Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 11. 2020,
22.21

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

6

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 7. 11. 2020, 22.21

3 leta, 5 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

Kakšen dan! Neverjetni preobrati v Mariboru, boleč poraz Olimpije. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

6

NK Maribor : FC Koper, prva liga | Mariborčani so se z zmago nad Domžalami po točkah izenačili na vrhu z Muro in Koprom. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani so se z zmago nad Domžalami po točkah izenačili na vrhu z Muro in Koprom.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Pogled na vrh razpredelnice je po 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije zelo nenavaden. V vodstvu so tri ekipe z enakim številom točk. To so vodilni Maribor, ki je v neverjetnem dvoboju, polnem preobratov, slavljence iz Domžal ugnal s 4:3, Mura, ki je prisilila Tabor, da je prvič v tej sezoni ostal brez domače zmage (0:0) in Koper, ki je v Stožicah presenetil Olimpijo (2:1). Prvaki Celjani so napolnili mrežo Aluminiju (4:0), ki je po remiju Gorice in Brava (0:0) zdrsnil na zadnje mesto.

Sklepno dejanje 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici ni postreglo z zadetki. Gorica in Bravo sta se razšla z 0:0, vrtnice pa so s tekmo več zaradi boljše razlike v zadetkih prehitele Aluminij in niso več zadnjeuvrščena ekipa. Mladi ljubljanski klub je nastopil brez dveh najbolj izkušenih igralcev. Manjkala sta Luka Žinko in Mustafa Nukić.

Napaka v obrambi Brava, ki bi jo skoraj v zadetek pretopil Mathias Oyewusi:

Pomlajena zasedba Brava, povprečna starost je bila dobrih 21 let, se je dobro kosala z gostitelji, najlepši priložnosti na tekmi pa sta zapravila Mathias Oyewusi (Gorica) in David Brekalo (Bravo).

Poročilo in vse priložnosti s tekme Gorica : Bravo (0:0):

Gorica Bravo
Sportal Po napeti drami v Mariboru sledila uspavanka v Novi Gorici
Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović brez dlake na jeziku: Camoranesi je slab strokovnjak

Festival preobratov in zadetkov v Mariboru

V tekmi, ki se ne bo kar tako pozabila, je Maribor po nepozabnem festivalu zadetkov in preobratov premagal Domžale s 4:3. Začelo se je s slovesnostjo. Vijolice so dvakratnim državnim prvakom iz mesta ob Kamniški Bistrici, ki 7. novembra 2020 praznujejo velik jubilej, 100. rojstni dan NK Domžale, izročili prav posebno darilo, 100 žog.

Maribor je v tekmo vstopil kot favorit, a so prvi povedli gostje. Mladi Dario Kolobarić je s četrtim zadetkom v tej sezoni v 11. minuti napovedal morebitno presenečenje. Rezultat je ostal nespremenjen vse do začetka drugega dela, ko sta Rudi Požeg Vancaš in Jan Mlakar hitro preobrnila zaostanek v vodstvo z 2:1. S tem pa je tekma dobila le še dodaten zaplet, saj so se Domžalčani hitro pobrali in prek Tonćija Mujana ter nekdanjega upa Maribora Svena Karića Šoštariča znova povedli s 3:2. Mariborčanom se je znova porušil svet, a so se odzvali vrhunsko.

Zmagoviti zadetek Aljoše Matka:

Rezervist Aljoša Matko je poskrbel za nov preobrat. Najprej je branilec Špiro Peričić izenačil na 3:3, nato pa je mladi napadalec, ki je v prejšnji sezoni navduševal v dresu Brava, poskrbel za končno zmago Maribora, s katero so se 15-kratni državni prvaki na vrhu točkovno izenačili z Muro in Koprom. Ker imajo najboljšo razliko v zadetkih, so v reprezentančni premor vstopili na prvem mestu.

Mauro Camoranesi
Sportal Camoranesi razkril, kaj ga moti, neprijetna novica za Keka

''Nora tekma,'' je bil razumljiv komentar Maura Camoranesija, ki je kot prvi strateg Maribora na deveti prvenstveni tekmi dočakal četrto zmago.

Poročilo in vsi zadetki s tekme Maribor : Domžale (4:3):

Aljoša Matko
Sportal "Nora tekma," je v kamero povedal Camoranesi

Koper se ne šali, padla tudi Olimpija

Derbi 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije je ponudil zelo zanimivo dogajanje v Stožicah. Na koncu so se zmage veselili gostje iz Kopra (2:1) in proslavljali največji uspeh, odkar so se ekspresno vrnili med najboljše. V prvem polčasu so bili bližje zadetku zmaji, a jim je sreča obrnila hrbet. Če jim je bila naklonjena v prejšnjem krogu, ko je Gorica kar trikrat zadela okvir vrat Olimpije, pa jim ni bila proti Kopru, saj je Andres Vombergar dvakrat zatresel vratnico. V drugem polčasu je po imenitni podaji najboljšega strelca tekmovanja Nardina Mulahusejnovića zadel v polno Hrvat Nikola Krajinović, a je le šest minut pozneje s strelskim prvencem v dresu zmajev izenačil njegov rojak Luka Marin.

Zmagoviti zadetek Stefana Stevanovića:

Primorcem, ki so bili v drugem polčasu boljši tekmec, je vse tri točke zagotovil Stefan Stevanović. Srb, ki je v prejšnji sezoni igral za Sežančane, bi se lahko vpisal med strelce še v sodnikovem podaljšku. Hotel se je proslaviti z atraktivnim lobom, a se mu namera ni posrečila. Koper je z dragoceno zmago točkovno ujel Maribor in Muro, zmaji pa so objokovali prvi domači poraz v tej sezoni, ki jim bo zagotovo dal misliti v reprezentančnem premoru. 

Poročilo in vsi zadetki s tekme Olimpija : Koper (1:2):

Olimpija Koper
Sportal Koper navdušil in šokiral Olimpijo v Stožicah #video

Muri uspelo tisto, kar v tej sezoni ni še nikomur

Uvod v pestro nogometno soboto se je zgodil v Sežani. Kraševska trdnjava je v tej sezoni pomagala Taboru do stoodstotnega izkupička na petih domačih srečanjih. Proti vodilni Muri se rdeče-črnim ni posrečilo priti do nove zmage. Na stadionu Rajko Štolfa, na katerem ni bilo gledalcev, ni padel niti en zadetek. Mreži sta ostali nedotaknjeni, vratarja Jan Koprivec (Tabor) in Matko Obradović (Mura) pa sta navduševala z odličnimi posredovanji.

Najlepša priložnost na tekmi v Sežani, ki jo je zapravil Amadej Maroša:

Najlepšo priložnost za goste je v drugem polčasu zapravil Amadej Maroša, Prekmurci pa so imeli zadnjih osem minut tudi igralca več, saj je moral Marko Ristić predčasno z igrišča zaradi rdečega kartona. Tabor je resda zatresel mrežo v 80. minuti, a je veselje Mihaela Briškija trajalo le nekaj sekund, saj je sodnik Slavko Vinčić razveljavil zadetek zaradi nedovoljenega položaja.  

Poročilo in vse priložnosti s tekme Tabor : Mura (0:0):

Amadej Maroša
Sportal Konec čarobnega niza Tabora

Celjani nadigrali Kidričane, čustveni prvenec Vrbanca

"Celje je lahko tudi prvak, zakaj pa ne," je v dolgem petkovem pogovoru za Sportal dejal nekdanji športni direktor Zlatko Zahović, nekaj ur kasneje pa so branilci naslova v velikem slogu s 4:0 ugnali Aluminij in prekinili niz štirih tekem brez zmage (dva remija, dva poraza) in se vsaj začasno povzpeli na šesto mesto, Kidričani pa ostajajo na devetem.

Matic Vrbanec zatresel mrežo nekdanjih soigralcev: 

Mrežo šumarjev je že v prvem polčasu s svojim prvim zadetkom v sezoni zatresel Ivan Božić, ki je na začetku drugega polčasa poskrbel še za vodstvo z 2:0 in nakazal, da bo zmaga ostala v Celju. Nove tri točke na računu Celja sta do konca srečanja potrdila še nekdanji član Aluminija Matic Vrbanec, to je bil njegov strelski prvenec za rumeno-modre, in Mićo Kuzmanović.

Poročilo in vsi zadetki s tekme Celje : Aluminij (4:0):

NK Celje Molde
Sportal Napolnili mrežo Aluminija in si oddahnili #video

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog:

Petek, 6. november:
Celje : Aluminij 4:0 (1:0)
Božić 7., 51., Vrbanec 70., Kuzmanović 90.+3

Sobota, 7. november:
Tabor : Mura 0:0
R.K.: Ristić 82./Tabor

Olimpija : Koper 1:2 (0:0)
Marin 58.; Krajinović 52., Stevanović 75. 

Maribor : Domžale 4:3 (0:1)
Požeg Vancaš 48., Mlakar 54., Peričić 75., Matko 85.; Kolobarić 11., Mujan 58., Karić Šoštarič 66.

Gorica : Bravo 0:0

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 - Đorđe Ivanović (Olimpija), Rok Kronaveter (Maribor), Nardin Mulahusejnović (Koper)
4 - Dario Kolobarić (Domžale), Nino Kouter (Mura),
3 - Aldair (Tabor), Luka Bobičanec (Mura), Filip Dangubić (Celje), Andrija Filipović (Mura), Jasmin Mešanović (Maribor), Nemanja Mitrović (Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Christos Rovas (Tabor), Dare Vršič (Koper), Žan Žužek (Koper)
... 

Fotogalerija s tekme:

Gorica : Bravo, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 14

Olimpija : Koper, fotograf Urban Meglič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 35

Video vrhunci s tekme:

Gorica : Bravo

Maribor : Domžale

Olimpija : Koper

Tabor : Mura

Celje : Aluminij

Ne spreglejte