Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
4. 2. 2021,
18.35

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Sebastjan Gobec Prva liga Telekom Slovenije NK Celje

Četrtek, 4. 2. 2021, 18.35

3 leta, 2 meseca

SLOVENSKI PRVOLIGAŠI PRED NADALJEVANJEM SEZONE (Celje)

Prvak bo napadal iz ozadja: Vse je še mogoče

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
NK Celje, NK Rudar Velenje, prva liga | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nov trener, uspešne priprave v Turčiji in sreča s koronavirusom so tri stvari, ki celjske nogometaše pred nadaljevanjem prvenstva navdajajo z optimizmom. V prvem delu jim ni šlo, nihanja v igri je bilo preveč, povsem drugačno zgodbo pa tehnični direktor slovenskih prvakov Sebastjan Gobec pričakuje v drugem delu prvenstva. Ne skrivajo, da si želijo med prve tri, a zaostanek je zelo velik. 

Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Vrača se nogomet. Obljublja negotovost in peklenski ritem.

Celjani so po prvem delu državnega prvenstva v spodnjem delu lestvice. Šest zmag, pet remijev in osem porazov je prineslo 23 točk, kar je bilo dovolj le za sedmo mesto. Slovenski državni prvaki so prehiteli le Bravo, Aluminij in Gorico, za tretjeuvrščeno Muro zaostajajo že deset točk. "Zagotovo je bila po tisti lanski šampionski sezoni naša želja, da ne popustimo in obdržimo ritem, na žalost pa smo padli v krizo, ki je prinesla kar nekaj slabših rezultatov. A sezona je še dolga. Vse je še odprto," uvodoma pove tehnični direktor Celja Sebastjan Gobec.

Koronavirus jim ni nagajal

Legenda Celja Sebastjan Gobec zdaj opravlja delo tehničnega direktorja. | Foto: Vid Ponikvar Legenda Celja Sebastjan Gobec zdaj opravlja delo tehničnega direktorja. Foto: Vid Ponikvar Celjani so priprave pred sredinim začetkom drugega dela prvenstva opravili v Turčiji, kjer so imeli dobre pogoje za delo.

"Vse je bilo tako, kot smo si lahko le želeli. Pogoji za trening so bili odlični, tudi vreme je bilo odlično. Odigrali smo tri pripravljalne tekme, na katerih je trener spoznal ekipo, imeli pa smo tudi nekaj sreče s koronavirusom, saj v primerjavi z drugimi ekipami ni prišel do naše slačilnice. Vse je bilo tako, kot smo načrtovali, zato menim, da so bile priprave pred sezono res zelo uspešne. Komaj čakamo, da se prvenstvo nadaljuje," dodaja legenda Celja.

NK Bravo NK Celje
Sportal Slovenski prvaki predstavili novo zimsko okrepitev

Spremembe v zimskem prestopnem roku:

Prihodi: Anel Hajrić (Željezničar, BiH), Jure Matjašič (Aluminij), Nino Kukovec (Fiorentina U19, Ita), Ester Sokler (Brežice 1919), Valentin Zekhov (NK Triglav, konec posoje), Žan Flis (NK Triglav, konec posoje), Stjepan Vego (Inter Zaprešić, Hrv)

Odhodi: Nino Pungeršek (Olimpija), Roman Bezjak (Balikesirspor, Tur), Deni Štraus (Kalsdorf, Avt), Rok Štraus (Trofaiach, Avt)

O strokovnem štabu le pohvale

Celjane bo v drugi del Prve Lige Telekom popeljal novi trener Jiri Jarošik, ki je igral v številnih uglednih klubih. Med drugim je pri Chelseaju sodeloval tudi s Josejem Mourinhom. "O njem lahko povem le dobre besede. Jiri se je pokazal kot odličen strokovnjak in tudi kot oseba. Vidi se, kje vse je igral in od koga vse se je učil. V ekipo je s svojim pomočnikom vnesel svež veter, zato sem prepričan o pozitivni zgodbi. Priključil se nam je tudi izkušeni Aleksander Šeliga, prav vsi vedo, kaj je njihova naloga in kako se stvari streže. Tudi sam nimam niti ene pripombe, le pohvale," poudarja Gobec. Slovenske prvake bo v drugi del popeljal češki strokovnjak Jiri Jarošik. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenske prvake bo v drugi del popeljal češki strokovnjak Jiri Jarošik. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Sportal Trener Celjanov želi igrati lepši nogomet kot Mourinho #video

Cilj je zmagati na vsaki tekmi

Celjani so prvi del sezone končali na sedmem mestu. Kljub temu, da imajo kar deset točk zaostanka za tretjeuvrščeno Muro, merijo na mesta v Evropi.

"Zaostanek ni prevelik. Ne gledamo preveč naprej, ampak le do naslednje tekme. Cilj je zmagati na vsaki tekmi in napasti Evropo. Čaka nas izredno naporen ritem, tekme si bodo sledile na tri ali štiri dni, zato bomo morali biti izjemno pametni in veliko rotirati. Imeti bo treba še malce sreče pri poškodbah in kartonih, skratka lahko se zgodi še marsikaj. Cilj je zmagati na vsaki tekmi in se prebiti v Evropo. Zaostanek je velik, a nekaj podobnega je bilo tudi v pretekli sezoni, pa ste videli, kako se lahko vse skupaj hitro obrne," je še dodal tehnični direktor slovenskih prvakov.

Zaostanek za mesti, ki vodijo v Evropo, je velik, zato prostora za spodrsljaje ne bo več veliko. | Foto: Grega Valančič / Sportida Zaostanek za mesti, ki vodijo v Evropo, je velik, zato prostora za spodrsljaje ne bo več veliko. Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenske prvake pred štartom v nadaljevanje sezone čaka še petkova generalka z Muro, lov za novimi prvenstvenimi točkami pa začenja naslednji četrtek v Kidričevem.

Pripravljalne tekme v letu 2021:

Datum Tekma Strelci (za Celje):
16. januar Celje : Nafta (Slo/2) 1:1 Zekhov
24. januar Celje : Khimki (Rus/1) 3:1 Božić, Kuzmanović, Sokler
27. januar Celje : Krilja Sovjetov (Rus/2) 1:1 Božić
30. januar Celje : Nižni Novgorod (Rus/2) 0:2 /
5. februar Mura (Slo/1) - Celje  

Preberite še:

Aluminij Oskar Drobne
Sportal Kalvarija Aluminija, v kateri je tudi nekaj pozitivnega
Marcos Tavares
Sportal Maribor demonstriral moč in dal vetra Prekmurcem
Ne spreglejte