Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2020,
12.54

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Natisni članek

Mauro Camoranesi Rok Kronaveter NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 25. 10. 2020, 12.54

3 leta, 6 mesecev

Maribor nadaljuje oddajanje točk

Camoranesi prepričan, da so sodniki oškodovali Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Mauro Camoranesi | Trener Mauro Camoranesi je prepričan, da je bil Maribor na tekmi proti Kopru oškodovan.  | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Trener Mauro Camoranesi je prepričan, da je bil Maribor na tekmi proti Kopru oškodovan.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Po novem spodrsljaju pred domačimi navijači, sobotnem remiju s Koprom z 1:1, je trener Maribora Mauro Camoranesi prepričan, da so na razplet obračuna v Ljudskem vrtu vplivali sodniki. Moti ga predvsem razveljavljen zadetek Roka Kronavetra tik pred koncem tekme.

Maribor je na peti prvenstveni tekmi na svojem stadionu v tej sezoni še tretjič remiziral, potem ko je z novopečenim prvoligašem Koprom, za katerega igra kar nekaj njegovih nekdanjih članov, remiziral z 1:1. Eden od njih, Dare Vršič, je v prvem polčasu poskrbel tudi za vodstvo gostov, ki ga je potem v 45. minuti izničil Rok Kronaveter. Prav izkušeni mariborski vezist je v 92. minuti zadel še drugič, a je glavni sodnik David Šmajc zadetek razveljavil, ker naj bi mariborski strelec pred tem naredil prekršek nad branilcem Kopra Goranom Jozinovićem. Trener Maribora je prepričan, da neupravičeno.

Razveljavljeni gol Roka Kronavetra:

"Sodnik je imel precej težek večer. Na žalost predvsem za nas, saj bi morali iz zadnje akcije zmagati. Gol je bil regularen. Glede na prikazano je bilo teh dvomljivih situacij med tekmo res preveč," je s prstom proti sodnikom pokazal Mauro Camoranesi, ki je po dveh zmagah, s 4:0 v prvenstvu v Novi Gorici pred tednom dni in s 3:0 v pokalu proti Rudarju v Velenju med tednom, nadaljeval oddajanje točk. Maribor jih je pod njegovim vodstvom v prvenstvu v šestih tekmah oddal že devet.

Je bil gol Roka Kronavetra v 92. minuti upravičeno razveljavljen?

  • Da
    43,63 %
    137 glasov
  • Ne
    56,37 %
    177 glasov
Oddanih 314 glasov

Pred Mariborom dve zahtevni gostovanji

"Usmerjamo se že k naslednji tekmi. Po mojem mnenju napredujemo kot ekipa, skoraj ves drugi polčas smo preživeli na polovici igrišča, ki pripada nasprotniku. Smo na dobri poti, ohraniti moramo pozitivno držo. Imeli smo pet velikih priložnosti. Lahko bi zmagali ne glede na pripombe ob sojenju. Treba je vztrajati, nadaljevati delo in stremeti k izboljšanju zadev," je še povedal Camoranesi, ki je tokrat za prvenstveni debi priložnost ponudil mladincu Maribor, 18-letnemu branilcu Žigi Obrehtu, ki je odigral 79 minut.

Pred Mariborom je sicer zahteven teden. Najprej ga v prvenstvu že v četrtek čaka gostovanje pri Muri, potem pa se bo prihodnji ponedeljek odpravil še na vedno zahtevno gostovanje pri Aluminiju v Kidričevem.

Tabor Sežana, Bravo, oktober 2020
Sportal Tabor premagal Olimpijo in skočil na vrh, s katerega je zrinil Muro
David Šmajc
Sportal Mariborčani jezni na sodnika: Upravičeno? Mnenja so deljena. #video
NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal Delitev točk v Ljudskem vrtu #video
Ne spreglejte