Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 1. 2021,
20.09

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Natisni članek

Ante Vukušić Goran Milović Mario Kvesić Prva liga Telekom Slovenije Dino Skender NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 7. 1. 2021, 20.09

3 leta, 3 mesece

Začetek priprav NK Olimpija

Olimpija zavihala rokave, Hrvata ekspresno odšla #foto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29
NK Olimpija Trening | Nogometaši Olimpije so se prvič v tem letu potili na treningu 7. januarja. | Foto Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so se prvič v tem letu potili na treningu 7. januarja.

Foto: Vid Ponikvar

Priprave na spomladanski del sezone so začeli tudi v nogometnem taboru Olimpije. Trener Dino Skender je na pomožnem igrišču v Stožicah opravil uvodni trening, ki je minil brez številnih obrazov, brez katerih si v jesenskem delu ni mogel zamisliti udarne enajsterice. Nekateri so manjkali z dovoljenjem vodstva, nekateri pa so že pospravili kovčke in zapustili Ljubljano.

Ante Vukušić
Sportal Žalostna usoda nedavnega strelskega kralja Olimpije in 1. SNL

Zmaji so prezimili na drugem mestu. Za vodilnim Mariborom zaostajajo tri točke, kar napoveduje zelo dramatično nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. Zeleno-beli ne skrivajo želje, da bi še tretjič v obdobju predsednikovanja Milana Mandarića osvojili naslov državnega prvaka, pot do lovorike pa bodo iskali v nekoliko spremenjeni igralski zasedbi.

Uvodni trening NK Olimpija, foto Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 43

Začetek brez najboljših strelcev

Dino Skender bo najboljša strelca Olimpije v tej sezoni prvič pozdravil v petek. | Foto: Vid Ponikvar Dino Skender bo najboljša strelca Olimpije v tej sezoni prvič pozdravil v petek. Foto: Vid Ponikvar Na prvem letošnjem treningu je manjkalo kar nekaj znanih obrazov. Ni bilo najboljših strelcev, Srba Đorđeta Ivanovića in argentinskega Slovenca Andresa Vombergarja, ki naj bi se soigralcem v delovni akciji prvič pridružila v petek. Dobila sta še dodaten dan novoletnega počitka.

Manjkal je tudi kralj prvoligaških strelcev v prejšnji sezoni Ante Vukušić. O njegovi usodi so v ljubljanskem klubu zelo skrivnostni, v obdobju zimskega prestopnega roka pa ne bi bilo nobeno presenečenje, če bi se izkušeni Dalmatinec, ki v jesenskem delu pri zmajih ni prišel do izraza zaradi slabe minutaže, zdravstvenih težav in zelo močne konkurence v napadu, preselil drugam.

NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal NK Maribor v strogem turškem mehurčku proti velikanom

Milović in Kvesić odšla po dveh mesecih!

Bosta osrednji branilski par v začetku spomladanskega dela sestavljala izkušena nekdanja slovenskega reprezentanta Uroš Korun in Miral Samardžić? | Foto: Vid Ponikvar Bosta osrednji branilski par v začetku spomladanskega dela sestavljala izkušena nekdanja slovenskega reprezentanta Uroš Korun in Miral Samardžić? Foto: Vid Ponikvar Olimpijo sta že zapustila njegova rojaka, ki sta se zmajem kot prosta igralca pridružila sredi jesenskega dela in iz tedna v teden ustvarjala boljši vtis. Izkoristila sta klavzulo v pogodbi, ki jima je omogočala, da lahko po koncu jesenskega dela zapustita kluba. Za zeleno-bele sta oba zbrala osem nastopov, se večkrat izkazala, zdaj pa bosta nadaljevala kariero drugje, kjer bosta deležna boljših finančnih pogojev.

Visoki branilec Goran Milović je tik pred sklenitvijo sodelovanja z madžarskim prvoligašem Diosgyörijem, poslovil se je tudi ofenzivni zvezni igralec Mario Kvesić. Pri Olimpiji sta bila le nekaj mesecev, navijači zeleno-belih pa se lahko sprašujejo o smiselnosti akcije. Ko sta se pridružila zmajem, sta namreč zaigrala za udarno enajsterico že po nekaj treningih, obenem pa odvzela prostor nekaterim mlajšim kandidatom, s katerimi bi lahko Olimpija iskala drugačne rešitve. O takšni strategiji je javno spregovoril tudi predsednik Mandarić, zato je bilo vse skupaj še bolj nenavadno, a je vodstvo kluba to opravičevalo z najvišjimi cilji kluba in željo po odmevnih rezultatih.

Zeleno-bela odprava se bo čez poldrugi teden odpravila na Hrvaško. | Foto: Vid Ponikvar Zeleno-bela odprava se bo čez poldrugi teden odpravila na Hrvaško. Foto: Vid Ponikvar

Ker je Olimpijo po jesenskem delu zapustil tudi Jakov Blagaić in se vrnil v drugo ekipo splitskega Hajduka, kjer je njegov soigralec tudi nekdanji up Olimpije Matija Burin, je v ljubljanskem klubu bistveno manj Hrvatov kot prej.

Sportal Prvi bodo začeli kot zadnji

Mladi Hrvat na preizkušnji, Valenčič in Kapun že trenirata

Med nogometaši, ki bi lahko v zimskem prestopnem roku zapustili Ljubljano, se omenja tudi ime nekdanjega prvega vratarja in kapetana Nejca Vidmarja. | Foto: Vid Ponikvar Med nogometaši, ki bi lahko v zimskem prestopnem roku zapustili Ljubljano, se omenja tudi ime nekdanjega prvega vratarja in kapetana Nejca Vidmarja. Foto: Vid Ponikvar Se je pa ekipi na pripravah pridružilo tudi novo ime. Iz Opatije je prišel mladi branilec Marijan Jukičić, ki se želi v dveh tednih dokazati rojaku Skenderju in nadaljevati kariero v Sloveniji.

Konkurenco v zvezni vrsti bi lahko kmalu okrepila dva Slovenca, že stara znanca 1. SNL. To sta Vitja Valenčič, ki v dresu Olimpije po hudi poškodbi kolena ni zaigral že skoraj leto dni, ter Nik Kapun, dolgoletni osmoljenec, ki se vrača in trenira po posebnem programu. Podobno kot Valenčič še ni pripravljen za ves trening z ekipo, a se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje.

Olimpija bo v Ljubljani trenirala do 18. januarja, ko se bo odpravila v Umag, kjer se bosta v neposredni bližini pripravljala tudi Domžale in Levski iz Sofije, ki ga trenira Slaviša Stojanović. V tem mesecu namerava odigrati vsaj štiri pripravljalne tekme, nato pa 10. februarja sledi nadaljevanje sezone. Prinaša zelo zahtevno gostovanje, saj se bo Olimpija na Bonifiki srečala s Koprom.

Jan Repas
Sportal Odlična poteza NK Maribor, v Sloveniji ni boljšega
Ne spreglejte