Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 1. 2021,
9.32

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,92

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Ante Vukušić

Petek, 8. 1. 2021, 9.32

3 leta, 3 mesece

Ante Vukušić zapustil zmajevo gnezdo

Žalostna usoda nedavnega strelskega kralja Olimpije in 1. SNL

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,92

3

Ante Vukušić | Ante Vukušić v nadaljevanju sezone ne bo več branil barv Olimpije. | Foto Grega Valančič/Sportida

Ante Vukušić v nadaljevanju sezone ne bo več branil barv Olimpije.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nekdanji hrvaški reprezentant Ante Vukušić se je v prejšnji sezoni prerodil v dresu Olimpije, postal s 26 zadetki najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije, nato pa se je zanj začelo mučno obdobje, v katerem ni mogel zadovoljiti svojih želja in pričakovanj. V četrtek je prekinil pogodbo z zmaji, tako da zapušča ljubljanski klub kot prosti igralec. Olimpija ob njegovem odhodu ne bo zaslužila niti evra.

Celje PL - Barcelona
Sportal Izkusil je pekel, nato zaklenil vrata tudi pred največjimi zvezdniki

V zmajevem gnezdu se v zadnjih dneh nizajo odhodi hrvaških igralcev. Po Goranu Miloviću, Mariu Kvesiću in Jakovu Blagaiću je Ljubljano zapustil še Ante Vukušić. Čeprav je imel z Olimpijo sklenjeno pogodbo do poletja 2022, je z vodstvom dosegel sporazumni dogovor o prekinitvi sodelovanja. Zeleno-bele zapušča poldrugo leto pred iztekom pogodbe in nezadovoljstvom, ki je nastalo po ponesrečenem jesenskem delu.

Ivanović in Vombergar v prednosti

Đorđe Ivanović je v jesenskem delu, podobno kot Andres Vombergar, dosegel osem zadetkov, Ante Vukušić pa v 1. SNL ni zadel v polno niti enkrat. | Foto: Vid Ponikvar Đorđe Ivanović je v jesenskem delu, podobno kot Andres Vombergar, dosegel osem zadetkov, Ante Vukušić pa v 1. SNL ni zadel v polno niti enkrat. Foto: Vid Ponikvar Čeprav je v sezono 2020/21 vstopil kot eden najbolj razigranih prvoligaških strelcev na sončni strani Alp v tem stoletju, saj je v prejšnji sezoni navijače Olimpije razveselil s kar 26 zadetki (in tudi osmimi asistencami), mu v jesenskem delu ni bilo do veselja. Trener Dino Skender mu ni dal veliko priložnosti.

Ko mu je zagodlo še zdravje, je izgubil stik z udarno enajsterico, ob ozdravitvi pa je bil pripravljen na največje napore, a sta Đorđe Ivanović in Andres Vombergar, z naskokom najboljša strelca Olimpije v tej sezoni, predstavljala previsoko oviro. Redke so bile tekme, na katerih je Olimpija zaigrala z vsemi tremi omenjenimi napadalci. Mladi hrvaški trener se je raje odločal za Srba in argentinskega Slovenca kot pa za 29-letnega Dalmatinca, ki mu je zmanjkalo potrpljenja, tako da je v začetku leta 2021 prekinil sodelovanje z Olimpijo.

Na uvodnem treningu Olimpije v letu 2021 ni bilo Vukušića. Z razlogom. | Foto: Vid Ponikvar Na uvodnem treningu Olimpije v letu 2021 ni bilo Vukušića. Z razlogom. Foto: Vid Ponikvar

NK Olimpija Trening
Sportal Olimpija zavihala rokave, Hrvata ekspresno odšla #foto

Vukušić: Niti enkrat nisem slišal grde besede o meni

Hrvaški napadalec si je pred 10 leti po znamenitem zadetku za zmago Hajduka v sodnikovem podaljšku na tekmi evropske lige proti Anderlechtu prislužil vzdevek Sinjski diamant. | Foto: Guliverimage/Getty Images Hrvaški napadalec si je pred 10 leti po znamenitem zadetku za zmago Hajduka v sodnikovem podaljšku na tekmi evropske lige proti Anderlechtu prislužil vzdevek Sinjski diamant. Foto: Guliverimage/Getty Images ''Najprej bi se želel zahvaliti gospodu Milanu Mandariću. Z njim sem imel odličen odnos od prvega dneva, ko sem prišel k Olimpiji. Od samega začetka je verjel vame. Omogočil mi je, da igram za Olimpijo in se pokažem v pravi luči. Res mu želim obilo uspeha, tako v poslovnem kot v zasebnem življenju. Zahvaliti bi se želel še vsem soigralcem, s katerimi sem delil slačilnico, pa tudi osebju kluba, ekonomom, fizioterapevtom in zaposlenim v klubskih pisarnah,'' se je hrvaški legionar ob tem, ko je prekinil sodelovanje z Olimpijo, najbolj zahvalil predsedniku Milanu Mandariću.

''Ko sem prišel, je bilo, kot da bi prišel v družino. Tukaj sem spoznal veliko prijateljev in prekrasnih ljudi. Organizacija je bila odlična, res smo bili kot družina in prijatelji na in izven igrišča. Prvič v življenju se mi je zgodilo, da se z nobenim nikoli nisem sprl na ali izven igrišča. Resnično mi je žal, da nam ni uspelo osvojiti naslova z Olimpijo, ki smo si ga tako želeli. Prvo leto v Olimpiji je bilo res nepozabno in ga nikoli ne bom pozabil. Sploh dokler so bile tribune še polne pred Covidom-19. Nikoli ne bom pozabil navijačev, ki so mi vedno nudili podporo. Niti enkrat v tem let in pol v Ljubljani nisem slišal grde besede o meni,'' je za klubsko stran še povedal zdaj že nekdanji napadalec zmajev, ki je pristal na nogometni borzi in bo lahko izbiral novega delodajalca s prostimi papirji. Klub mu želi veliko sreče v nadaljevanju kariere, od njega se je poslovil z zahvalo: Hvala za vse in srečno!

V Ljubljano ga je pripeljal Hadžić

V Ljubljani je zaigral kot prerojen. V karieri so ga pestile številne zdravstvene težave, kar pet let je odigral brez enega pljučnega krila, a se je vrnil in v sezoni 2019/20 spomnil na predstave, s katerimi si je pri Hajduku prislužil celo nastop v hrvaški reprezentanci.  | Foto: SPS/Sportida V Ljubljani je zaigral kot prerojen. V karieri so ga pestile številne zdravstvene težave, kar pet let je odigral brez enega pljučnega krila, a se je vrnil in v sezoni 2019/20 spomnil na predstave, s katerimi si je pri Hajduku prislužil celo nastop v hrvaški reprezentanci. Foto: SPS/Sportida Ko je šlo zmajem v prejšnji sezoni najboljše, je Vukušić večkrat javno izpostavil, kako uživa v Ljubljani, najbolj pa sta mu bila všeč sožitje in pozitivna energija, ki je vladala v slačilnici zmajev. Pri Olimpiji je bil zelo navezan na trenerja Safeta Hadžića, zaradi katerega se je po manj uspešni sezoni v Krškem tudi odločil za prihod v slovensko prestolnico. Ko je Hadžića na vročem trenerskem stolčku nasledil Skender, in po dramatičnem razpletu v prvenstvu ostal brez naslova, se je Vukušić znašel v nemilosti.

V prvi ligi se v desetih nastopih (skupaj je odigral le 271 minut) sploh ni vpisal med strelce, edini zadetek je prispeval na gostovanju v Brežicah v pokalnem tekmovanju. Napadalec, ki je kot najstnik zablestel pri splitskem Hajduku, nato pa okusil igranje v številnih državah (Pescara - Italija, Lausanne - Švica, Beveren - Belgija, Greuther Fürth - Nemčija, Tosno - Rusija, Olimpia Grudziadz - Poljska, Krško in Olimpija - Slovenija), se bo zdaj podal v iskanje novega delodajalca, Olimpija pa bo priprave na spomladanski del nadaljevala še brez enega Hrvata.

Vukušić je v dresu Krškega in Olimpije v 1. SNL odigral 69 tekem. Med strelce se je vpisal 30-krat. | Foto: Ana Kovač Vukušić je v dresu Krškega in Olimpije v 1. SNL odigral 69 tekem. Med strelce se je vpisal 30-krat. Foto: Ana Kovač Za Vukušića se je v zadnjem letu večkrat zanimal Dinamo iz Bukarešte, a se je Hrvat zahvalil ponudbi iz Romunije. Če bi jo sprejel, bi Olimpiji pripadla konkretna odškodnina, omenjalo se je 700 tisoč evrov. Zdaj, ko je napadalec iz Sinja prekinil sodelovanje z zmaji, so Ljubljančani ostali brez vsakršnega zaslužka.

Jan Repas
Sportal Odlična poteza NK Maribor, v Sloveniji ni boljšega
Ne spreglejte