Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2020,
19.24

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

NK Mura NK Domžale

Nedelja, 25. 10. 2020, 19.24

3 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Mura

Močno oslabljene Domžale so Muri vzele novi točki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Gregor Sikošek Domžale | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Tabor Sežana, Bravo, oktober 2020
Sportal Tabor premagal Olimpijo in skočil na vrh, s katerega je zrinil Muro

V Domžalah je gostovala do tega kroga vodilna ekipa prvenstva. V domačem taboru so menili, da tekme ne bi smelo biti zaradi okužb z novim koronavirusom v njihovih vrstah, na kar je pred tekmo opozoril športni direktor domačih Matej Oražem in okrcal NZS, da ni prisluhnila njihovi prošnji po preložitvi tekme, saj da niso sposobni zajeziti širitev okužb.

Kakšne posledico bo to pustilo, bo jasno v naslednjih dneh, je pa že jasno, da se je še četrta tekma tega kroga končala z 1:1, da je Mura po novem druga na lestvici ter da je vendarle prekinila niz dveh porazov (treh s poklanim vred), čeprav je večino tekme igrala z igralcem manj.

Domžalčani so tekmo začeli brez glavnega trenerja Dejana Đuranovića, ki je bil tako kot še deveterica (večinoma iz strokovnega štaba) okuženih z novim koronavirusom. Obenem so od igralcev manjkali Gaber Dobrovoljc, Damjan Vuklišević, Tilen Klemenčič, Tonči Mujan, Arnel Jakupović, Mattias Kait in Matej Podlogar.

Tudi pri Muri so imeli nekaj težav s poškodbami, a ne v takšnem obsegu, kljub temu pa so črno-beli v prvih desetih minutah pokazali več in v deveti minuti je Amadej Maroša s strelom z glavo iz bližine žogo poslal čez gol. Maroša je sicer že v 20. minuti moral iz igre, saj so Sobočani takrat že igrali z igralcem manj.

Ante Šimundža | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V 15. minuti je namreč rdeči karton dobil Jan Gorenc, ki je kot zadnji igralec nepravilno zaustavil Daria Kolobarića. Sledil je prosti strel z roba kazenskega prostora, ki pa ga je Senijad Ibričić slabo izvedel. Sicer pa so domači v teh trenutkih prevzeli pobudo, v 11. minuti je Zeni Husmani močno sprožil z 18 metrov, izkazal pa se je Matko Obradović.

Tri minute pozneje je Janez Pišek s strelom z glavo žogo poslal malo mimo vrat, v 29. pa je bil z glavo neuspešen še Slobodan Vuk. Kljub igralcu manj je Mura še dvakrat zagrozila, in sicer v 26. minuti, ko je Tomi Horvat po protinapadu zadel le zunanji del mreže, in 41., ko je od daleč poskusil Luka Bobičanec. V 44. je še Obradović preprečil avtogol Horvata.

Takoj po začetku drugega polčasa je Vuk s strelom z glavo zgrešil cilj, v 52. minuti pa so domači povedli, ko je Andraž Žinič podal pred gol, prvi poskus je Obradović še obranil, Gregor Sikošek pa je pri drugem žogo od prečke neubranljivo poslal v mrežo. Domžalčani so sicer pričakovano prevladovali v tem delu igre, v naslednjih minutah pa poskušali bolj ali manj le nadzorovati potek.

Kljub temu je Mura na trenutke kazala, da bi lahko bila nevarna ob kakšni neprevidnosti domačih, kar se je uresničilo v 80. minuti. Takrat je Ibričić žogo slabo izbil do Klemena Šturma in za nameček obležal pred vrati, zaradi česar Alen Kozar nato po Šturmovem strelu ni bil v prepovedanem položaju in je iz bližine izenačil na končnih 1:1.

Domžale bodo v 9. krogu v četrtek gostovale pri Aluminiju, Mura pa bo gostila Maribor.

Domžale : Mura 1:1 (0:0)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Klančnik, Benc.

Strelca: 1:0 Sikošek (52.), 1:1 Kozar (80.).

Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Makovec, Žinič, Husmani, Pišek (od 81. Martinović), Svetlin (od 88. Sikimić), Ibričić, Kolobarić, Vuk (od 71. Mavretič).
Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Horvat, Kozar, Maroša (od 20. Lovrić), Bobičanec (od 88. Brkić), Kouter, Žižek (od 61. K. Cipot).

Rumeni kartoni: Vuk, Mavretič, Martinović; Kouter, Brkić.
Rdeči karton: Gorenc (15.).

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Še četrta tekma v osmem prvenstvenem krogu se je končala z remijem z 1:1.

GOOOL!!! Mura je v zadnjih minutah igrala vse bolj pogumno in bila za to nagrajena v 80. minuti, ko je v polno meril Alen Kozar in izenačil izid.

VIDEO: gol Gregorja Sikoška:


GOOOL!!!! Po predložku z desne strani je pred vrati Mure najprej poizkusil Dario Kolobarić, a ni zadel, potem pa je do žoge prišel Gregor Sikošek in jo spretno spravil v gol. Domžale od 52. minute naprej vodijo z 1:0.

46. minuta: že po minuti igre drugega polčasa je bilo nevarno pred vrati Mure. Po predložku z leve strani je pred golom do strela z glavo prišel najboljši strelec v zgodovini Domžal Slobodan Vuk, ki pa ni bil dovolj natančen. Ostaja pri izidu 0:0.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Upajmo, da bo igra tudi v drugem polčasu podobno aktivna, kot je bila v prvem, ob tem pa bomo dočakali še kak zadetek.

POLČAS! Gola v Domžalah za zdaj še nismo videli, a je bilo na igrišču vseeno precej razburljivo. Kaj nas čaka v drugih 45 minutah?

VIDEO: obramba Matka Obradovića:


44. minuta: zdaj je bilo vroče pred vrati Mure. Po levi je prodiral Gregor Sikošek, poslal podajo v sredino, kjer je posredoval nogometaš Mure Tomi Horvat in skorajda zabil avtogol. Gol v mreži Mure je z odličnim posredovanjem preprečil njen vratar Matko Obradović.

40. minuta:
Mura se kljub številčni oslabljenosti še vedno dobro upira in je morda celo nevarnejša od Domžal. Zdaj je od daleč poizkusil Luka Bobičanec, a vratar Domžal Gregor Sorčan z njegovim strelom ni imel težav.

VIDEO: priložnost Tomija Horvata:


26. minuta: zdaj je bilo nevarno na drugi strani. Po protinapadu bi do izenačenja skorajda prišla Mura, a se njen vezist Tomi Horvat ni najbolje znašel pred vrati Domžal. Ostaja pri izidu 0:0.

16. minuta: prosti strel je izvedel kapetan Domžal Senijad Ibričić, a iz ugodnega položaja ni zadel. Meril je precej mimo gola.

VIDEO: rdeč karton Jana Gorenca:


15. minuta: po prekršku na robu kazenskega prostora nad vezistom Domžal Tamarjem Svetlinom si je neposreden rdeči karton, saj je bil zadnji nogometaš Mure pred vratarjem na igrišču, prislužil Jan Gorenc. Mura bo torej skoraj vso tekmo igrala z nogometašem manj. Čaka jo težko delo.

VIDEO: priložnost Zenija Husmanija:


11. minuta: priložnost za Domžale, streljal je Zeni Husmani in le za malo zgrešil gol Mure.

ZAČETEK TEKME! Tekma v Domžalah se je začela. S sredine igrišča so krenili gostujoči nogometaši.

Pred tekmo:
Zadnja tekma kroga bo v Domžalah, kjer so se rumeni znašli v hudih težavah, saj je v njihovem taboru kar dvanajst oseb okuženih z novim koronavirusom. Počivati bodo morali dva tedna, kar bo velik udarec za rumene, v tem času pa bodo oslabljeni Domžalčani skušali zakrpati vrzeli z mladinci. Članski ekipi so jih priključili šest. Ker je bil na testiranju pozitiven tudi trener Dejan Djuranović, bosta proti črno-belim moštvo vodila Jan Košir in Aleš Mežnaršič. Domžale imajo zdaj priložnost, da dokažejo, da je lahko njihova mladinska akademija zgled vsem v državi.

Nepričakovana priložnost po lažji zmagi se ponuja Muri, ki je v četrtek razočarala navijače s skromno predstavo v Zavrču, kjer jo je premagala Drava. Črno-beli so tako izpadli iz pokala, kjer so branili lovoriko, že v prvem nastopu. Niz porazov se je podaljšal na tri. Lahko po Bravu, Aluminiju in Dravi neprepoznavno podobo nogometašev iz Murske Sobote kaznujejo tudi zdesetkani Domžalčani? Trener Ante Šimundža se zaveda, da bo moral povrniti mirnost obrambi, ki je na zadnjih petih tekmah prejela kar 12 zadetkov, pred tem pa na uvodnih šestih v sezoni niti enega. Nov neuspeh Mure bi pomenil slovo od vodilnega položaja in nove skrbi v klubu, kjer je bilo še pred nekaj tedni vse idilično, a je nato rezultatska kriza pokvarila vse.  

 

Ne spreglejte