Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 12. 2019,
22.30

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 4. 12. 2019, 22.30

4 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Olimpija : Domžale

Domžalčani pokvarili zabavo Olimpije ob jesenskem naslovu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Olimpija Domžale | Zmaji so zapravili priložnost, da bi prezimili s prednostjo sedmih oziroma petih točk pred Aluminijem in Mariborom. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Zmaji so zapravili priložnost, da bi prezimili s prednostjo sedmih oziroma petih točk pred Aluminijem in Mariborom.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 20. in zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:0). Ljubljanski nogometaši bodo zimski premor resda prebili na prvem mestu prvenstvene lestvice s štirimi točkami prednosti pred Aluminijem in Mariborom, a so si na zadnji tekmi želeli več kot poraz proti Domžalam.

 
Mura Bravo
Sportal Bravo pokvaril načrte Muri, 1. SNL se vrača 22. februarja! #video
Olimpija : Domžale 0:1 (0:0)

Stadion Stožice, sodniki: Kajtazović, Vukan in Žunič.

Strelec: 0:1 Ibričić (53./11 m).

Olimpija: Vidmar, Maksimenko (od 64. Jurčević), Samardžić, Bagnack, Boakye, Tomić, Valenčič (od 82. Kregar), Savić, Menalo, Lupeta, Vukušić.

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Vujadinović, Klemenčič, Fink, Ibričić, Ćorluka, Mujan (od 90. Da Silva), Podlogar (od 65. Svetlin), Jakupović, Vuk (od 82. Lazarević).

Rumeni kartoni: Menalo, Samardžić, Kregar; Klemenčič, Šoštarič Karič, Podlogar, Ibričić, Mulalić.
Rdeča kartona: Ibričić (80.), Bagnack (90.).

Obe ekipi sta imeli na tekmi, na kateri so bili sicer nevarnejši domači, na voljo najstrožjo kazen. Gosti so svojo unovčili, domači pa po zaslugi prvega strelca lige Anteja Vukušića ne. Oboji so tudi tekmo končali z desetimi igralci, pri čemer so Domžalčani, ki so jesen končali na šestem mestu, igrali z igralcem manj deset minut več. A to se jim ni poznalo.

Fotogalerija iz Ljubljane, fotograf Saša Pahič Szabo/Sportida:

Fotogalerija
1 / 51

Ljubljančani so sicer imeli veliko priložnost že po dobrih 50 sekundah, ko je sam pred Ajdina Mulalića prišel Jucie Lupeta, domžalski vratar pa je bil na mestu. V 23. minuti je Stefan Savić z diagonalnim strelom z leve strani zgrešil cilj, pred tem pa so tako domači kot gostje sprožili še po en bolj ali manj nenevaren strel.

V 25. minuti je bil v priložnosti Ante Vukušić, ko je neoviran streljal z enajstih metrov, strel pa je pred golovo črto blokiral Nikola Vujadinović. V 40. minuti je od daleč poskusil Vukušić, Mulalić pa je žogo odbil. Domžalski vratar je zatem obranil še poskus Luke Menala z glavo v 42. minuti.

Zadetek Senijada Ibričića:

V 53. minuti so imeli gosti na voljo najstrožjo kazen, ko je Vitja Valenčič nepravilno ustavljal Vujadinovića, z bele pike je bil zanesljiv Senijad Ibričić. Pred tem so neuspešno enajstmetrovko zahtevali domači po domnevnem igranju z roko enega gostujočih branilcev.

V 68. minuti je Vukušić slabo streljal z desne strani, neuspešen pa je bil tudi v 73. minuti. Dve minuti pozneje je Lupeta z glavo grdo zgrešil iz ugodnega položaja, v 79. minuti pa so tudi gostitelji prišli do najstrožje kazni, ko je Sven Šoštarič Karič nepravilno ustavil Luko Menala. Vukušić je prevzel odgovornost in zgrešil cilj, po tem pa je Ibirčić zaradi ugovarjanja dobil še drugi rumeni karton v dobri minuti in moral iz igre.

Kako je Ante Vukušić zapravil 11-m:

Kljub igralcu manj so imeli Domžalčani že v sodniškem dodatku veliko priložnost za podvojitev prednosti, a je Dejan Lazarević zadel vratnico. Takoj zatem pa je zaradi grobega prekrška rdeči karton pri domačih dobil Macky Bagnack, kar je bilo zadnje razburjenje na živahni tekmi.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec dramatičnega dvoboja v Ljubljani, ki so ga dobile Domžale in nadaljevale zmagoviti niz, s katerim so se povzpele na šesto mesto in napovedale spomladanski boj za Evropo. Olimpija bo prezimila s prednostjo štirih točk pred Mariborom in Aluminijem.

91. minuta: Kakšna neumnost Mackyja Bagnacka! Branilec Olimpije je z brutalnim prekrškom pokosil na tla Tonćija Mujana in si prislužil neposredno izključitev. Nogometaš Domžal je imel srečo, da ni prišlo do hujše poškodbe.

Izključitev Mackyja Bagnacka:

90. minuta: Dejan Lazarević je imel na nogi povišanje vodstva, a je zatresel vratnico, tako da ostaja 1:0 za rumeno družino.

Vratnica Dejana Lazarevića:

77. minuta: to je bila velika priložnost za izenačenje. Sodnik je pokazal na belo točko po padcu Luke Menala v kazenskem prostoru Domžal, njegova odločitev pa je razburila domžalski tabor. Ante Vukušić je izvajal 11-m, a zgrešil vrata.

Kako je Ante Vukušić zapravil 11-m?

Že drugič zapored je zapravil strel z bele točke, s tem pa tudi priložnost, da bi izenačil jesenski strelski rekord Andraža Šporarja iz leta 2015. Olimpija še naprej zaostaja, bo pa imela prednost igralca več, saj je zaradi ostrega jezika (drugega rumenega kartona) prejel izključitev kapetan Domžal Senijad Ibričić. Obeta se razburljiva končnica.

Kako je Senijad Ibričić prejel rdeči karton?

Je sodnik v 76. minuti upravičeno dosodil 11-metrovko za Olimpijo?

  • Da.
    32,26 %
    170 glasov
  • Ne.
    67,74 %
    357 glasov
Oddanih 527 glasov

68. minuta: strel Anteja Vukušića je švignil mimo vrat. 

Bi moral sodnik v 63. minuti po padcu Jucieja Lupete pokazati na belo točko?

  • Ne.
    66,67 %
    72 glasov
  • Da.
    33,33 %
    36 glasov
Oddanih 108 glasov

63. minuta: v kazenskem prostoru Domžal je padel Jucie Lupeta. Oviral ga je Sven Karić Šoštarič, a sodnik ni pokazal na belo točko.

Padec Jucieja Lupete:

Goooool! 0:1! Kapetan Domžal Senijad Ibričić je v 53. minuti zadel v polno z bele točke! Sodnik Nejc Kajtazović je dosodil najstrožjo kazen po prekršku Vitje Valenčiča nad Nikolo Vujadinovićem. Pred tem so 11-metrovko zahtevali tudi nogometaši Olimpijo po domnevnem igranju Josipa Ćorluke z roko v svojem kazenskem prostoru, a televizijske kamere tega zaradi slabše postavitve niso mogle potrditi.

Zadetek Senijada Ibričića iz 11-m:

Začetek drugega dela. Trenerja nista menjala.

Konec prvega polčasa. V Stožicah je prvi del minil brez zadetkov, statistika pa pravi, da so bili nevarnejši gostitelji (8:3 v strelih na gol, od tega 4:1 v okvir vrat).

40. minuta: Najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Ante Vukušić je prisilil Ajdina Mulalića k atraktivni obrambi, dve minuti pozneje pa je vratar Domžal ubranil še nevaren strel z glavo Luke Menala. Ostaja 0:0.

25. minuta: Ante Vukušić se je znašel v veliki priložnosti, a je bil njegov strel preslaboten, da bi resneje ogrozil vrata.

19. minuta: Tilen Klemenčič si je prislužil rumeni karton po prekršku nad Antejem Vukušićem, ki je nato izvajal prosti strel, a vratar Ajdin Mulalić ni imel težjega dela, da je ukrotil strel.

1. minuta: Jucie Lupeta se je po podaji Luke Menala, pred tem je akcijo začel Ante Vukušić, znašel sam pred vratarjem Domžal, a je Ajdin Mulalić ustavil strel Portugalca, tako da ostaja 0:0.

Priložnost Jucieja Lupete:

Začetek dvoboja v Stožicah.

Ob 20.15 se bo začela zadnja današnja tekma, ko se bosta v Stožicah pomerila Olimpija in Domžale. Kakšna bo začetna enajsterica zeleno-belih?

S kakšno postavo pa se bodo v Ljubljani predstavili rumeni? Trener Andrej Razdrh se je odločil za naslednjo enajsterico:

Olimpija bo že pred začetkom sosedskega obračuna z Domžalami, ki dvigujejo formo in so na lestvici napredovale do šestega mesta, vedela, kakšna je prednost pred Mariborom. V Stožicah se obeta nogometni praznik. Zmaji bodo proslavili jesenski naslov, ki pa jim prinaša le delno zadovoljstvo, saj bo treba dobre predstave, če bodo hoteli ohraniti prvo mesto, ponoviti tudi spomladi.

Predsednik Milan Mandarić napoveduje, da bi lahko takrat že predal klub v roke naslednika. Trener Safet Hadžić ga želi razveseliti z zmago nad Domžalami. ''Tekme z Domžalami so vedno derbiji, prisotne so velike emocije. Absolutno bo težka tekma,'' se zaveda, kako bodo morali njegovi izbranci pokazati veliko kakovostnega nogometa, če bodo želeli končati jesen s ''piko na i''.

Najboljši strelec Ante Vukušić bo napadal jesenski strelski rekord Andraža Šporarja iz leta 2015. Takrat je zdajšnji prvi napadalec slovenske reprezentance in naj strelec slovaškega prvenstva dosegel 17 zadetkov, Dalmatinec pa je pri 16. Domžalska obramba mu bo skušala pokvariti načrt.

Rumeni so nanizali dve zmagi, končno je v dresu Domžal debitiral Francoz Marco da Silva, ki je z Vukušićem še v prejšnji sezoni sodeloval pri Krškem, trener Andrej Razdrh pa lahko v dvoboju z nekdanjim klubom dokaže, kako je zdajšnja zasedba Domžal vredna bistveno več od trenutnega šestega mesta in velikega zaostanka za Evropo.

''Olimpija je z razlogom na prvem mestu. Za slovenske razmere ima zelo kakovostno ekipo, ki premore tako raznovrstno igro, da se ji je težko zoperstaviti,'' zelo spoštuje zeleno-bele, pri katerih bosta zaradi zdravstvenih težav manjkala Endri Čekiči in Bojan Knežević, vprašljiv pa je tudi nastop Maria Jurčevića.

 
Ermin Alić
Sportal Črnogorec prišel k Olimpiji z visokimi cilji, zdaj jo razočaran zapušča
Ne spreglejte