Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
7. 2. 2021,
17.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

Miran Srebrnič Prva liga Telekom Slovenije NK Koper FC Koper

Nedelja, 7. 2. 2021, 17.50

1 leto, 2 meseca

SLOVENSKI PRVOLIGAŠI PRED NADALJEVANJEM SEZONE (FC KOPER)

Koprčani vsaj po evropsko vozovnico, če ne še kaj več

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Miran Srebrnič | Miran Srebrnič, klubska ikona Gorice, želi popeljati Koper v Evropo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Miran Srebrnič, klubska ikona Gorice, želi popeljati Koper v Evropo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

''Naš cilj je Evropa, vsekakor. Moramo biti ambiciozni,'' poudarja Miran Srebrnič, trener Kopra, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije prezimil na četrtem mestu. V sredo ga čaka zahteven uvod v spomladanski del. Na Bonifiko prihaja Olimpija, izrazito neugoden tekmec, strateg Primorcev pa razmišlja le o enem. ''Želimo premagati Olimpijo,'' verjame v pozitiven razplet, ki bi kanarčke še bolj približal vrhu.

NK Bravo NK Tabor Sežana
Sportal Kakšen povratek Milana Tučića! #video

Nogometno leto 2021 v taboru številnih slovenskih prvoligašev mineva v znamenju okužb igralcev s koronavirusom. Izjema ni tudi Koper, ki je imel kar nekaj tovrstnih primerov. Zato na pripravljalnih tekmah in treningih ni mogel pogosto računati na najmočnejšo zasedbo, a so se zdravstvene težave kluba z Obale, ki je lani praznoval 100. rojstni dan, le umirile. ''Na srečo je šlo vse že mimo. Zadnjih nekaj tednov so vsi na razpolago, tako trenerji kot igralci,'' je trener Kopra Miran Srebrnič namignil, kako lahko za sredin derbi proti Olimpiji v miru pripravlja udarno postavo.

Med kanarčki je kot zadnji prebolel okužbo z novim koronavirusom Aleksander Rajčević. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Med kanarčki je kot zadnji prebolel okužbo z novim koronavirusom Aleksander Rajčević. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Okužbo je izkusil tudi na lastni koži. Med pripravami je moral v karanteno. Ni čutil težjih simptomov, lotevala sta se ga prehlad in blaga izguba okusa. ''Morali smo se prilagajati med pripravami, a smo, čeprav nas je manjkalo kar nekaj, dobro izpeljali stvari. Sodeč po zadnjem opravljenem treningu, so vsi nared za sredo,'' sporoča nekdanji slovenski reprezentant, ki je imel letos vsega skupaj v dveh različnih časovnih obdobjih opravka z devetimi okuženimi igralci. Kot zadnji se je okužil obrambni steber Aleksander Rajčević, a je tudi on že nared za največje izzive.

Olimpija je še vedno Olimpija

Mihail Caimacov (na sliki št. 27) se je jeseni meril proti Kopru v zeleno-belem dresu, zdaj pa bo ravno obratno. | Foto: Urban Meglič/Sportida Mihail Caimacov (na sliki št. 27) se je jeseni meril proti Kopru v zeleno-belem dresu, zdaj pa bo ravno obratno. Foto: Urban Meglič/Sportida Sreda ponuja na papirju zelo zahteven vstop v spomladanski del. Olimpija na lestvici zaostaja le za jesenskim prvakom Mariborom, tako da se na Primorskem obeta derbi 20. kroga. ''Olimpija je, čeprav je pozimi izgubila nekaj igralcev, še vedno Olimpija. Še vedno ima zelo kakovostno ekipo in ogromen motiv. A tudi mi smo ambiciozni, naš cilj je zmaga,'' sporoča ljubljanskemu klubu in ne skriva visokih pričakovanj pred poslastico uvodnega spomladanskega kroga.

Na njej bi lahko prvi nastop za Koper vpisal tudi Mihail Caimacov, reprezentant Moldavije, ki je jeseni nastopal kot posojen igralec druge ekipe hrvaškega Osijeka za zmaje, zdaj pa se je preselil na Obalo. ''Gre za kakovostnega igralca, ki nam bo zagotovo v pomoč. Pri Olimpiji je dobro igral. Zadovoljni smo, da je prišel k nam. Imamo zelo široko paleto igralcev z različnimi karakteristikami. Tekem bo še dosti za vse,'' je prepričan, da bodo lahko prišli na svoj račun vsi njegovi izbranci, saj je Koper aktiven tako v prvenstvu kot tudi v pokalu.

Marcos Tavares
Sportal Maribor demonstriral moč in dal vetra Prekmurcem

Koprčani prihajajo nazaj

Koprčani v zimskem prestopnem roku niso veliko menjali ekipe. Največjo pridobitev predstavlja vrnitev velikega znanca 1. SNL in otroka kluba z Bonifike Mitje Vilerja. ''Cilj kluba je, da bi zanj igralo čim več domačih fantov. Ta trend se je zdaj popravil, Koprčani prihajajo nazaj. Klub je urejen, sam pa se prepričan, da bodo igralci, ki so v nogometno zrelih letih, v pomoč Kopru,'' doživlja prihod nekdanjega dolgoletnega levega bočnega branilca NK Maribora kot pomembno okrepitev. 

Konkurenco pri kanarčkih sta poleg Caimacova okrepila še Brazilec Victor Nildo Juffo in "italijanski" Albanec Alessandro Ahmetaj. Klub so zapustili Luka Badžim, Lovre Čirjak in Tilen Mlakar. ''O teh fantih ne morem reči ničesar slabega. Konkurenca je bila pač taka, da jim privoščim, da dobijo novo sredno, kjer bi lahko dobili več priložnosti,'' se je dotaknil odhodov treh igralcev.

Spremembe v zimskem prestopnem roku:

Prišli: Mitja Viler (Maribor), Victor Nildo Juffo/Bra (Vitoria ES, Brazilija), Mihail Caimacov/Mol (Olimpija, Osijek II/Hrvaška - posoja), Alessandro Ahmetaj/Alb (Sassuolo U-19, Ita)

Odšli: Luka Badžim, Lovre Čirjak/Hrv (Hapoel Afula, Izrael), Tilen Mlakar (Sered, Slk)

Mulahusejnović prodajni produkt kluba

Nardin Mulahusejnović se je jeseni podpisal v prvi ligi pod devet zadetkov. | Foto: Vid Ponikvar Nardin Mulahusejnović se je jeseni podpisal v prvi ligi pod devet zadetkov. Foto: Vid Ponikvar Pomlad predstavlja nov izziv nogometašema Kopra, ki sta jesenski del končala kot kralja zadetkov oziroma asistenc. To sta mladi napadalec iz BiH Nardin Mulahusejnović in izkušeni zvezni igralec Dare Vršič. ''Vesel sem, da sta glede na prejšnjo sezono naredila preskok. Nardin v Mariboru ni dobil priložnosti, zato je bilo zanj dobro, da je prišel k nam. Cilj kluba je, da so mladi fanti prodajni produkti. Pred njim je dobra kariera. Dare pa je mojster nogometa,'' je bil kratek in jedrnat, ko je podal oceno nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki igra pri Kopru pri 36 letih kot prerojen.

Cilj Kopra je znan. To je Evropa. Vsaj Evropa. ''Moramo težiti k temu in biti ambiciozni. Do Evrope imamo odprto pot v prvenstvu, še vedno smo v igri tudi za pokalno lovoriko. Pred nami je lepa priložnost, ki jo je potrebno zgrabiti,'' je predstavil osrednji klubski cilj za leto 2021.

Izkušeni Dare Vršič je v jesenskem delu dosegel pet zadetkov, hkrati pa prispeval kar šest asistenc. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Izkušeni Dare Vršič je v jesenskem delu dosegel pet zadetkov, hkrati pa prispeval kar šest asistenc. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kaj pa morebiten boj za vrh? Če bi v sredo premagali Olimpijo, bi se še približali vrhu … ''Normalno je treba sanjati tudi o najvišjih dosežkih, a v glavi razmišljati le za vsako tekmo posebej. Igrati dobro in osvajati točke,'' je predstavil recept, s katerim želi Koper zadržati stik s slovensko klubsko elito in se do zadnjega potegovati za evropsko vozovnico. Če ne še za kaj več …

Pripravljalne tekme v letu 2021:

Datum Tekma Strelci (za Koper):
12. januar Koper : Budafoki (Mad/1) 2:0 Barišić, Dodlek
15. januar Koper : Osijek (Hrv/1) 2:1 Palčič, Vekić
20. januar Koper : Bačka (Srb/1) 1:1 Bešir
23. januar Koper : Tabor Sežana (Slo/1) 2:0 Spinelli 2
27. januar Koper : Levski Sofija (Bol/1) 1:2 Cerovec
30. januar Koper : Dinamo Vranje (Srb/2) 1:1 Knežević
Dario Kolobarić
Sportal Če se po jutru dan pozna: rumeni topovi so vroči #video
Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Vrača se nogomet. Obljublja negotovost in peklenski ritem.
Dejan Grabić
Sportal V Šiški že dolgo niso bili tako židane volje #video
Igor Božič
Sportal Slovenski klub z nenavadnimi usodami trenerjev spet zanimiv tujim medijem
Gorica
Sportal Zmeda s trenerjem Gorice, kdo je sploh glavni?
Aluminij Oskar Drobne
Sportal Kalvarija Aluminija, v kateri je tudi nekaj pozitivnega
NK Celje, NK Rudar Velenje, prva liga
Sportal Prvak bo napadal iz ozadja: Vse je še mogoče
 
Ne spreglejte