih vodah, Vaires-sur-Marie
6.-8. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v spustu, Mont-Sainte-Anne
6.-8. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal v krosu, Mont-Sainte-Anne
6.-15. odbojka na mivki: svetovno prvenstvo, Tlaxcala
7. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Lombardiji
8. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Katarja
12.-14. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 7. krog
12.-14. triatlon: Ironman, Kailua-Kona
12.-17. kolesarstvo: svetovna serija, dirka okoli jezera Quangxi
14. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 7. krog: Slovenija - Finska
15. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Indonezije
15. motokros: svetovno prvenstvo MXGP, VN Velike Britanije
15.-17. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 8. krog
17. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 8. krog: Severna Irska - Slovenija
22. atletika: 27. ljubljanski maraton
22. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada ZDA
22. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Avstralije
22. motokros: pokal narodov, Francija
24.-29. karate: svetovno prvenstvo, Budimpešta
26.-29. pikado: evropsko prvenstvo, Dortmund
26.-29. reli: svetovno prvenstvo, Srednja Evropa
29. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Mehike
29. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Tajske
29.-5. 11. tenis: zaključni turnir WTA, Shenzhen

NOVEMBER:

3.-5. judo: evropsko prvenstvo, Montpellier
5. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Sao Paula
6.-12. tenis: pokal BJK, zaključni turnir
10.-12. judo: grand slam, Abu Dabi
12. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Malezije
12.-19. tenis: zaključni turnir ATP, Torino
16.-19. reli: svetovno prvenstvo, Japonska
16.-18. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 9. krog
17. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 9. krog: Danska - Slovenija
18. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Las Vegasa
19. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Katarja
19.-21. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, 10. krog
20. nogomet: kvalifikacije za Euro 2024, skupina H, 10. krog: Slovenija - Kazahstan
22.-26. tenis: Davisov pokal, zaključni turnir, izločilni boji, Malaga
26. formula 1: svetovno prvenstvo, velika nagrada Abu Dabija
26. motociklizem: svetovno prvenstvo, velika nagrada Valencie
26.-3. 12. biatlon: svetovni pokal, Oestrersund
30.-17. 12. rokomet: svetovno prvenstvo, ženske, Danska/Norveška/Švedska

DECEMBER:

2. nogomet: žreb skupinskega dela evropskega prvenstva v Nemčiji
2.-3. judo: grand slam, Tokio
5.-10. plavanje: SP v kratkih bazenih, Bukarešta
5.-10. biatlon: svetovni pokal, Hochfilzen
12.-13. nogomet: konec skupinskega dela lige prvakov, sezona 2023/24
12.-17. biatlon: svetovni pokal, Lenzerheide
14. nogomet: konec skupinskega dela evropske lige, sezona 2023/24
14. nogomet: konec skupinskega dela konferenčne lige, sezona 2023/24
17. rokomet: svetovno prvenstvo, ženske, finale
18. nogomet: žreb izločilnih bojev lige prvakov ter evropske in konferenčne lige, sezona 2023/24
30. smučarski skoki: novoletna turneja, moški, Oberstdorf
smučarski skoki: silvestrska turneja, ženske, Beljak in Ljubno ob Savinji
pikado: svetovno prvenstvo, London

Ne spreglejte