Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 11. 2020,
19.25

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NK Aluminij NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 6. 11. 2020, 19.25

3 leta, 5 mesecev

poročilo s tekme Celje : Aluminij

Napolnili mrežo Aluminija in si oddahnili #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
NK Celje Molde | Celjani so po štirih tekmah brez zmage spet vknjižili tri točke. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so po štirih tekmah brez zmage spet vknjižili tri točke.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Celja so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 4:0 (1:0). s tekme Celje : Aluminij

NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal Kakšen dan! Neverjetni preobrati v Mariboru, boleč poraz Olimpije. #video

Državni prvaki so po štirih tekmah brez zmage le prišli do uspeha, levji delež k slavju je prispeval Ivan Božić, ki je zadel dvakrat. Kidričani, ki zaradi kazni še vedno niso mogli računati na Mihaela Klepača, so tako ostali pri zgolj eni zmagi v Celju v skupno sicer 22 dvobojih z današnjim tekmecem. Izbranci Dušana Kosića so s tretjo zmago vsaj začasno skočili na šesto mesto, Aluminij pa je po petem porazu ostal na devetem mestu.

Celjani so tekmo odločneje odprli in povedli v sedmi minuti, ko je Ivan Božić dobil žogo v kazenski prostor in prišel do strela z 12 metrov, od koder je matiral Luko Janžekoviča.

Za Celjane je bila to tudi praktično edina resna akcija polčasa, medtem ko so Kidričani na drugi strani trikrat nevarneje poskusili, in sicer v 27. minuti, ko je David Flakus Bosilj neoviran sprožil malce z desne, v 41. ko je poskusil Jure Matjašič, ter v 44., ko je Tilen Pečnik prišel do strela iz bližine, a Matjaž Rozman je bil vedno dobro postavljen.

Mrežo Aluminija je zatresel tudi njegov nekdanji član Matic Vrbanec:

Tako kot v prvem polčasu so Celjani tudi v drugem hitro zadeli in podvojili prednost, Amadej Brecl je z leve strani kazenskega prostora podal pred gol, kjer je Božić s strelom z glavo brez težav znova ugnal Janžekoviča.

V 70. minuti so Celjani še povišali prednost, nekdanji član Aluminija Matic Vrbanec je sprožil slabih 20 metrov, žogo je takoj po strelu preusmeril Do-hyun Kim, ta pa je nato čez Janžekoviča zletela v mrežo.

Celjani so nato brez posebnih težav nadzorovali potek tekme, Filip Dangubić je imel sicer še eno priložnost za Celjane, na drugi strani pa je Matjaž Rozman dobro posredoval po poskusu Juša Štuseja v 87. minuti. Že v sodniškem dodatku pa je visoko zmago Celja potrdil Mićo Kuzmanović z diagonalnim strelom z leve strani.

Celje bo v 12. krogu 21. novembra gostovalo v Domžalah, Aluminij pa bo gostil sežanski Tabor.

Celje : Aluminij 4:0 (1:0)

Arena Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Smej, Švarc.

Strelci: 1:0 Božić (7.), 2:0 Božić (51.), 3:0 Vrbanec (70.), 4:0 Kuzmanović (90.).

Celje: Rozman, Brecl, Stojinović, Zaletel, Kadušić, Šporn (od 86. Novak), Vrbanec, Kerin (od 15. Kljun), Pungaršek (od 81. Rorič), Božić (od 81. Kuzmanović), Bezjak (od 81. Dangubić).

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat (od 61. Kim), Džankič, Ploj, Čermak, Flakus Bosilj (od 76. Štusej), Jakšić, Matjašič (od 76. Krajnc), Prša, Pečnik (od 61. Maletić).

Rumeni kartoni: Kadušić; Čermak, Ploj.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Celju:

KONEC TEKME!

90. minuta+2: 4:0! V polno je v zadnjih sekundah tekme dosegel še rezervist Mićo Kuzmanović. Lepo mu je podal Filip Dangubić, bosanski naoogmetaš pa lepo zadel.

Video: še četrti zadetek v mreži Aluminija:

87. minuta: gostje so bili blizu vsaj častnemu zadetku. Z velike razdalje je odlično udaril rezervist Juš Štusej, a vratar Rozman se je ponovno izkazal in razžalostil pristaše Kidričanov.

Video: Rozman se ni dal:

69. minuta: GOOOL! 3:0! Celjani so zadel še tretjič. Z nekaj sreče, žoge se je dotaknil tudi Kim, je mrežo Aluminija zatresel Matic Vrbanec, nekdanji šumar, ki se je v Celje preselil po koncu pretekle sezone. Vrbanec se zadetka zaradi spoštovanja do nekdanjega kluba ni veselil.

Video: Vrbanec zadel nekdanjim:

51: minuta: GOOOL! 2:0! Če ne daš, dobiš, bi lahko dejali. Aluminij je v prvem polčasu zapravil dve veliki priložnosti za zadetek, Celjani pa svojih ne zapravljajo. Po lepi podaji Amadeja Brecla je v polno še drugič na tekmi v polno meril Božić. Obramba Aluminija je nanj povsem pozabila, Hrvatu pa ni bilo težko zadeti z glavo.

Video: drugi zadetek Božića:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

44. minuta: Aluminij je vse bližje izenačujočemu zadetku. Po podaji Flakusa Bosilja je iz neposredne bližine poskušal Tilen Pečnik, a Rozman se je ponovno izkazal. Strel je bil usmerjen med njegovi nogi, a jih je celjski čuvaj pravi čas stisnil skupaj in rešil domače nogometaše.

Video: Aluminij je bil blizu izenačenja:

27. minuta: Zapretili so tudi gostje iz Kidričevega. Domači obrambi je pobegnil David Flakus Bosilj, a njegov sicer močan strel je lepo ubranil reprezentančni vratar Matjaž Rozman.

Video: poskus Aluminija in lepa obramba Rozmana:

15. minuta: Slabe novice za prvake. Poškodoval se je Luka Kerin, v igro pa je vstopil komaj 16-letni Tom Kljun.

7. minuta: GOOOL! 1:0! Celjani so obračun proti Aluminiju odlično odprli in hitro povedli! V polno je že v 7. minuti zadel Ivan Božić. Po lepi podaji je žogo lepo ustavil Roman Bezjak in jo prepustil Božiću, ki je kljub slabemu strelu premagal vratarja Luko Janžekoviča.

Video: domači so povedli prek Božića:

ZAČETEK TEKME  V CELJU!

Začetni postavi:

🟡🔵1️⃣ Brez sprememb v začetni enajsterici v primerjavi s tekmo proti Muri, enaka zasedba v boj tudi z Aluminijem. ⚽️ #DržavniPrvaki #MojeMestoMojKlub #GremoCele💛💙

Objavil/a NK Celje dne Petek, 06. november 2020

Današnjo temo začenjamo v naslednji postavi. 💪 #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Petek, 06. november 2020

Pred tekmo:

Prvoligaška karavana bo zadnji krog pred reprezentančnim premorom odprla danes v Celju, kjer bo na praznem stadionu Z'dežele ob 17. uri gostoval Aluminij. Derbi spodnje polovice razpredelnice ponuja branilcem naslova priložnost, da se s (šele) tretjo zmago v tej sezoni na lestvici prebijejo na šesto mesto in se približajo mestom, ki vodijo v Evropo.

To bo zelo čustvena tekma za Matica Vrbanca, nekdanjega kapetana Kidričanov, ki se je preselil v knežje mesto, kjer še čaka na strelski prvenec. Ko je v 2. krogu prvič zaigral proti nekdanjim soigralcem, sta mreži v Kidričevem mirovali (0:0). Kako bo tokrat? Celjani so med tednom opozorili na (pre)pogoste sodniške napake v škodo aktualnih prvakov, v Murski Soboti, kjer so namučili vodilno Muro (0:0), so bili oškodovani za 11-metrovko. Trener Celja Dušan Kosić upa, da bodo njegovi izbranci proti Kidričanom bolj natančni in učinkoviti v napadu. V to verjame tudi Vrbanec. "Aluminij je trd tekmec, a smo kakovostnejši in mislim, da bodo točke ostale doma," sporoča nekdanji kapetan Kidričanov.

Gostje bodo v Celju nastopili brez kaznovanega Hrvata Mihaela Klepača, po porazu z Mariborom (1:3) pa se na novi štajerski spopad odpravljajo z visokimi pričakovanji.

"Pričakujem zmago, tudi proti Mariboru sem jo. Mislim, da smo vsem ekipam parirali, bili enakovredni. Imamo kvaliteto, to se bo pokazalo v naslednjih tekmah oziroma že proti Celju. Za Celjem zaostajamo eno točko, mislim, da se bo, če zmagamo, nadaljevanje prvenstva odvilo po naših željah," napoveduje Roko Prša, eden izmed številnih hrvaških legionarjev v dresu Aluminija. Njegov rojak Nikola Leko, ki je bil dalj časa odsoten zaradi hude poškodbe, se počasi vrača v kader, podobno velja za izkušenega branilca Aljaža Krefla, ki po prihodu iz Velenja čaka na krstni nastop v rdečem dresu.

Ne spreglejte