Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 11. 2020,
18.19

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije FC Koper NK Koper NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 7. 11. 2020, 18.19

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Koper

Koper navdušil in šokiral Olimpijo v Stožicah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

2

Olimpija Koper | Koprčani se iz Ljubljane vračajo bogatejši za tri dragocene točke. | Foto Urban Meglič/Sportida

Koprčani se iz Ljubljane vračajo bogatejši za tri dragocene točke.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Kopru z 1:2 (0:0).

NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal Kakšen dan! Neverjetni preobrati v Mariboru, boleč poraz Olimpije. #video

Olimpija : Koper 1:2 (0:0)

Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Kordež, Skok.

Strelci: 0:1 Krajinović (52.), 1:1 Marin (58.), 1:2 Stevanović (75.).

Olimpija: Frelih, Boakye (od 79. Kurež), Perković, Korun, Andrejašič (od 88. Bagarić), Caimacov, Elšnik, Marin, Fink, Ivanović, Vombergar.
Koper: Vargić, Jozinović, Jelić Balta (od 46. Knežević), Vršič (od 86. Vekić), Mulahusejnović (od 67. Spinelli), Palčič (od 44. Mišić), Žužek, Dodlek, Rajčević, Krajinović (od 67. Bešir), Stevanović.

Rumeni kartoni: Fink; Stevanović, Jelić Balta, Vršič.
Rdeči karton: /.

Koprski nogometaši so v Ljubljani prišli do velike zmage, s katero so se na vrhu lestvice točkovno izenačili z Muro. Zanje je bila to druga zmaga v gosteh v tej sezoni, hkrati pa so Olimpiji, ki je med drugimi pogrešala kapetana Mirala Samardžića in Anteja Vukušića, zadali prvi poraz na domačem igrišču. Olimpija je sicer tretjič v sezoni ostala praznih rok in zdaj za vodilnima zaostaja za točko.

Fotogalerija s tekme, fotograf Urban Meglič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 35

Prva na tekmi je zagrozila Olimpija, potem ko je v osmi minuti Andres Vombergar s strelom z glavo oplazil vratnico. Izjemno priložnost pa so pet minut pozneje imeli Koprčani, najprej je malce z desne poskusil Matej Palčič, Žiga Frelih je žogo odbil, a le do Stefana Stevanovića, ki pa je povsem neoviran s približno desetih metrov streljal previsoko.

Po novih neuspešnih poskusih Vomergarja in Uroša Koruna je ljubljanski napadalec v 27. minuti znova s strelom z glavo zadel le vratnico, na drugi strani pa sta zgrešila Dare Vršič v 40. in znova Stevanović ob koncu polčasa.

Zadetek Kopra za 1:0:

Je pa Koper povedel v 52. minuti, ko je Nardin Mulahusejnović levo od vrat obšel neodločnega Freliha in podal pred gol, kjer je Nikola Krajinović žogo le še potisnil v mrežo.

Šest minut pozneje je domača ekipa izenačila, Đorđe Ivanović je z desne strani kazenskega prostora nekoliko srečno podal pred gol, žoga se je tja namreč odbila od Žana Žužka, v skoku pa je bil tam najvišji Luka Marin.

Koprčani pa so še naprej kazali resne namere po zmagi, bili ekipa z več ideje in v 75. minuti so tudi povedli. Dare Vršič je poslal dolgo podajo do Žana Beširja, ta je podal z desne do Claudia Spinellija, ki je z glavo žogo podaljšal do Stevanovića, ta pa je nato zadel s približno desetih metrov.

Zmagoviti zadetek Kopra:

V 82. je Marko Perković poskusil s strelom z glavo pri Olimpiji, a neuspešno, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je Stevanović prestregel podajo Freliha, vendar je slednji nato ustavil lob Koprčana.

Olimpija bo v 12. krogu 21. novembra gostovala v Murski Soboti, Koper pa bo gostil Gorico.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec dvoboja v Ljubljani. Koper je osvojil Stožice z 2:1 in se na vrhu lestvice točkovno izenačil z Muro. Primorci so v drugem polčasu dvakrat premagali Žigo Freliha.

91. minuta: Stefan Stevanović bi lahko rešil vse dvome o zmagovalcu. Izkoristil je napako Žige Freliha, se znašel sam pred njim, a se nato odločil za atraktiven lob udarec, ki pa ga je izvedel neprepričljivo, tako da je ostalo pri tesni prednosti Kopra z 2:1.

Priložnost Stefana Stevanovića:

81. minuta: Olimpija se na vse kriplje trudi, da bi izenačila rezultat. Mihail Caimacov je poslal predložek v kazenski prostor Kopra, v skoku je bil najvišji Marko Perković, a je z glavo streljal neposredno v roke vratarja Kopra Ivana Vargića. 

Goooool! 1:2! 75. minuta. Koprčani so po izjemni akciji, v kateri so sodelovali Dare Vršič, rezervista Žan Bešir in Claudio Spinelli, ter strelec Stefan Stevanović, znova prevzeli vodstvo. Koper vodi z 2:1 in je vedno bližje odmevni zmagi, ki bi ga odpeljala na drugo mesto! Stevanović je premagal Žigo Freliha z mojstrskim udarcem, vratar Olimpije je bil nemočen.

Zadetek Stefana Stevanovića:

Gooooool! 1:1! 58. minuta. Čeprav je Koper po zadetku še nekajkrat nevarno zapretil in je dišalo po podvojitvi prednosti, so se zmaji hitro pobrali in izenačili rezultat. Đorđe Ivanović je z desne strani kazenskega prostora streljal neposredno na vrata Kopra, a je zadel branilca Žana Žužka, od katerega se je žoga odbila do Luke Marina, temu pa ni bilo težko z glavo zatresti mreže. Zmaji so tako izenačili na 1:1, Hrvat pa je v šestem nastopu v 1. SNL dočakal strelski prvenec.

Zadetek Luke Marina:

Goooool! 0:1! 52. minuta. Koper vodi v Ljubljani! Nardin Mulahusejnović je mojstrsko zaposlil Nikolo Krajinovića, ki mu z neposredne bližine ni bilo težko zatresti mreže. Koprčani so tako prekrižali načrte zeleno-belim in zatresli mrežo Žige Freliha. Krajinović, eden izmed osmih hrvaških legionarjev v vrstah obalnega prvoligaša, se je razveselil drugega zadetka v tej sezoni. 

Zadetek Nikole Krajinovića:

Začetek drugega polčasa. Koprčani so se odločili za menjavo. Namesto Ivana Jelića Balte je v igro vstopil njegov rojak Bojan Knežević, v prejšnji sezoni nogometaš Olimpije.

Konec prvega polčasa. Olimpija je dvakrat zatresla okvir vrat, Koper pa je najlepšo priložnost zapravil prek Stefana Stevanovića. Razmerje v strelih na gol je 7:6 za Koper, Olimpija pa "vodi" v strelih v okvir vrat z 2:1.

45. minuta: Stefan Stevanović je z roba kazenskega prostora meril mimo vrat, ostaja 0:0.

36. minuta: Dare Vršič, nekdanji slovenski reprezentant, ki pri 36 letih v dresu Kopra igra v odlični formi in je v tej sezoni poskrbel za šest asistenc in tri zadetke, je prodrl v kazenski prostor, nato pa po tem, ko je žogo pravočasno izbil Marko Perković, padel. Skušal je preslepiti sodnika in zaradi igralnega vložka prejel rumeni karton. 

Kako je Dare Vršič skušal izsiliti 11-m:

27. minuta: kakšna smola za Olimpijo in Andresa Vombergarja! Napadalec zmajev je ponovno zatresel vratnico. Po podaji Matica Finka je bil blizu zadetka, a mju je do uresničitve cilja ponovno zmanjkalo le nekaj centimetrov. V nadaljevanju akcije je žogo visoko čez vrata poslal Eric Boakye.

Še ena vratnica Andresa Vombergarja:

20. minuta: branilec Olimpije Uroš Korun je prišel do strela z glavo, a meril previsoko.

13. minuta: zdaj je bilo zelo vroče je bilo pred vrati Žige Freliha. Timotej Dodlek je zaposlil Mateja Palčiča, ki je mojstrsko prodrl po desni strani in se odločil za neposreden strel. Vratar Olimpije je bil na mestu in odbil žogo. Na njegovo žalost je prišla do osamljenega Stefana Stevanovića, ki se je znašel v izvrstnem položaju za dosego zadetka, a je nato ustrelil prek vrat, tako da je po vodi splavala velika priložnost za vodstvo Kopra. Srb se je dve minuti pozneje spet znašel v nevarni akciji, a je okleval s strelom in hotel podati soigralcem, tako da je ostalo pri 0:0.

Priložnost Stefana Stevanovića:

8. minuta: "slovenski Argentinec" Andres Vombergar je bil najvišji v skoku. Olimpijo je od vodstva delilo le nekaj centimetrov, saj je njegov strel "pobožal" okvir vrat.

Vratnica Andresa Vombergarja:

Začetek tekme v Ljubljani. V derbiju kroga se v Stožicah merita Olimpija in Koper. Goste vodita Martin Pregelj in Aljoša Čotar, sicer pomočnika trenerja Kopra, saj Miran Srebrnič ne sme voditi ekipe zaradi kazni. Pri vodenju jima pomaga tudi športni direktor Boško Županović.

Zmaji so razkrili začetno enajsterico. Anteja Vukušića, ki je imel v zadnjem času zdravstvene težave, ni niti na klopi. Vsaj nekaj tednov bo odsoten kapetan Miral Samardžić, ki ga bo v obrambni vrsti nadomestil Hrvat Marko Perković.

Sobota se bo nadaljevala z atraktivnim dvobojem v Stožicah, kjer bo Olimpija pričakala Koper. V obeh taborih je zaznati optimizem. Zmaji želijo nadaljevati zmagoviti niz ter po Bravu (2:0) in Gorici (2:0, vrtnice so kar trikrat zatresle okvir vrat Ljubljančanov) premagati še ambiciozne Koprčane, ki jim gre v prvi ligi vedno boljše. Nepremagani so vse od 27. septembra, na zadnjih štirih tekmah pa so osvojili kar deset točk in se povsem približali vrhu. Z zmago v Ljubljani bi prehiteli tudi zeleno-bele, v kar pa Đorđe Ivanović, s petimi zadetki tudi najboljši strelec tekmovanja, ne verjame, saj pričakuje novo zmago Olimpije. Srbski napadalec si ne deli več slačilnice s Portugalcem Juciejem Lupeto, po novem napadalcem izraelskega kluba Maccabi Petah Tikva, navijači pa pričakujejo nadaljevanje uspešnega sodelovanja Srba z Andresom Vombergarjem.

V Ljubljani se obeta obračun najboljših strelcev, saj je pet zadetkov dosegel tudi napadalec Kopra Nardin Mulahusejnović. Mladi Bosanec bi lahko obrambi Olimpije, ki bo pogrešala poškodovanega kapetana Mirala Samardžića, zadal veliko težav, zlasti v sodelovanju z vročim 36-letnim Daretom Vršičem, ki navdušuje tako z zadetki kot podajami, njegov nekdanji športni direktor pri Mariboru Zlatko Zahović pa ga je opisal kot Del Piera in Tottija v enem.

Apačan se bo pomeril z nekdanjim klubom, pri katerem je pred leti tako blestel, da je bil celo najboljši strelec lige. Koper je nazadnje za prvoligaške točke v Stožicah gostoval 19. marca 2017, ko se je dvoboj končal brez zmagovalca (1:1). Takrat je dvoboj spremljalo kar šest tisoč gledalcev, tokrat pa bo največji stadion v Sloveniji, podobno kot preostali na sončni strani Alp, zaprl vrata navijačem.

Ne spreglejte