Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2021,
11.31

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Natisni članek

Jure Matjašič Anel Hajrić Ester Sokler Nino Kukovec Prva liga Telekom Slovenije NK Celje

Torek, 19. 1. 2021, 11.31

3 leta, 3 mesece

Iz tabora NK Celje

Celjski novinec poudarja: Ne sme nas biti strah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Branilci naslova iz Celja so po slabšem izkupičku v jesenskem delu, ki so ga končali na sedmem mestu, okrepili konkurenco v napadu. Prišli so Anel Hajrić, Nino Kukovec, Ester Sokler in Jure Matjašič. Vodstvo kluba je prepričano, da bi lahko dvignili število doseženih zadetkov in pomagali Celju v boju za Evropo. Zdaj jih čaka naporno obdobje, v katerem se bodo skušali dokazati trenerju Jiriju Jarošiku.

Marcos Tavares
Sportal Maribor demonstriral moč in dal vetra Prekmurcem

Nogometaši Celja bodo v sredo odpotovali v Turčijo, kjer jih čaka osrednji del priprav na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije, od katere pričakujejo bistveno več od tistega, kar so prikazali jeseni. Takrat jih je vodil Dušan Kosić, zdaj pa je trenersko paličico prevzel Čeh Jiri Jarošik. Ena izmed osrednjih nalog, s katero se bo pozabaval v mestu ob Savinji, je učinkovitejša igra napada.

Celjani so v šampionski sezoni 2019/20 na krilih Daria Vizingerja in Mitje Lotriča dosegali v povprečju dva zadetka na tekmo, v tej sezoni pa je učinek za polovico slabši. Celjani so na 19 tekmah dosegli 20 golov, od tega sta jih polovico prispevala Filip Dangubić in Mićo Kuzmanović (oba po pet).

V vsakem resnem klubu je konkurenca velika

Anel Hajrić je na slovenskih zelenicah blestel kot napadalec Radomelj. | Foto: Planet TV Anel Hajrić je na slovenskih zelenicah blestel kot napadalec Radomelj. Foto: Planet TV "Napadalec je vedno pod pritiskom, ker mora dosegati gole," pojasnjuje 24-letni Anel Hajrić, eden izmed štirih zimskih novincev v vrstah slovenskih prvakov, in izpostavlja, kako napadalci ne morejo sami zabijati golov, ampak mora priti v formo celotna ekipa. Izkušnje v tujini je nazadnje nabiral pri Lokerenu in sarajevskemu Željezničarju.

Pri Fiorentini se je kalil 19-letni nekdanji up NK Maribor Nino Kukovec, dve leti starejši Ester Sokler pa prihaja iz Brežic, kjer je jeseni zaznamoval pokalno srečanje proti Olimpiji. Dosegel je kar tri zadetke, a je drugoligaš vseeno izpadel po izvajanju 11-metrovk.

"Treba se bo boriti za prvo enajsterico. Ne bo lahko, konkurenca je zelo dobra," meni nogometaš, ki je zaradi prekinjene druge lige jeseni ostal brez zajetnega števila tekem (in treningov). Konkurenco izpostavlja tudi Hajrić: "V vsakem dobrem, resnem klubu je konkurenca velika. Tega nas ne sme biti strah," je povedal nekdanji up Maribora, ki je največjo strelsko eksplozijo doživljal v 2. SNL pri Radomljah, kjer je na 63 tekmah dosegel kar 56 zadetkov.

Sportal Trener Celjanov želi igrati lepši nogomet kot Mourinho #video

Šampionske predstave Lotriča bo težko ponoviti

28-letni Jure Matjašič se želi s Celjem uvrstiti na evropska tekmovanja. | Foto: Planet TV 28-letni Jure Matjašič se želi s Celjem uvrstiti na evropska tekmovanja. Foto: Planet TV Konkurenco pri celjskem klubu je okrepil tudi stari znanec 1. SNL Jure Matjašič. Bi lahko v celjskem dresu obul čevlje, ki jih je v šampionski sezoni nosil Mitja Lotrič? "Uspela mu je vrhunska sezona. Kaj takšnega bo težko ponoviti, se bomo pa vsi skupaj potrudili, da gremo skupaj na zmagovalno pot," sporoča nekdanji nogometaš Aluminija, ki je pred leti zaigral tudi za člansko reprezentanco Slovenije.

Celjanom želi pomagati do uresničitve prvega cilja, vstopnice za Evropo. Pri tem bo branilcem naslova pomagal tudi mladi Rus Valentin Zekhov, edini strelec Celja na uvodni letošnji pripravljani tekmi z Nafto (1:1), ki se je vrnil s posoje v Kranju.

Sportal Mourinhov učenec v slovenskih šolskih klopeh

Celjane čakajo v Turčiji trije zahtevni testi. Pomerili se bodo proti ruskim ekipam Khimki, Krila Sovjetov in Nižnij Novgorod, nato pa z Muro 4. februarja odigrali še generalko pred nadaljevanjem prvenstva.

Ne spreglejte