Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2020,
19.35

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

3

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 25. 10. 2020, 19.35

3 leta, 6 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

Tabor premagal Olimpijo in skočil na vrh, s katerega je zrinil Muro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

3

Tabor Sežana, Bravo, oktober 2020 | Nogometaši Tabora so poskrbeli, da Sežana tudi po peti tekmi v tej sezoni ostaja neokrnjena.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Tabora so poskrbeli, da Sežana tudi po peti tekmi v tej sezoni ostaja neokrnjena.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije je presenetljivo na vrh lestvice skočil Tabor, ki je z 2:1 premagal Olimpijo in še petič na peti tekmi v Sežani v tej sezoni osvojil poln izkupiček. Do tega kroga vodilna Mura je novi točki izpustila pri močno oslabljenih Domžalah, kjer je remizirala z 1:1. Z istim rezultatom so se končale tudi preostale tri tekme. V nedeljo sta remizirala Bravo in Aluminij, v soboto pa Maribor in Koper ter Gorica in Celje.

Olimpija je po mojstrskem golu Timija Maxa Elšnika na začetku tekme v Sežani prišla do vodstva, ki pa ni zdržalo dolgo. Že šest minut pozneje je na 1:1 izenačil Djalo Aldair, ki je uspešno zaključil sijajno akcijo Tabora. Isti nogometaš je v 67. minuti zabil še drugi gol na tekmi, ko je prišel do odbite žoge po vratnici Sežančanov, ki so bili od Ljubljančanov boljši že v minutah pred tem in unovčili pritisk na nasprotnika.

Tabor je tako na peti domači tekmi prišel še do pete zmage v tej sezoni, s tem pa s 15 točkami, vse je osvojil na svojem stadionu, skočil celo na sam vrh prvenstvene lestvice.

Zmagoviti gol Djala Aldairja v Sežani:

Tabor Sežana
Sportal Sežana ostaja nedotaknjena, iz nje praznih rok tudi Olimpija

Mura je v krizi, premagala ni niti močno oslabljenih Domžal

Mura je namreč v zadnji tekmi kroga v nedeljo zvečer gostovala pri Domžalah, ki so v hudih težavah, saj so zaradi okužbe z novim koronavirusom v karanteni ostali številni njeni nogometaši (skupaj je v klubu okuženih kar 12 ljudi), a vseeno ni zmagala. Še več, v zaključku tekme se je rešila pred porazom.

Domžale so od 15. minute, ko je bil pri Muri izključen Jan Gorenc, igrale z nogometašem več, številčno prednost pa unovčile v 52. minuti, ko je zadel Gregor Sikošek. Ko se je zdelo, da bodo Domžalčani prišli do novih točk, pa je v 80. minuti na 1:1 poravnal Alen Kozar in, kot se je izkazalo dobrih deset minut pozneje, postavil končni izid.

Izenačujoči gol Alena Kozarja:

Evropska Mura je po dveh prvenstvenih porazih in nepričakovanem šoku sredi tedna v pokalnem tekmovanju (branilka naslova je izpadla proti drugoligašu Dravi) tokrat sicer osvojila točko in prekinila niz treh porazov, a je vseeno razočarala.

Bravo in Aluminij sta na stadionu ZŠD Ljubljana remizirala z 1:1. | Foto: Grega Valančič/Sportida Bravo in Aluminij sta na stadionu ZŠD Ljubljana remizirala z 1:1. Foto: Grega Valančič/Sportida

Gregor Sikošek Domžale
Sportal Močno oslabljene Domžale so Muri vzele novi točki

Remi v Ljubljani, Hrvat je ob koncu tekme izgubil živce

V prvi nedeljski tekmi je Bravo v Ljubljani po golu Michela Šege sredi prvega polčasa vodil, potem pa je v 71. minuti za izenačenje in tudi končni izid poskrbel novinec v vrstah Aluminija Roko Prša. Do konca tekme potem nismo videli več zadetka, je pa zato za incident poskrbel hrvaški vezist Mihael Klepač v vrstah Kidričanov, ki je po odrivanju nasprotnika v 79. minuti prejel neposreden rdeč karton.

Izključitev Mihaela Klepača:

 

Bravo, Aluminij, oktober 2020
Sportal Brez zmagovalca v Ljubljani

Mariborčani so v Ljudskem vrtu le remizirali s Koprom. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mariborčani so v Ljudskem vrtu le remizirali s Koprom. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Koper jo je zagodel Mariboru

V soboto je bilo zanimivo v Ljudskem vrtu. Gostje iz Kopra so napovedovali, da v Ljudski vrt prihajajo po točke, in to se je videlo tudi po načinu igre. Kanarčki bi lahko že v prvem polčasu vodili s 3:0, a je domače z izjemnimi obrambami reševal vratar Ažbe Jug. Gostje so sicer prek Dareta Vršiča v 35. minuti vseeno povedli, a tik pred odhodom na odmor je domače priključil Rok Kronaveter. V drugem polčasu so bili sicer boljši in podjetnejši Štajerci, a se rezultat do konca ni več spremenil.

Prelepo izvedena enajstmetrovka Dareta Vršiča:

Vijoličasti so kljub delitvi točk začasno zavzeli vrh prvenstvene lestvice, še tretjič zapovrstjo pa so v Ljudskem vrtu ostali brez zmage. Koprčani na drugi strani brez prvenstvene zmage v Mariboru ostajajo vse od oktobra 2009, s točko pa so začasno skočili na peto mesto lestvice.

Mauro Camoranesi
Sportal Camoranesi prepričan, da so sodniki oškodovali Maribor
NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal Neverjetno, kaj je zgrešil Koper: ko je lažje zadeti kot zgrešiti #video
David Šmajc
Sportal Mariborčani jezni na sodnika: Upravičeno? Mnenja so deljena. #video
NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal Delitev točk v Ljudskem vrtu #video

Prvaki so se komaj rešili

Na prvi tekmi 8. kroga so se v Celju udarili prvaki in Goričani. V tekmi, kjer nismo videli veliko akcije, so v zadnjih sekundah prvega polčasa prek Nejca Mevlje prvi zadeli gostje. Primorci so prednost brez težav branili in ko je že kazalo, da bo zadnjeuvrščena ekipa pripravila presenečenje, je v sodnikovem dodatku neumnost storil ravno strelec prvega zadetka.

Mevlja je v kazenskem prostoru ob tla vrgel dva igralca Celja, sodnik pa je domače nagradil z enajstmetrovko. Natančen je bil Filip Dangubić in rešil Celje pred novim porazom. 

Dangubić je preprečil poraz Celja:

Poročilo s tekme med Celjem in Gorica:

Dušan Kosić
Sportal Prvaki so se rešili v zadnjih sekundah #video

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog:

Sobota, 24. oktober:
Celje : Gorica 1:1 (0:1)
Dangubić 90.+1/11-m; Mevlja 45.+3 

Maribor : Koper 1:1 (1:1)
Kronaveter 45.; Vršič 35./11m

Nedelja, 25. oktober:
Bravo : Aluminij 1:1 (1:0)
Šego 24.; Prša 71.; R.K.: Klepač 79./Aluminij

Tabor : Olimpija 2:1 (1:1)
Aldair 17., 67.; Elšnik 11.

Domžale : Mura 1:1 (0:0)
Sikošek 52.; Kozar 80.; R.K.: Gorenc 15./Mura

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 - Nardin Mulahusejnović (Koper)
4 - Đorđe Ivanović (Olimpija), Rok Kronaveter (Maribor),
3 - Andrija Filipović (Mura), Filip Dangubić (Celje), Dario Kolobarić (Domžale), Nino Kouter (Mura), Jasmin Mešanović (Maribor), Christos Rovas (Tabor), Žan Žužek (Koper)
... 

Fotogalerija s tekme:

Bravo : Aluminij, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 63

Maribor : Koper, foto: Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 61

Video vrhunci tekem:

Tabor Sežana : Olimpija 2:1

Bravo : Aluminij 1:1

Maribor : Koper 1:1

Celje : Gorica 1:1

Ne spreglejte