Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
6. 2. 2021,
18.59

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

2

Natisni članek

zimski prestopni rok NK Koper NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 6. 2. 2021, 18.59

1 leto, 2 meseca

Pripravljalne tekme klubov 1. SNL (2021)

Maribor demonstriral moč in dal vetra Prekmurcem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

2

Marcos Tavares | Kapetan NK Maribor Marcos Tavares se je podpisal pod zadnji zadetek, ki so ga vijolice dosegel v pripravljalnem obdobju. Končni rezultat dvoboja proti Nafti (5:1) je postavil v 83. minuti. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Kapetan NK Maribor Marcos Tavares se je podpisal pod zadnji zadetek, ki so ga vijolice dosegel v pripravljalnem obdobju. Končni rezultat dvoboja proti Nafti (5:1) je postavil v 83. minuti.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Odigrana je bila še zadnja pripravljalna tekma slovenskega prvoligaškega kluba. Jesenski prvak Maribor je v soboto v generalki za spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije v praznem Ljudskem vrtu napolnil mrežo lendavski Nafti. Zmagal je s prepričljivih 5:1. Vijolice je lahko po dolgem času trener Mauro Camoranesi, ki se je vrnil iz "turške" karantene.

NK Bravo NK Tabor Sežana
Sportal Kakšen povratek Milana Tučića! #video

Jesenski prvaki Prve lige Telekom Slovenije v spomladanski del vstopajo brez Mitje VilerjaReneja Miheliča, Nina Irgoliča in Žana Vipotnika. Zasedbi Maribora se je pridružil nekdanji reprezentant Marko Šuler, ki pomaga športnemu direktorju Oliverju Bogatinovu, konkurenco na položaju levega bočnega branilca pa je okrepil Argentinec Ignacio Guerrico.

Vijolice so večino priprav opravile na turških tleh. Že deseto leto zapored. Na prvi pripravljalni tekmi so izgubile proti srbskemu Čukaričkemu (0:1), nato pa so se začele težave z okužbami. Najprej je bil pozitiven Jasmin Handanović, ki je v Turčiji ob odsotnosti Mitje Piriha opravljal začasno vlogo trenerja vratarjev. V samoizolacijo je moral tudi njegov cimer v hotelski sobi, soimenjak Jasmin Mešanović. Le nekaj dni pozneje je vrag v taboru Štajercev vzel šalo. Pozitivni so bili Jan Mlakar, Andrej Kotnik, trener Mauro Camoranesi, pomočnik Saša Gajser in kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki, kot zadnji pa se je okužil še Marko Šuler.

Na tekmah je priložnost za nastop dobil 23-letni hrvaški vratar Ivan Sušak, ki se nahaja na preizkušnji. Jeseni je branil za hrvaškega drugoligaša Rudeš. Zdesetkani Mariborčani, ki jih je zaradi "koronazapletov" kar nekaj časa vodil Bogatinov, so nato ugnali šestouvrščeno ekipo ukrajinskega prvenstva Kolos (3:1). Dvakrat je bil natančen Gregor Bajde (enkrat z bele točke), tretji gol za Maribor pa je dosegel branilec Ilija Martinović. Maribor je za slovo od stresnih priprav v Turčiji odigral še pripravljalno tekmo z Minajem, 11. klubom ukrajinskega prvenstva, in zmagal s 3:0. V polno so zadeli Aleks Pihler, Aljoša Matko, ki je pred kratkim podaljšal zvestobo Mariboru, in Rok Kronaveter. 

Vijolice so se v domovino vrnile v nepopolni zasedbi. Manjkalo je osem članov mariborske odprave (Jan Mlakar, člani strokovnega štaba Mauro Camoranesi, Andres Yllana, Saša Gajser, Miguel Enrique Albino, Victor Palacios, pomočnik športnega direktorja Marko Šuler in vodja logistike Janko Veselič), ki so se v mesto ob Dravi vrnili v petek. Tako je lahko v generalki za spomladanski del prvenstva moštvo že vodil Camoranesi.

Pod njegovo taktirko so Mariborčani v soboto v praznem Ljudskem vrtu nadigrali Nafto. Lendavčane so odpravili s 5:1, na seznam strelcev pa se je vpisalo pet različnih igralcev. Barve jesenskih prvakov so branili Jug, Koblar (pd 74. Uskoković), Martinović (od 74. Peričić), Pihler, Kolmanič (od 80. Guerrico), Vrhovec, Cretu (od 74. Repas), Santos, Požeg Vancaš (od 80. Kotnik), Kronaveter (od 74. Tavares) in Matko.

Datum Tekma Strelci (za Maribor):
22. januar Maribor : Čukarički (Srb/1) 0:1 /
25. januar Maribor - Šahtar Doneck (Ukr/1) / tekma je bila odpovedana  
28. januar Maribor : Kolos Kovalivka (Ukr/1) 3:2 Bajde 2, Martinović
31. januar Maribor : Minaj (Ukr/1) 3:0 Pihler, Matko, Kronaveter
6. februar Maribor : Nafta (Slo/2) 5:1 Koblar, Kolmanič, Matko, Martinović, Tavares

Zmaji za konec izgubili, debitirala Perović in Pungaršek

Goran Stanković je v prejšnji sezoni popeljal mladince Olimpije do prvega mesta v prvenstvu. | Foto: Vid Ponikvar Goran Stanković je v prejšnji sezoni popeljal mladince Olimpije do prvega mesta v prvenstvu. Foto: Vid Ponikvar Olimpija, ki bo v spomladanski del vstopila s tremi točkami zaostanka za vijolicami, je v zimskem prestopnem roku prevetrila zasedbo. Prišel je novi trener Goran Stanković, njegova pomočnika sta nekdanji kapetan zmajev Darijan Matić in Srđan Trailović. Predsedniku Milanu Mandariću odslej pomaga poslovni partner Željko Mandarić, Mladen Rudonja pa ni več športni direktor. 

Igralski kader pa se je zmanjšal, saj je odšlo veliko tujcev (Ante Vukušić, Goran Milović, Ivan Močinić, Mario Kvesić, Luka Marin, Angel Ljaskov, Mihail Caimacov, Jakov Blagaić, Dražen Bagarić, Daniel Kamy, Marko Perković …), poslovilo se je tudi kar nekaj domačih igralcev (Miral Samardžić, Jurij Španja, Haris Kadrić ...). Prišlo je nekaj novincev, za zdaj so prag ljubljanskega kluba prestopili 24-letni Črnogorec Mihailo Perović, leto dni starejši Nino Pungaršek, nekdanji zvezni igralec Celja, kjer pa v šampionski zasedbi (2019/20) ni dobil veliko priložnosti, ter povratnik Antonio Delamea Mlinar, ki je pred leti pri zmajih že nosil kapetanski trak.

Milan Mandarić Goran Stanković Olimpija
Sportal Olimpija po številnih odhodih le predstavila prvo zimsko okrepitev

Novi trener Stanković se je v Umag odpravil tudi s petimi mladinci (Žan Baskera, Toni Lun Bončina, Ognjen Bakić, Marcel Ratnik, Adrian Zeljković). Uvodno tekmo v letu 2021 so odigrali proti zadnjeuvrščenemu poljskemu prvoligašu Podbeskidzieju in izgubili z 0:2. Nato je Olimpija z 2:0 premagala srbsko Bačko. V polno sta zadela Srb Borivoj Bosić in mladi, komaj 18-letni Črnogorec Ognjen Bakić. Mladinec zmajev ni imel sreče, saj se je le nekaj dni po tekmi zaradi poškodbe predčasno vrnil v Ljubljano.

Po odpovedani tekmi s Kapfenbergom so se zeleno-beli v Poreču pomerili z Dinamom iz Vranja. Zmaji so premoč nad srbskim drugoligašem kronali v zadnjih minutah. Najprej je zadel v 87. minuti v polno kapetan Timi Max Elšnik, v zadnji minuti pa še Đorđe Ivanović. Po dolgem času sta za zmaje zaigrala povratnika Nik Kapun in Vitja Valenčič.

Zadetek Levskega, ki ga je dosegel 22-letni Nizozemec Nigel Robertha:

Olimpija je zadnjo tekmo na Hrvaškem odigrala proti Levskemu, ki ga vodi Slaviša Stojanović. Izgubila je z 0:1. Zmaji so začeli tekmo s postavo Frelih, Fink, Pavlović, Šme, Korun, Zeljković, Ostrc, Elšnik, Perović, Ivanović in Vombergar. Drugi polčas so začeli Vidmar, Baskera in Pungaršek, v nadaljevanju pa so zaigrali tudi Delamea Mlinar, Kapun, Kurež in Valenčič. Prvič sta tako v dresu Olimpije zaigrala Perović in Pungaršek, po dolgem času pa tudi povratnik Delamea Mlinar.

Srb Đorđe Ivanović je končal dvoboj po 63 minutah, ko je prejel drugi rumeni karton, a sta se trenerja domenila, da lahko ekipi nadaljujeta vseeno z 11 igralci. Podobno se je godilo Levskemu, pri katerem je v 40. minuti prejel rdeči karton Zdravko Dimitrov za grd prekršek nad Maticem Finkom.  

Sportal "Olimpiji se vsak dan ponuja 100 igralcev"
Milan Mandarić Goran Stanković Olimpija
Sportal Milan Mandarić odprl srce in predstavil odmevne spremembe pri Olimpiji
Datum Tekma Strelci (za Olimpijo):
19. januar Olimpija : Podbeskidzie (Pol/1) 0:2 /
23. januar Olimpija : Bačka (Srb/1) 2:0 Bosić, Bakić
28. januar Olimpija : Dinamo Vranje (Srb/2) 2:0 Elšnik, Ivanović
30. januar Olimpija : Levski Sofija (Bol/1) 0:1 /

Za konec preobrat Mure v Celju

Trener Mure Ante Šimundža uigrava nekaj zimskih novincev (Mihael Klepač, Samsidin Ouro in David Đurak), hkrati pa se veseli tudi vrnitve večjega števila igralcev, na katere zaradi zdravstvenih težav ni mogel računati večji del jesenskega dela.

Mura je najprej nadigrala avstrijskega drugoligaša Kapfenberg. Med strelce sta se vpisala oba brata Cipot. Kai je zadel dvakrat, Tio enkrat, z bele točke pa sta bila uspešna še Luka Bobičanec in Amadej Maroša. Črno-beli so nato v Turčiji najprej pomerili z Vojvodino iz Novega Sada in ji napolnili mrežo. Mura je ponovno zmagala s 5:1, v polno sta zadela tudi novinca Klepač in Đurak, še na drugi letošnji tekmi sta se med strelce vpisala Bobičanec in Maroša, v polno pa je po podaji Vita Štrakla zadel tudi izkušeni Matic Maruško.

V tretje je Mura doživela prvi letošnji poraz. Izgubila je proti ruskemu prvoligašu Rotorju iz Volgograda (1:2). Ponovno, še na tretji zaporedni tekmi, se je med strelce vpisal Amadej Maroša.  Za neprijetne novice je poskrbela poškodba rezervnega vratarja Dušana Gyergyeka.

V Turčiji bi se morala Mura pomeriti še s prvakom Ukrajine Šahtarjem, daleč najtežjim tekmecem v tem pripravljalnem obdobju, a je bil dvoboj odpovedan. Redno testiranje pred tekmo s Šahtarjem je pokazalo več pozitivnih testov v taboru Mure. Tako je bila odrejena izolacija v hotelu za igralce Nina Koutra, Stanišo Mandića, Filipa Kosija, Klemna Šturma, Lana Erjavca, Kaija in Tia Cipota ter maserja Tadeja Kusterja.

Prekmurci so se vrnili v domovino brez osmerice, v petek pa v generalki za spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije premagali Celjane s 3:1. To je bila tudi ponovitev zadnje tekme v jesenskem delu, po katerem je pri Celjanih ostal brez službe Dušan Kosić. Pokalni zmagovalci so začeli dvoboj v postavi Obradović, Kous, Maruško, Gorenc, Pucko, Antolin, Horvat, Klepač, Bobičanec, Filipović in Maroša, po začetnem zaostanku pa so za goste zadeli trije hrvaški legionarji Luka Bobičanec, Mihael Klepač in Dragan Lovrić.

Datum Tekma Strelci (za Muro):
13. januar Kapfenberg (Avt/2) : Mura 1:5 K. Cipot 2, T. Cipot, Bobičanec, Maroša
22. januar Mura : Vojvodina (Srb/1) 5:1 Bobičanec, Maruško, Klepač, Đurak, Maroša
26. januar Mura : Rotor Volgograd (Rus/1) 1:2 Maroša
31. januar Mura - Šahtar Doneck (Ukr/1) / tekma je odpovedana  
5. februar Celje (Slo/1) : Mura 1:3 Bobičanec, Klepač, Lovrić
6. februar Lafnitz (Avt/2) - Mura / tekma je odpovedana  

Koprčani remizirali z Dinamom iz Vranja

Koprčane je v začetku leta okrepil veliki znanec 1. SNL in otrok kluba z Bonifike Mitja Viler. Konkurenco pri kanarčkih sta popestrila tudi Moldavec Mihail Caimacov, ki je v jesenskem delu kot posojen nogometaš Osijeka igral za Olimpijo, in Brazilec Victor Nildo Juffo, klub pa sta zapustila Luka Badžim in Lovre Čirjak.

Koper je bil v prvi pripravljalni tekmi v Umagu z 2:0 boljši od madžarskega prvoligaša Budafokija. Po več kot desetih letih je dres Kopra spet oblekel Viler, v polno sta zadela Maks Barišić in Timotej Dodlek. Nato je Koper v Rovinju premagal oslabljeno zasedbo Osijeka (2:1). Za zmago sta poskrbela Matej Palčič (po podaji Dareta Vršiča s kota) in Luka Vekić, ki je mrežo bogatih Slavoncev zatresel po prekrasnem strelu v 87. minuti.

Koprčani so se nato na Hrvaškem razšli brez zmagovalca z Bačko (1:1). S srbskim klubom jih veže boleč spomin, ko so leta 1988 po hudi drami na prepolni Bonifiki (9 tisoč gledalcev) izgubili kvalifikacije za nastop v takratni drugi jugoslovanski ligi. Koprčani so nato v primorskem prvoligaškem obračunu ugnali Tabor z 2:0, pod oba zadetka pa se je podpisal Argentinec Claudio Spinelli, v sredo pa so kanarčki na Hrvaškem doživeli prvi letošnji poraz. Z 2:1 je bil boljši Levski, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović.

Koprčani so v soboto v Medulinu remizirali z Dinamom iz Vranja. Tekmo so začeli v postavi Adam, Mišić, Žužek, Jelić Balta, Jozinović, Knežević, Pejić, Juffo, Krajinović, Bešir, Spinelli. Že v 5. minuti je z udarcem z 20 metrov popeljal kanarčke v vodstvo Bojan Knežević. V drugem delu so za Koper zaigrali še Vekić, Krajinović, Mulahusejnović, Mittendorfer, Vošnjak, Stevanović, Ahmetaj in Caimacov, ki je tako debitiral v rumeno-modrem dresu.

Zaradi zdravstvenih razlogov ni koprske zasedbe vodil Miran Srebrnič, manjkal je tudi obrambni steber Aleksander Rajčević.

Datum Tekma Strelci (za Koper):
12. januar Koper : Budafoki (Mad/1) 2:0 Barišić, Dodlek
15. januar Koper : Osijek (Hrv/1) 2:1 Palčič, Vekić
20. januar Koper : Bačka (Srb/1) 1:1 Bešir
23. januar Koper : Tabor Sežana (Slo/1) 2:0 Spinelli 2
27. januar Koper : Levski Sofija (Bol/1) 1:2 Cerovec
30. januar Koper : Dinamo Vranje (Srb/2) 1:1 Knežević

Rumeni sklenili priprave z odliko

Dejan Djuranović v letu 2021 še ni izgubil. | Foto: Vid Ponikvar Dejan Djuranović v letu 2021 še ni izgubil. Foto: Vid Ponikvar Domžalčani, ki želijo tudi v nadaljevanju sezone prisegati na čim bolj obširno vključevanje nogometašev iz klubskega podmladka, so v uvodni pripravljalni tekmi ugnali Bravo. Po natanko letu dni, ko je moral zaradi hude poškodbe kolena prisilno počivati, pa je zaigral za rumene Tilen Klemenčič. 

Domžale, ki jih je po koncu jesenskega dela zapustil Predrag Sikimić, so se na pripravah na Hrvaškem najprej pomerili z Levskim iz Sofije, ki ga vodi nekdanji trofejni strateg rumene družine Slaviša Stojanović. Domžale so po preobratu zmagale z 2:1. Dva dni pozneje so rumeni v vetrovnem Poreču remizirali s hrvaškim drugoligaškim klubom Orijent. Dvakrat je v polno zadel Slobodan Vuk, enkrat Matej Podlogar, rdeči karton pa je na tekmi prejel Klemenčič.

Nato so napolnile mrežo srbskemu drugoligašu Dinamu iz Vranja (4:1), z enakim rezultatom pa v soboto odpravile še prvaka BiH Sarajevo. Rezervist Marko Martinović je odigral le 21 minut, a se kar dvakrat vpisal med strelce. Pri tekmecu je od prve minute branil mrežo nekdanji kapetan Olimpije Elvis Džafić.

Dario Kolobarić, ki bo v soboto dopolnil 21 let, je v jesenskem delu dosegel 8 zadetkov. | Foto: Vid Ponikvar Dario Kolobarić, ki bo v soboto dopolnil 21 let, je v jesenskem delu dosegel 8 zadetkov. Foto: Vid Ponikvar

Domžalčani so začeli dvoboj z zasedbo Sorčan, Žinič, Sikošek, Šoštarič Karić, Dobrovoljc, Pišek, Husmani, Svetlin, Ibričić, Kolobarić in Jakupović. V 33. minuti je vstopil Dajčman, v 46. Vuk, v 73. Martinović, v 77. Repas, Ilenič in Černe, v 83. pa Jovičević in Urbančič. Zaradi lažjih poškodb so manjkali Adamov, Kait, Klemenčič in Mulalić. V prvem polčasu je dvakrat v polno meril Dario Kolobarić, najboljši strelec rumenih v tej sezoni.

Datum Tekma Strelci (za Domžale):
15. januar Domžale : Bravo (Slo/1) 3:0 Svetlin, Vuk, Vuklišević
20. januar Domžale : Levski Sofija (Bol/1) 2:1 Podlogar, Dobrovoljc
22. januar Domžale : Orijent (Hrv/2) 3:3 Vuk 2, Podlogar
27. januar Domžale : Dinamo Vranje (Srb/2) 4:1 Vuk, Jakupović, Martinović, Mujan
30. januar Domžale : Sarajevo (BiH/1) 4:1 Martinović 2, Jakupović, Dobrovoljc
3. februar Domžale : Gorica (Slo/1) 4:1 Kolobarić 2, Vuk, Černe

Preobrat v režiji najstnika

Sežančani so v začetku leta nepričakovano ostali brez prvega trenerja Gorana Stankovića, ta se je vrnil v Ljubljano k Olimpiji. Vodstvo kluba je za njegovega naslednika izbral Izolana Igorja Božiča. "Ideja o izboru Božiča za trenerja članske ekipe je v naših mislih zorela že dlje časa in prepričan sem, da smo izbrali pravi trenutek. Verjamem, da bo ekipa pod njegovim vodstvom spisala novo zgodbo o uspehu," je ob tem povedal direktor Tabora Davor Škerjanc.

Rdeče-črne so zapustili trije igralci (Mario Zebić, Mario Babić in Marko Vukelić), vrnil pa se je nekdanji kapetan Antonio Azinović. Kraševci pso v uvodni pripravljalni tekmi gostovali v Novi Gorici in izgubili proti vrtnicam (1:2). Nato so se pomerili še z drugim prvoligaškim primorskim sosedom. Gostovali so pri Kopru in izgubili z 0:2. Najlepšo priložnost za zadetek je zapravil Grk Christos Rovas, ki je v 77. minuti, takrat so češnjice zaostajale z 0:1, zapravil strel z bele točke. 

Igor Božič
Sportal Slovenski klub z nenavadnimi usodami trenerjev spet zanimiv tujim medijem

Tabor trenira na Opčinah v Italiji, v soboto pa se je v Sežani pomeril z Radomljami in po preobratu v drugem polčasu zmagal s 3:1. Od prve minute so začeli Koprivec, Briški, Azinović, Ristić, Salkić, Krivičić, Grobry, Mihaljević, Makoumbou, Djalo in Rovas. V nadaljevanju so na priložnost čakali Rener, Kompare, Ovsenek, Nemanič, Sever, Aliaj, Kouao, Tolić, Specogna, Agnoletti, Mahne, Stančič, Stanković, Ndzengue. Odlično jo je izkoristil mladi zvezni igralec Jaroslav Stanković, ki se je dvakrat vpisal med strelce in češnjicam pomagal do preobrata.

Datum Tekma Strelci (za Tabor):
16. januar Gorica (Slo/1) : Tabor 2:1 Aldair Djalo
23. januar Koper (Slo/1) : Tabor 2:0 /
30. januar Tabor : Radomlje (Slo/2) 3:1 Stanković 2, Sever

Celjani za konec izgubili z Muro

Ivan Božić se je vpisal med strelce na dveh tekmah Celja v Turčiji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ivan Božić se je vpisal med strelce na dveh tekmah Celja v Turčiji. Foto: Grega Valančič/Sportida Branilci naslova iz Celja so se po neprepričljivem jesenskem delu, po katerem se je vodstvo kluba odločilo za menjavo trenerja Dušana Kosića, najprej predstavili na dvoboju proti Nafti. Proti Lendavčanom se je prvič kot strateg Celja predstavil Čeh Jiri Jarošik, to je bila posebna tekma tudi za trenerja vratarjeva Aleksandra Šeligo, ki je še jeseni sodeloval prav z Nafto. Obračun se je na igrišču športnega parka Olimp, ki ima umetno travnato podlago, končal brez zmagovalca (1:1). Novi trener Celja je podal priložnost 22 igralcev, med njimi so bili tudi zimski novinci Ester Sokler, Jure Matjašič, Anel Hajrić in Nino Kukovec. Celjske vrste sta zapustila Roman Bezjak in Nino Pungaršek.

Celjani so se 20. januarja podali v Turčijo, kjer so se pomerili s tremi ruskimi klubi. Najprej so premagali Khimki, ki je v ruskem prvenstvu prezimil na 11. mestu. Slovenski prvaki so bili boljši s 3:1. Zadetke za rumeno-modre so dosegli Ivan Božić, Mićo Kuzmanović (oba z bele točke) in zimski novinec Sokler, izkazal pa se je tudi vratar Matjaž Rozman, ki je v 52. minuti ubranil kazenski strel in preprečil izenačenje na 1:1. Sodnik je sicer kar štirikrat pokazal na belo točko, po dvakrat na obeh straneh.

Na drugi tekmi so Celjani remizirali z moštvom Krilja Sovjetov (1:1). Zaostajali so vse do zadnje minute, ko je s strelom z bele točke izenačil Ivan Božić. V zadnji tekmi so prvič izkusili grenkobo poraza. Ostali so praznih rok proti ekipi Nižni Novgorod.

Po vrnitvi so Celjani v ''superpokalnem'' obračunu z Muro izgubili z 1:3. Gostitelje je v vodstvo popeljal Jakob Novak, nato pa se je celjska mreža zatresla trikrat, tako da so rumeno-modri v generalki za spomladanski del utrpeli poraz. Celjani so zaigrali v postavi Jurhar, Vego (od 70. Martis), Zaletel, Stojinović (od 52. Benedičič), Kadušić (od 70. Brecl), Rorič (od 81. Štravs), Vrbanec, Kuzmanović (od 81. Kljun), Novak (od 70. Matjašič), Kerin (od 70. Sokler) in Božić (od 46. Dangubić). Na tej tekmi je v celjskem dresu debitiral nekdanji mladi reprezentant BiH Stjepan Vego.

Sportal Celjski novinec poudarja: Ne sme nas biti strah
Datum Tekma Strelci (za Celje):
16. januar Celje : Nafta (Slo/2) 1:1 Zekhov
24. januar Celje : Khimki (Rus/1) 3:1 Božić, Kuzmanović, Sokler
27. januar Celje : Krilja Sovjetov (Rus/2) 1:1 Božić
30. januar Celje : Nižni Novgorod (Rus/2) 0:2 /
5. februar Celje : Mura (Slo/1) 1:3 Novak

Tučić dvakrat v polno ob vrnitvi

Nekdanji slovenski reprezentant Andraž Kirm je odpravil zdravstvene težave. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nekdanji slovenski reprezentant Andraž Kirm je odpravil zdravstvene težave. Foto: Grega Valančič/Sportida Mladi ljubljanski klub, ki ga je pozimi zapustil Michele Šego, prišli pa so povratnika Mitja Križan in Milan TučićNino Irgolič, ki bo nadomeščal poškodovanega rezervnega vratarja Matijo Obraniča, in hrvaški napadalec Lovro Maružin, priprave na spomladanski del opravlja v Sloveniji. Prvo tekmo v novem letu je odigral proti Domžalam in na igrišču z umetno travnato podlago izgubil z 0:3. Trener Dejan Grabić je podal priložnost številnim mladim upom kluba.

Grabićeva zasedba se je nato preselila v Čatež ob Savi. Najprej je remizirala z Aluminijem (1:1), za Šiškarje je v polno zadel Andraž Kirm.

Dejan Grabić
Sportal V Šiški že dolgo niso bili tako židane volje #video

V soboto so Ljubljančani v tekmi, ki je trajala kar 120 minut (štirikrat 30 minut), izgubili z avstrijskim drugoligašem Wackerjem. Po uvodnem delu so vodili z 2:1, oba zadetka za Bravo pa je prispeval povratnik Milan Tučić, ki se je kot posojen igralec belgijskega drugoligaša OH Leuven vrnil v domovino. Napadalec iz Ljubljane je tako uresničil napoved, ki jo je predlani podal v intervjuju za Sportal, kako se bo v karieri še vrnil k Bravu.

Bravo bo v primerjavi z večino prvoligašev začel sezono malce prej, saj bo 6. februarja v zaostali tekmi gostil Tabor.

Datum Tekma Strelci (za Bravo):
15. januar Domžale (Slo/1) : Bravo 3:0 /
20. januar Aluminij (Slo/1) : Bravo 1:1 Kirm
30. januar Bravo : Wacker Innsbruck (Avt/2) 2:3 Tučić 2

Kidričani padli v težave

Haris Kadrić se je vpisal prvič med strelce v dresu Aluminija. | Foto: NK Aluminij Haris Kadrić se je vpisal prvič med strelce v dresu Aluminija. Foto: NK Aluminij Aluminij je v zadnjem krogu jesenskega dela zagrenil življenje Mariboru in nakazal, kako bi lahko sodelovanje z novim trenerjem Oskarjem Drobnetom prineslo veliko zadovoljstva. Kidričane so pozimi okrepili Klemen Bolha, Haris Kadrić, Armin Đerlek in vratar Martin Jarc, klub so zapustili Jure Matjašič, Filip Kukuličić, Marko Maletić in Mihael Klepač. 

V uvodni letošnji tekmi so v Čatežu remizirali z Bravom, za Kidričane pa je zadel v polno za 1:1 Hrvat Roko Prša, ki je dosegel tudi zadnji zadetek v jesenskem delu, ko je spektakularno zatresel mariborsko mrežo v Ljudskem vrtu. Od prve minute so igrali Janžekovič, Krefl, Petek, Azemović, Jakšić, Štusej, Čermak, Kim, Leko in Kadrić, v drugem delu pa Banić, Ciganović, Ploj, Pantalon, Džankić, G. Pečnik, Prša, Grajfoner, Majcen, Flakus-Bosilj, Kadrić in Jauk.

Aluminij je nameraval večino tekem odigrati na Hrvaškem (Poreč), kjer je napolnil mrežo selekciji igralcev nekaterih istrskih klubov. Prvi zadetek za Kidričane je dosegel tudi Kadrić, v polno pa je zadel tudi Makedonec Bojan Gjurčinoski, ki se je nedavno pripravljal z Gorico, a ni našel skupnega jezika z vrtnicami. Nato pa je Štajerce doletel šok, saj so morali zaradi večjega števila okužb z novim koronavirusom v taboru rdeče-belih odpovedati petkovo srečanje s hrvaškim drugoligašem Orijentom, zaradi omenjenih težav pa so prekinili priprave na Hrvaškem in se predčasno odpravili v Slovenijo.

Aluminij Oskar Drobne
Sportal Kalvarija Aluminija, v kateri je tudi nekaj pozitivnega
Datum Tekma Strelci (za Aluminij):
20. januar Aluminij : Bravo (Slo/1) 1:1 Prša
27. januar Selekcija Istre : Aluminij 0:6 Jauk, Grajfoner, Gjurčinoski, Pantalon, Kadrić, T. Pečnik
29. januar Aluminij - Orijent (Hrv/2) / odpovedano  

Gorica predstavila kar nekaj novincev

Goran Cvijanović je proti nekdanjemu klubu utrpel prepričljiv poraz (0:3). | Foto: Vid Ponikvar Goran Cvijanović je proti nekdanjemu klubu utrpel prepričljiv poraz (0:3). Foto: Vid Ponikvar Gorica je v leto 2021 vstopila zaskrbljena, saj je na lestvici zasidrana na zadnjem mestu. Igralski kader so okrepili Matic Črnic, ki se vrača po daljšem času, v katerem so ga pestile zdravstvene težave, mladi up Maribora Žan Vipotnik ter Hrvata Matko Zirdum in Edin Šehić, po odhodu Gordana Petrića pa trenersko paličico še naprej vihtita Florijan Debenjak in Aleksander Jović. Novo Gorico sta od igralcev zapustila Diego Bardanca in Joseph Asante.

Vrtnice so se najprej v Umagu predstavile proti Rijeki, hrvaškemu pokalnemu zmagovalcu, ki ga vodi Simon Rožman, zanj pa nastopa tudi slovenski reprezentant Adam Gnezda Čerin. Gorica je izgubila z 0:3.

Gorica je nato v sosedskem prvoligaškem obračunu premagala Sežančane z 2:1. V prvem polčasu je za vrtnice zadel v polno Vanja Ilić, srbski krilni igralec na preizkušnji, v drugem delu pa je zmagovalca odločil Žan Vipotnik. Dragulj NK Maribor je star šele 18 let. V mlajših selekcijah je blestel, v jesenskem delu je tako na osmih tekmah v mladinski ligi dosegel kar 16 zadetkov. Nastopil je tudi že v članski ekipi vijolic, kjer pa v napadu vlada prevelika konkurenca, zato se je odločil za drugačne načrte. Spomladi se bo dokazoval na Primorskem.

Sportal Napadalec Maribora v Gorico, vratar k Bravu

Gorica je nato ugnala Radomlje. Prvič je za vrtnice zaigral Edin Šehić, na preizkušnji se mudi Bakary Jaiteh, prvič je za vrtnice branil 16-letni Dennis Zeriali. Vrtnice so nadaljevale spored tekem v Čatežu, kjer so ostale praznih rok proti avstrijskemu drugoligašu Wackerju. Na tej tekmi se je prvič v udarni enajsterici predstavil Črnic. 

Po Wackerju je Gorica ostala praznih rok še proti Nafti in Domžalam, kjer je častni zadetek za vrtnice dosegel Etien Velikonja. Novogoričani so začeli dvoboj v postavi Marjanović, Širok, M. Kavčič, Nkama, Mavretič, Grudina, Mevlja, Šehić, Cvijanović, Velikonja in Begić. V 53. minuti je vstopil Jermol, v 62. Kačinari in Črnic, v 74. Vipotnik, v 76. Oyewusi, v 86. pa Hodžić in Paljk.

Datum Tekma Strelci (za Gorico):
13. januar Gorica : Rijeka (Hrv/1) 0:3 /
16. januar Gorica (Slo/1) : Tabor 2:1 Ilić, Vipotnik
23. januar Gorica : Radomlje (Slo/2) 3:1 Velikonja, Cvijanović, Begić
27. januar Gorica : Wacker Innsbruck (Avt/2) 0:1 /
30. januar Gorica : Nafta (Slo/2) 0:2 /
3. februar Domžale (Slo/1) : Gorica 4:1 Velikonja
Ne spreglejte