Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 11. 2020,
22.15

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Bravo ND Gorica

Sobota, 7. 11. 2020, 22.15

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Bravo

Po napeti drami v Mariboru sledila uspavanka v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Gorica Bravo | Gorica in Bravo sta se razšla brez zadetkov. | Foto Grega Valančič/Sportida

Gorica in Bravo sta se razšla brez zadetkov.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Gorice in Brava so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal Kakšen dan! Neverjetni preobrati v Mariboru, boleč poraz Olimpije. #video

Gorica : Bravo 0:0

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Žnidaršič, Vidali, Habibović.
Strelci: /.

Gorica: Likar, Bjelica, Mevlja, Tomiček, Širok, Nkama, Grudina, Cvijanović, Oyewusi (od 74. Begić), Velikonja, Smajlagić.
Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Agboyi, Ogrinec, Maher (od 84. Kidrič), Kramarič, Kancilija (od 81. Žugelj), Šego.

Rumeni kartoni: Kurtović, Ogrinec, Kramarič.
Rdeči karton: /.

Gorica in Bravo sta na zadnji tekmi kroga ostala brez zadetkov, še več, tudi pravih priložnosti je bilo zgolj za vzorec, tako da sta končni rezultat in točkovni izkupiček z obračuna kar precej realna slika dogajanja v novogoriškem športnem parku. Bravo, ki je štiri tekme brez zmage, ostaja sedmi, Gorica pa se je pri repu lestvice točkovno izenačila z Aluminijem, od katerega ima tekmo več, in Domžalami, ki imajo dve tekmi manj.

Fotogalerija s tekme, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 14

Prvi polčas v Novo Gorici ni postregel s posebej razburljivo predstavo, posebej Bravo je bil precej anemičen, brez priložnosti, na drugi strani je Gorica v statistiko vpisala šest strelov, od tega je imel tri obetavne poskuse Semir Smajlagić, enega pa Etien Velikonja, a niti eden ni bil res nevaren za Igorja Vekića.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili domači podjetnejši, med drugim je v 52. minuti znova poskusil Smajlagić, ki je zgrešil z glavo, na drugi strani pa je iz bližine eno redkih priložnosti gostov zapravil Sandi Ogrinec s slabim strelom iz bližine.

Priložnost Davida Brekala:

V 68. minuti je David Brekalo zapravil najlepšo priložnost tekme, ko je po podaji s prostega strela pred vrati zgrešil s strelom z glavo. V 72. je streljal tudi Michele Šego, domači vratar pa je brez težav žogo odbil.

Nadaljevanje je bilo manj dinamično, ne ena ne druga ekipa nista več ogrozili tekmečevega vratarja, tako da sta se zasluženo razšli brez zadetkov.

Gorica bo v 12. krogu 21. novembra gostovala v Kopru, Bravo pa bo gostil Maribor.

Dogajanje v Novi Gorici v živo:

Konec srečanja v mestu vrtnic, ki je v nasprotju z dramatično tekmo v Mariboru (4:3) ponudila uspavanko, v kateri sta mreži mirovali od prve do zadnje minute. Gorica je tako osvojila točko, s katero je zapustila zadnje mesto. S tekmo manj ga zaradi slabše razlike v zadetkih od Primorcev po novem zaseda Aluminij.

90. minuta: v Novi Gorici vedno bolj diši po remiju. Goran Cvijanović je s prostega strela ogrel dlani Igorja Vekića.

Priložnost Gorana Cvijanovića:

72. minuta: pritisk gostov iz Ljubljane, Uroš Likar je po strelu Micheleja Šega odbil žogo v kot.

67. minuta: najlepša priložnost na tekmi, ki se je ponudila mlademu ljubljanskemu klubu. Žan Trontelj je izvedel prosti strel, poslal dolg predložek v kazenski prostor, kjer je našel Davida Brekala. Zadišalo je po zadetku, a je branilec Brava zgrešil cilj in poslal žogo mimo vrat.

Priložnost Davida Brekala:

53. minuta: polpriložnost Brava, ki danes nastopa v zelo mladi zasedbi s povprečno starostjo 21 let. Sandiju Ogrincu se je ponudila priložnost za strel, a je posla žogo visoko čez vrata.

Začetek drugega dela je zaznamoval pirotehnični vložek navijaške skupine Terror Boys, ki stiska pesti za Gorico. Ni manjkalo dosti, pa bi vrtnicam pomagala do vodstva. Mathias Oyewusi bi v 49. minuti skoraj izkoristil napako Žana Trontlja, ki je slabo vrnil žogo svojemu vratarju. Afričan jo je prestregel in udaril proti vratom gostov, a je njegov diagonalni strel zgrešil cilj. Oyewusiju se je le nekaj minut pozneje ponudila še ena priložnost, podobno velja za Semirja Smajlagića. Začetek drugega polčasa je tako pripadel vrtnicam.

Priložnost Mathiasa Oyewusija:

Konec prvega polčasa v Novi Gorici. Gostitelji so bili nevarnejši, a ostaja rezultat nespremenjen.

39. minuta: po "atomskem" drugem polčasu v Ljudskem vrtu, v katerem sta Maribor in Domžale poskrbela za nepozabno dramo in dosegla kar šest zadetkov, spremljamo v Novi Gorici srečanje brez izrazitejših priložnosti. Semir Smajlagić je v eni polpriložnosti poslal žogo čez vrata. Štiri minute je skušal zapretiti po strelu z glavo, a vratar Brava znova ni imel veliko dela.

20. minuta: Semirju Smajlagiću se je po hitrem protinapadu v režiji Mathiasa Oyewusija ponudila lepa priložnost za strel, a je žogo pravočasno blokiral Almin Kurtović, tako da ostaja 0:0.

9. minuta: Goran Cvijanović (Gorica) je s strelom z razdalje ogrel dlani mladega vratarja Brava Igorja Vekića, ki ni imel večjih težav.

4. minuta: prva priložnost na tekmi. Mathias Oyewusi je zaposlil Etiena Velikonjo, ki pa je z glavo streljal prek vrat. Izkušeni povratnik je v dresu vrtnic po vrnitvi iz Nizozemske v tej sezoni dosegel en zadetek.

Začetek dvoboja v Novi Gorici.

Ob 20. uri se bosta v mestu vrtnic udarila Gorica in Bravo. Gostitelji bodo začeli dvoboj v postavi:

Kakšno enajsterico je za zadnjo tekmo 11. kroga izbral trener Brava Dejan Grabić?

Zadnji krog pred reprezentančnim premorom, v katerem se bo slovenska članska reprezentanca udarila z Azerbajdžanom, Kosovom in Grčijo, mlada izbrana vrsta, ki jo bo prvič vodil Milenko Ačimović, z Nemčijo in Rusijo, odigrani pa bosta tudi dve prestavljeni tekmi Domžal, se bo končal v Novi Gorici.

Zadnjeuvrščena ekipa ima priložnost, da osreči navijače z uspehom nad Bravom. Ker tudi v spodnji polovici razpredelnice vlada podobna izenačenost kot v zgornji polovici, bi lahko vrtnice s tretjo zmago v tej sezoni po točkah ujele mladi ljubljanski klub. Proti Olimpiji so imele veliko smole, povratnika Etien Velikonja in Goran Cvijanović sta trikrat zadela okvir vrat. "V tekmo moramo stopiti čvrsto in odločno in verjamem, da bodo tri točke ostale doma," sporoča desni bočni branilec Adis Hodžić, sicer strelec prvega zadetka Gorice v tej sezoni. Vrtnice so v desetih nastopih dosegle le devet zadetkov, Bravo pa pri tem ni dosti uspešnejši, saj je na devetih tekmah v polno zadel desetkrat. Gostujoči trener Dejan Grabić si bo prizadeval, da njegovi izbranci ne ponovijo napak z zadnjega gostovanja pri Olimpiji, ko so oba zadetka prejeli iz prekinitve.

Ne spreglejte